Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Říká se,že druhý porod je rychlejší a méně bolestivější…
Ahoj,jestli to je pravda,opravdu nevim.Ale vim,ze ja mela ze tri porodu prave ten druhy nejlepsi.
Bolesti,priprava,porod ditete,siti to vse za 50minut
.
Ahoj,jsem ve 36+5tt a taky jsem zvědavá jaký bude můj druhý porod. První byl vyvolaný a dlouhý. Teď budu rodit po osmi letech, tak uvidíme. ![]()
Tak já rodila kluka v rocce 2008 a byl to docela mazec.Museli mi píchnout plodovou vodu a vůbec jsem se neotvírala.Začalo to někdy okolo 16.00hod a malej se narodil druhý den v 6.05
Tak doufám,že druhý bude rychlejší…
Ahojky - první porod jsem měla vyvolávaný ve 41+1, kontrakce začaly cca ve 12hodin, Maty se narodil 20:21. Druhý porod jsem měla vyvolávaný taky (v sobotu večer mi odtekla voda a do pondělního rána se neobjevily kontrakce) - první bolesti mezi 9:30 a 9:45, Berenika se narodila v 11:05.
Těžko říct, jestli byly bolesti horší - byly „oxytocinové“ jako u Matyho. Ale aspoň to bylo superrychlé a bez nástřihu (pár stehů jsem měla kvůli natržení). Když to shrnu, tak druhý porod byl jednoznačně lehčí. ![]()
Mě kupodivu nástřih nevadil akorád i když jsem byla v pořádku jsem krvácela 6 týdnů což moc příjemné nebylo
Jinak já roddila 41+4..Za týden jsem byla objednaná na vyvolávačku,ale autobus do Brandýsa to zařídil ještě ten den ![]()
Tak nevím nevím, ale kolem mě jsou spíš druhý porody horší i já to tak měla.
Oba jsem teda měla docela rychlý, spontánní, žádná vyvolávačka, u prvního jsem jela do porodnice s prasklou vodou, od příjmu jsem porodila do třech hodin.
U druhýho mě praskli vodu až tam, od příjmu jsem porodila do čtyř hodin, ale ty kontrakce - ta bolest, jsem myslela, že bolestí polezu po zdi, šílený…
Tak já naštěstí měla všechny porody rychlý u prvního mi píchli provokačku ve čvtrtek ve dvě odpoledne s tím že porodím nejdřív v pátek a porodila jsem ještě ten večer v šest po dvou letech u dcery mi praskla voda v půl druhé ráno bolesti jsem měla po20-15 mim až do půl šesté pak se to zrychlilo a ve třištvrtě na šest ráno byla malá na světě a u té mé poslední jsem rodila po deseti letech mi píchli v půl čtvrté odpol.vodu taky skoro žádné bolesti a kolem půl šesté se to zrychlilo a opětně ve třištvtě na šest byla na světě
takže aspoň podle mě každý další porod větší pohoda takže už se těším na unor až se mi narodí další mimi
takže neboj bude to pohoda ![]()
Já měla první porod opravdu šílený a dlouhý,ale ten druhý už byl rychlejší,to rozhodně.I méně bolestivější a byla jsem i v pohodě.Sedla jsem si,lehla atd.
Ale u mě ten 1.porod zkomplikovala PA,takže to bylo hodně drsné.A střídala se mi směna
U druhého už jsem měla super personál,ikdyž tam teda sekundovala ta stejná,jako u prvního.Ale už jsem si ji,co by druhorodička,nepřipustila k tělu. ![]()
já si myslím že je to natolik individuální.. stejně má každý jinou zkušenost a porodit musíme když jsme počaly.. já jsem na to taky dost zvědavá a raději to nezkoumám a uvidím ![]()
stofi píše:
Tak nevím nevím, ale kolem mě jsou spíš druhý porody horší i já to tak měla.
Oba jsem teda měla docela rychlý, spontánní, žádná vyvolávačka, u prvního jsem jela do porodnice s prasklou vodou, od příjmu jsem porodila do třech hodin.
U druhýho mě praskli vodu až tam, od příjmu jsem porodila do čtyř hodin, ale ty kontrakce - ta bolest, jsem myslela, že bolestí polezu po zdi, šílený…
kdyby to bylo 4hodiny tak vydržím snad cokoliv za rychlý porod.. ten můj dlouhý totiž malému způsobil velké potíže
První porod začal odtokem plodovky, hned začaly kontrakce do zad - šílený. Do sedmi hodin byl syn na světě. Za dva roky druhej porod, kontrakce spíš jako MS bolesti, v porodnici mi pustili vodu a pak se to teda dooosti přiostřilo, ale celkově do 4 hodin byl venku. No a teď každým dnem čekám, kdy porodím a doufám, že to horší než u kluků nebude.
Já měla druhý nejpomalejší, vyvolávaný a taky nejbolestivější, takže asi nepotěším.
První,dlouhý těžký.....potrhaná venku,vevnitř…fuj
Druhý,pohoda asi 7 hodin…žádný šití…krása
Třetí,asi 5 hodin.....kapačky,injekce…vyhnat ho co nejdřív,jedna velká kontrakce…žádný šití.....ale nejhorší…