Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
tak mám v úterý ráno nastoupit do porodnice na císařský řez. Bylo řečeno, pokud se nic nezmění a myslím, že za jeden den asi už neporodím. Břicho mi vůbec neklesá dolů a mám prý nezralé hrdlo a jsem zcela uzavřená. Jelikož se léčím s vysokým tlakem a mám už hodně otoky, doporučili mi císaře. ![]()
Chci se zeptat, pokud to mám takhle naplánováno, měla bych rodit císařem že? Já to měla u prvního stejné, taky k porodu daleko a vyvolání a nakonec akutní císař. Proto bych radši toho plánovaného než něco nečekaného a komplikace.
![]()
Kamarádka právě měla taky plánovaného císaře kvůli poloze KP. A když ji přijali do porodnice, dali jí nějaké léky a ona se nakonec večer rozrodila sama. A porodila přirozeně, ale říkala, že nic horšího nezažila. První porod měla taky přirozeně hlavičkou dolů a v pohodě.
Tak se chci zeptat, zda se to některé z vás stalo taky, že jste šla na plánovaného císaře a oni se i přesto snažili vyvolávat. Je něco jiného, když přijde porod sám.
Už teď z toho mám strach, aby nenastali nějaké komplikace, protože celé těhotenství mám něco. Tak jsem si říkala, že se malá aspoň v klidu narodí bez problémů.
Měla jsem od gyndaře řečeno,že půjdu na císařský řez-i mě nechal zhotovit předoperační vyšetření.Mám hodně rotovanou pánev.Ne plánovaný císař,ale počkat až se rozrodím a v porodce ho udělat.Přenášela jsem,při plánovaném příjmu lékař sdělil,že když jsem porodila jednou,tak musím i podruhé-přitom první byl předčasný porod a při mé rotované pánvi byla druhá doba porodní utrpením.Předoperační vyšetření odložil a šlo se na vyvolání.Ano,porodila jsem „přirozeně“,ale byl to masakr.Už proto bych nikdy nešla rodit,je to tak hrozný zážitek,že dodones jsem ráda že jsme to obě přežily.A když jsem se potom nemohla postavit na nohy,kyčle dostaly zabrat,tak jsem skoro panikařila,že už nebudu nikdy chodit,nebo s potížema.
Anonymní - tak to je síla. Já mám taky hotové veškeré předoperační vyšetření a prostě se mluví o tom, že nastoupím na toho císaře v úterý do porodky. Už skoro měsíc jsem chodila i do rizikové poradny. A když mě tam posílal můj doktor, tak mi řekl, že si myslí, že u mě to stejně skončí císařem. Právě že už za sebou jednoho císaře akutního mám, tak z toho důvodu jsem si říkala, že teď to bude pohoda, že to mám naplánované a bude to v klídku a bez komplikací. Ale když to slyším kolem sebe, že to tak ani být nemusí, docela se bojím. ![]()
První císař je indikace sama o sobě, a když máš navíc další komplikace (vysoký tlak a otoky), chápu, že se přirozeného porodu bojíš..je to asi jak kde, ale já přenášela a byla jsem taky po císaři a chtěla jsem přirozený porod, přesto se mě během pobytu v porodnici kvůli přenášení primář prostě zeptal, jestli chci čekat, až se porod rozběhne, nebo jestli chci radši sekci. Nakonec jsem se rozhodla počkat, ale k ničemu to nevedlo a i druhé dítě se mi narodilo císařem, plánovaným..bylo to v klidu, vzpomínám na to ráda, i když mě mrzí, že jsem přirozený porod nezažila. Řekla bych, že pokud s tebou počítají na císaře, nikdo tě do vaginálního porodu tlačit nebude. Neboj, bude to dobré. ![]()
Taky si myslím, že pokud už máš jednoho císaře za sebou, tak toho druhého udělají spíš, než že by Tě „nutili“ do vaginálního porodu. Já měla první porod akutní SC, druhý jsem chtěla rodit „normálně“, ale od doktorů mi bylo několikrát naznačeno, že kdybych se jen slůvkem zmínila, že chci podruhé rodit SC, tak by jej rádi provedli - spíš jsem měla pocit, že měli nahnáno z toho vaginálního porodu po předchozím SC (ale to je na delší vyprávění
)
Ahoj,já myslím,že bys měla rodit plánovanou SC,a pokud to jen půjde,trvej si na tom,a nenechávej si porod vyvolávat.já jsem měla plánovaný SC,a jsem za něj dodnes ráda ![]()
Ahojte holky tak jak tu čtu tak asi u druhýho dítěte to dpadá skoro stejně jak u prvního.já mám dvouletou holčičku měla jsem po 27hodinách akutního císařa malé už nebylo srdíčko a td jsem chtěla rodit přrozeně ale spíš mám pocit že to dopadne stejně ikdyž bych chtěla porod přirozený mám z toho docela strach tak doufám že to půjde normálně
Kyblicek-myslím,že to že jsi rodila 27 hodin a nevedlo to k porodu,tak někde byl problém,nejspíš v děloze,které neměla stahy takové,aby se otevřel čípek-tzn.spíše bych s druhým císařem také počítala.
asi jo no po epiduralu jsem byla otevřená po tolika hodinách jen na 3 cm ale nepíchli mi ani vodu nic al říkal že bych to stihla j porodit ale prostě jsem nebyla ani pořáně otevřená takže s tím tak nějak trochu počítámi ted ale ráda bych skusila přirozenej ale zase si říkám rači at je mimnko zdraví a v pořádku
ahoj,
já měla prvního císaře akutně … druhého plánovaně a spontánní porod vyvolávat vůbec nechtěli. den dopředu mi udělali předoperační vyšetření, píchli „něco“ na ředění krve a druhý den ráno v 7 jsem nastupovala … prcek se narodil před desátou hodinou. oproti prvnímu císaři byl tenhle procházka růžovou zahradou
.
přeji Ti, aby to i Tobě vyšlo bez komplikací a bez prodlužování
.
Tak to by bylo super. Já si říkala, že když byl císař poprvé a druhý naplánovaný, že je asi nesmysl, aby porod vyvolávali. Taky doufám, že to bude všechno v pohodě. ![]()
Taky se až podle předoperačních výsledků dozvím, jestli bude císař v celkové nebo částečné anestezii.
Ahoj,
já rodila před rokem plánovakou sekcí kvůli mé malé postavě a poloze dcerky KP a když mi plánovanou sekci stanovili, tak mi řekli, že porod vyvolávat nebudou, že to je veliké ryziko, pro miminko a zbytečně by se stresovalo. Že když to bude plánovaná sekce bez vyvolání, tak přijde na svět v klidu a oba budem v pořádku. Jak mi to řekli, tak to taky bylo.
Ráno jsem nastoupila na příjem a čekala do odpoledne než se uvolní sál(bylo moc akut.sekcí). Na řadu jsem přišla ve 3odpoledne a malá byla na světě v 15:20
![]()
P.S.: měla jsem Epidurál a jsem za něj moc ráda. Byl to nejkrásnější zážitek v mém životě. ![]()
Ahojky prosimtě a mužu vědět kolik měříš?já 155cm a malej je taky KP.A PA mě prostě naznačuje,že bych mohla porodit spontánně i když mám velikej strach o malého aby se mu neublížilo,raději bych šla na císaře,ale sem druhorodička a ty to prý zvládaj v poho,tak mám stoho všeho takovej strach ![]()
mikoy píše:
Ahojky prosimtě a mužu vědět kolik měříš?já 155cm a malej je taky KP.A PA mě prostě naznačuje,že bych mohla porodit spontánně i když mám velikej strach o malého aby se mu neublížilo,raději bych šla na císaře,ale sem druhorodička a ty to prý zvládaj v poho,tak mám stoho všeho takovej strach
Víš,v tomhle bych asi na PA nedala,spíš na doktora,a pokud je malej KP tak tuplem.Jinak se omlouvám,že se vměšuju ![]()
sem ráda za každej názor.Příští týden jdu do rizikový poradny tak si prosadim císařský řez.I když to má svý rizika ale to má i spontánní porod.Jak se mi to blíží tak stoho mám hruzu.A to sem první porod měla bez problému ![]()