Vzpomínky

3200
24.8.10 12:04

Vzpomínky

Ahoj všichni,možná už tahle diskuze existuje,ale chtěla bych vědět jaké máte vzpomínky na na porod?myslím ty první poprodní,co jste viděly poprvé své miminko?Co jste prožívaly?Já měla indukovaný porod a rodila jsem v šílených bolestech 18hod.Ale když mi pak syna přinesla dětská sestra za mnou na pokoj,tak to byl nejkrásnější okamžik v mém životě… :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: jaký jste měly vy?pište..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
24.8.10 12:13

Abych pravdu řekla, tak to, že mi malého bezprostředně po porodu na pár vteřinek ukázali, si vůbec nepamatuju. Jen jsem slyšela, jak sestřička houkla na přítele „tatínku, vemte si foťák a utíkejte za mnou“. Když pak přišli, tak jsem byla pořád tak nějak v šoku, že je to už za námi a držím malého v ruce. Přítel ale říkal, že jak jsem malého viděla, tak jsem měla tak blažený výraz, že to u mě ještě neviděl. Já si pamatuju na směs pocitů…nadšení, strach, zda to zvládneme, radost, že vše dobře dopadlo…byl to takový emoční koktejl, který asi zažiju znova jedině při dalším porodu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
24.8.10 12:15

Ahojky, tohle je příjemné téma… Na porod vzpomínám často :palec:
Porod jsem měla docela rychlý, až na zbarvenou plodovou vodu, kde mi ji museli pořád kontrolovat, tak byl jinak bez komplikací…
Bolesti??? hrůůůůůza, v tu chvíli jsem řekla že už nikdy :lol: :lol: :lol:
Ale jak vyklouzla, tak to byla nejkrásnější chvíle, přítel ten se tam rozplakal…
A když nám ji přinesli tak na nás vyplazovala jazýček, bylo to fakt nádherný :srdce: :srdce: :srdce:
Je to náš největší miláček a hned jak jsem ji viděla tak na porodní bolesti jsem ihned zapomněla :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
24.8.10 12:19

tak samozřejmě pro mě bylo nejhezčí také narození syna,…ikdyž jsem to vůbec nevnímala-po 23hod.porodu :oops: ,hlavně jsem byla šťastná,že ho táta drží v náručí…a je v pořádku :wink: ,pak jsem asi 3měsíce to štěstí neprožívala,nějak se to seklo,spíš naopak tak nějak jsem čekala kdo si malého na chvilku vezme a já budu moct ležet…měla jsem komplikace po porodu-téměř jsme vykrvácela,ztratila jsem pamět,nepoznala kamarádky v okolí,motala jsem se jako opilec,neměla hlad,neudržela moč ani stolici,…no hrůza,ale nakonec jsme to zvládli,podotýkám že deprese to nebyla,…,byla jsem schopná se postarat jen o kojení a malého,…jinak nic,takže to pravé krásné vzpomínání si pamatuju až tak od jeho 4 měsíců…a je to čím dál krásnější :potlesk: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
24.8.10 12:19

já po pravdě si taky nevybavuju,že mi ho na sále dali do náručí…byla jsem taky mimo,pak ho odnesli do vyhřívaného boxu a po asi dvou hodinách ke mě na pokoj..ale bylo to nádherný,zblízka si ho moct prohlédnout,spočítat prstíčky.. :huban: :srdce: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
24.8.10 12:20

Taky ráda vzpomínám :hug: úleva od bolesti,štěstí,strach a pocit bezmezné lásky :srdce: Manžel mě hladil,tvrdil jak jsem úžasná a pak už si nic nepamatuju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
24.8.10 12:22
klorane píše:
tak samozřejmě pro mě bylo nejhezčí také narození syna,…ikdyž jsem to vůbec nevnímala-po 23hod.porodu :oops: ,hlavně jsem byla šťastná,že ho táta drží v náručí…a je v pořádku :wink: ,pak jsem asi 3měsíce to štěstí neprožívala,nějak se to seklo,spíš naopak tak nějak jsem čekala kdo si malého na chvilku vezme a já budu moct ležet…měla jsem komplikace po porodu-téměř jsme vykrvácela,ztratila jsem pamět,nepoznala kamarádky v okolí,motala jsem se jako opilec,neměla hlad,neudržela moč ani stolici,…no hrůza,ale nakonec jsme to zvládli,podotýkám že deprese to nebyla,…,byla jsem schopná se postarat jen o kojení a malého,…jinak nic,takže to pravé krásné vzpomínání si pamatuju až tak od jeho 4 měsíců…a je to čím dál krásnější :potlesk:

tak to si tedy neměla moc jednoduché,muselo to být hrozný :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
24.8.10 12:25

