Plánovaný císař a vyvolávaní porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4957
22.8.10 20:21
mikoy píše:
Ahojky prosimtě a mužu vědět kolik měříš?já 155cm a malej je taky KP.A PA mě prostě naznačuje,že bych mohla porodit spontánně i když mám velikej strach o malého aby se mu neublížilo,raději bych šla na císaře,ale sem druhorodička a ty to prý zvládaj v poho,tak mám stoho všeho takovej strach :think:

147cm…a malé rodičky bývají pod 155-150cm. Ale každá porodnice to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
22.8.10 20:23
Lidka a Sami píše:
mikoy píše:
Ahojky prosimtě a mužu vědět kolik měříš?já 155cm a malej je taky KP.A PA mě prostě naznačuje,že bych mohla porodit spontánně i když mám velikej strach o malého aby se mu neublížilo,raději bych šla na císaře,ale sem druhorodička a ty to prý zvládaj v poho,tak mám stoho všeho takovej strach :think:
147cm…a malé rodičky bývají pod 155-150cm. Ale každá porodnice to má jinak.

Jo a když jsem šla na poslední kontrolu, tak ten den za mojí dotkorkou byl doktor, který odrodil normální cestou 159cm velkou maminku, ale miminko bylo hlavučkou dolů.

Pro mě to byl první porod a i gyndař, když mě předával do porodnice i v porodnici mi řekli, že příště půjdu taky sekcí…sice mě to tak trochu mrzí, ale když ta druhá varianta je ryziková jak pro mě, tak hlavně pro miminko, tak jsem celkem ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kikina13
23.8.10 22:33

Tak to jsme na tom uplně stejně taky mám z toho hruzu za měsíc mám porodit a bojim se jak to vše bude.Kamarádky mi říkaj at hlavně nic nerizkuju a trvám si na císařským řezu.

• Citovat
  • Upravit
14335
28.9.13 10:48

Ahojte holky mám dotaz
Mám naplánovaného císaře a dostala jsem papír na předoperační vyšetření- krev, moč, EKG, ale taky rengen plic a srdce..
Mám na to jít.. přece obyčejný vyšetření u zubaře bylo takové, že mi nesměl udělat rengen!! tak nevím no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
28.9.13 11:08

@kvacek: u mestacilo jen EKG na zadny RTG me neposilali. Bych se na to zeptala ejslti je to nutne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lisatka
12.10.13 23:11

Před týdnem jsem kvůli tachykardii byla přijata na JIP a hrozil mi neplánovaný císař. Šlo by zároveň o porod koncem pánevním. Když jsem na příjmu podepisovala papíry a řekli mi, že jeden je souhlas s přirozeným porodem, jednoduše jsem ho odmítla podepsat. Paní ani nemrkla a papír vyhodila. K císaři nedošlo a v úterý mám jít na plánovaný CS. Stejné je to s vyvoláváním, pokud vím. Když nechci porod vyvolat, prostě nepodepíšu souhlas.

• Citovat
  • Upravit
99
12.2.14 11:01
@lisatka píše:
Před týdnem jsem kvůli tachykardii byla přijata na JIP a hrozil mi neplánovaný císař. Šlo by zároveň o porod koncem pánevním. Když jsem na příjmu podepisovala papíry a řekli mi, že jeden je souhlas s přirozeným porodem, jednoduše jsem ho odmítla podepsat. Paní ani nemrkla a papír vyhodila. K císaři nedošlo a v úterý mám jít na plánovaný CS. Stejné je to s vyvoláváním, pokud vím. Když nechci porod vyvolat, prostě nepodepíšu souhlas.

Taky to nepodepisu. To je fakt. Mam mit planovany sc a tak ho budu mit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.1.16 22:32

cisar

Ahojky holky chtela jsem se Vas zeptat budu rodit az za 6 mesicu doufam tedy ale chtela bych se zeptat zda vubec jde si zazadat o cisarsky rez jsem silba astmaticka, vedena na neurologii pro epilepsii, hem. pro chudokrevnost vyska.148 cm mam hrozny strach ze bych to trebas neudychala a jeste neco horsiho by se mohlo stat ze sem i malinka holky prosim mate tu nektera podobny problem radeji bych porodila cisarem a vedela ze vse dopadlo dobre pod dohledem lekaru hlv aby moje miminko bbylo zdrave predem vam mooc dekuji za odpoved. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
1.1.16 22:47

Záleží na doktorovy. Plánovány císař nejde domluvit jen tak. Pokud tedy nemáš nějakého známého doktora či někoho kdo by ti to domluvil. Ja jsem rodila normalne a i císařem a vzdy zalezi na jaky personal narazíš. Oba porody jsem mela v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
1.1.16 22:47

@Nikola Strnadová neurolog ti muze napsat doporuceni na sc a v porodnici to budou respektovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
2.1.16 00:10
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
2.1.16 08:25

@Nikola Strnadová Možností je několik, buď se přímo domluvíš v porodnici, kde chceš rodit, vysvětlíš jim situaci, zdravotní stav…a uvidíš-ale dneska je trend spíše rodit přirozeně, takže ti nejspíše řeknou, ať ti některý z odborných lékařů-alergolog, neurolog, hematolog napíše doporučení, že přirozený porod je rizikový. Záleží na domluvě a tvém zdr. stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.1.16 08:33

@Nikola Strnadová Myslim, ze pri vysce 148 cm by te nenechali rodit normalne ani bez těch ostatnich zdr. problemu. At ti gynekolog změří pánev a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.16 09:19

@Svistice Ahojky moc dekuji za odpoved vsem vazim si toho :) mam kamaratku ktera je stejne jako ja i vysola a ma dve deti a pave kvuli vysce obe deticky rodila cisarem pred lety sem byla na genetice v Praze v Motole kde se resil muj rust a tak podobne a tam mi tehdy rekli prave ze cisar by byl lepsi nejde o me jde mi hlavne o to miminko :( a doktoru mam ze nvm kr kteremu driv mooc dekuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.1.16 09:59

@Nikola Strnadová Tak pokud jsi/byla sledovaná na endokrinologii, tak doporučení k císaři Ti mohou dát do nějaké zprávy tam. Stejně tak lékař přes to astma nebo epilepsii.
Někde jsem četla, že u žen pod 155 cm je šance na přirozený porod malá. Já mám 158 cm a první dítě, ač bylo malé, nebylo schopné projít pánví (při měření pánev vykazovala hraniční hodnoty).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí