Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Kuk Děvčátka, chtěla jsem se zeptat, jak je to s menstruací po porodu…Jsem 7.týdnu po porodu císařem a nevím, kdy mám opět své dny očekávat
![]()
AHOJ,
ZÁLEŽÍ NA TOM JESTLI KOJÍŠ? JESTLI JU,TAK TO MŮŽEŠ DOSTAT KLIDNĚ ZA TÝDEN,,ALE TAKY ZA PŮL ROKU (KDYŽ BUDEŠ JEŠTĚ KOJIT) JÁ TO MĚLA PŘESNĚ 3 MĚSÍCE PO PORODU A KOJILA JSEM..
JESTLI NEKOJÍŠ TAK TI VLASTNĚ ANI NEVIM,ALE PODLE MĚ KDYKOLIV…
Ahojky! Já jsem taky po CS. Malé budou 3 měsíce… Kojila jsem pouze 4 týdny
, MS jsem dostala v cca 8 týdnech… Bylo mi, jako by to šestinedělí nemělo nikdy končit
Ale každá to máme asi jinak
![]()
Ahoj, já měla taky málo mléka, přikrmovala jsem už v porodnici. Ale ms jsem dostala až po úplném odstavení, tj. 8 měsíců jsem vydržela kojit + UM a asi týden po posledním kojení jsem dostala první poporodní menstruaci.
Každý to má jinak, někdo dostane ms už v šestinedělí, i když plně kojí ![]()
Já 8. měsíc po porodu stále bez MS - kojím ![]()
Ale čekám to každou chvílí, že to už musí přijít, protože už přikrmuju a přes den toho moc nevypije.
Já jsem teda dostala MS hned po šestinedělí i přesto že jsem plně kojila
.
Já dostala MS u prvního v 16 měsících a kojila jsem,tak jsme zvědavá,kdy dorazí teď.
Ja u prvnich dvou po asi 8mi nebo 9ti mesicich…ted jsem po porodu CS 14 mesicu a porad nic. Pokud budes kojit, musis se nechat prekvapit.
Ahoj, tak já ms dostala hned po šestinedělí a bylo to teda dost krutý. Byla jsem také po CS a částečně jsem kojila do 1. měsíce. Když ms přišla, tak jsem si říkala, že pohoda, bylo to jen trošičku, ale pouze první 2 dny, pak se mi rozjela pěkně a já každou chvíli byla ve sprše kvůli protečení, takže jsem rychle musela pro porodnický vložky, které jsem stejně každou hodinu musela měnit, naštěstí se to už upravilo do normálu.
Zatím nic, plně kojíme. Ale je fakt, že každá to má jiné. Někde jsem četla, že pokud kojíš max. po 6hodinách, tak většinou ne, ale jen většinou ![]()
ahojky,tak já jsem v posledním týdnu šestinedělí a už se menstruace dostavila i při plném kojení.Minulý týden už jsem měla jen slabý výtok,v pátek přišlo pobolívání v podbřišku a od soboty silnější krvácení.Až dnes to začalo ustávat.Raději jsem volala doktorovi a bylo mi řečeno,že to klidně teď může skončit a přijít třeba až za půl roku nebo budu normálně menstruovat.Takže až to přejde úplně šupajdím na kontrolu a pro nějakou antikoncepci.. ![]()
Ahojky, já kojila plně obě děti cca 7 měsíců a u dcerky jsem to dostala po 5 měsících, u synka po 4 měsících. Je to fakt individuální. A taky mám po porodech MS jinou, daleko silnější a delší ![]()
Tak děkuji za informace…jen se děsím, že se mi menstruace změní…vždy sem měla jen tři dny, první den mi teda strasne bolelo bricho…ale kdo by za to co dal mit jen tri dny…
A jeste sem se chtela zeptat…kdybych zacla brat antikoncepci,tak ten týden co bych dobrala prasky, bych to taky nedostala ani po tech praskach??
taky by mě to zajímalo kdy to příjde..Já bohužel nekojila vůbec ze zdrav. důvodů a tedď jsem dva měsíce po porodu a furt nic ![]()
Nikdy by mě nenapadlo že se budu na menses těšit ale až to příjde bude jasné že už jsem zase v „kondici“ myslím tím i hormonálně..šestinedělí byl totiž mazec ![]()