no,můj manžel to moc nezvládal,chodil střídavě na chodbu a za mnou a ke konci ho radši poslali ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
24.8.10 12:27
kecačka píše:
klorane píše:
tak samozřejmě pro mě bylo nejhezčí také narození syna,…ikdyž jsem to vůbec nevnímala-po 23hod.porodu :oops: ,hlavně jsem byla šťastná,že ho táta drží v náručí…a je v pořádku :wink: ,pak jsem asi 3měsíce to štěstí neprožívala,nějak se to seklo,spíš naopak tak nějak jsem čekala kdo si malého na chvilku vezme a já budu moct ležet…měla jsem komplikace po porodu-téměř jsme vykrvácela,ztratila jsem pamět,nepoznala kamarádky v okolí,motala jsem se jako opilec,neměla hlad,neudržela moč ani stolici,…no hrůza,ale nakonec jsme to zvládli,podotýkám že deprese to nebyla,…,byla jsem schopná se postarat jen o kojení a malého,…jinak nic,takže to pravé krásné vzpomínání si pamatuju až tak od jeho 4 měsíců…a je to čím dál krásnější :potlesk:
tak to si tedy neměla moc jednoduché,muselo to být hrozný :cry:

jo hrozný,…ale přežila jsem…ale rodit podruhé se zatím nechystám,no a malého jsem viděla až druhý den ráno v 6hod,nějak neměli odvahu mi ho nechat přes noc,jsme omdlevala a padala jako pytel,tak aby mi nespadl…bobánek malej,no ale teď si tak pamatuju že ještě v porodnici mám nejhezčí vzpomínku,když mě dovezli ještě po revizi na pokoj,a já ho uviděla jak tam na mě čeká v postýlce,to jsem brečela jako mimino......jsem se totiž bála že se po revizi už neprobudím, :cry: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
24.8.10 12:29

Já se první ptala sestřičky, jestli se jí narovná nos :lol: (nějak tam divně ležela v břichu a měla ho celý zmáčklý na stranu, trvalo to pár týdnů=)).
A úleva, že už je to za mnou, štěstí, že je všechno v pořádku, bylo to krásné, těším se, až zas jednou… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
24.8.10 12:29

Bezprostředně po porodu jsem zažívala ten nejkrásnější pocit. Malý se mi tak krásně koukal na objičej. Pak se přisál a pil mlíčko. Úžasný mrňousek, na ten pocit nezapomenu. Nechtělo se mi ho ani sestřičce odevzdat na koupání :oops:. Jen mě trošku znepokojovalo, že pokuckává. Asi za půl hodinky mi přišla lékařka říct, že se napil při porodu plodové vody a že má moje miminko problém s dýcháním. Takový strach, který jsem prožívala už nechci nikdy žažít. Naštěstí ho odsáli a vše bylo v pořádku. Často blinkal, tak se mi sřídaly pocity strachu a neskutečného štěstí… :srdce: Pořád jsem se na něj musela koukat. Vzpomínám si, že jsem ze strachu o něj v porodnici skoro vůbec nespala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
24.8.10 12:30
:potlesk: :srdce: :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
24.8.10 12:31
Pipet píše:
Já se první ptala sestřičky, jestli se jí narovná nos :lol: (nějak tam divně ležela v břichu a měla ho celý zmáčklý na stranu, trvalo to pár týdnů=)).
A úleva, že už je to za mnou, štěstí, že je všechno v pořádku, bylo to krásné, těším se, až zas jednou… :srdce:

Jé, ten křivej nosík jsme měli taky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
24.8.10 12:34

Tak to já moc náročné neměla-3hodinky, takže pamatuji dobře, přešla jsem na křeslo s hlavičkou mezi nožkama :oops: 2× zabrala a najednou jako když vyletí špunt, strašná úleva, hned mi ho dali na břicho, začala jsem slzet,čekala příval mateřské lásky (který dorazil o pár hodin později) a dívala se na to ušmudlané štěstí, vzpomněla si, že máme foťák, navedla přítele kde, takže máme i zdokumentováno :wink: taky si pamatuji, jak byl droboučký a šíleně prokluzoval :roll: přítel nechtěl šmikat, takže mi ho ustřihli, odnesli na vážení,… a zkoušeli nakojit, to byl také zážitek, dole mě šili - fuj tajbl a nahoře mi málem utrhli bradavku, šmudlík pořád usínal, na sále jsem do něj pořád šťouchala, protože jako správná prvorodička jsem měla strašný strach, aby byl v pořádku. NO SUPER ZÁŽITEK ""http://www.celysvet.cz/skin/smile/s7217.gif:http://www.celysvet.cz/…le/s7217.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
24.8.10 12:35
Kaczenka píše:
Bezprostředně po porodu jsem zažívala ten nejkrásnější pocit. Malý se mi tak krásně koukal na objičej. Pak se přisál a pil mlíčko. Úžasný mrňousek, na ten pocit nezapomenu. Nechtělo se mi ho ani sestřičce odevzdat na koupání :oops:. Jen mě trošku znepokojovalo, že pokuckává. Asi za půl hodinky mi přišla lékařka říct, že se napil při porodu plodové vody a že má moje miminko problém s dýcháním. Takový strach, který jsem prožívala už nechci nikdy žažít. Naštěstí ho odsáli a vše bylo v pořádku. Často blinkal, tak se mi sřídaly pocity strachu a neskutečného štěstí… :srdce: Pořád jsem se na něj musela koukat. Vzpomínám si, že jsem ze strachu o něj v porodnici skoro vůbec nespala.

hmm,já jsem zase po poodu byla tak unavená,že jsem spala tak trvdě a když malý plakal tak jsem ho ani neslyšela a to jsem ho měla hned vedle sebe a myslela jsi že to brečí dítě jiné maminky co se mnou ležela na pokoji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí