Potvrzeno - bude plánovaná sekce

4627
24.8.10 07:55

Potvrzeno-Plánovaná sekce

Ahoj, Holky, tak včera jsem byla u pana doktora a dohodli jsme se na císaři. Chtěla jsem se zeptat těch, co na něm byli, jak to probíhalo a co spinální anestezie? Cítili jste jehlu? A cévkování? Nikdy mi to nedělali,ale abych řekla pravdu, děsí mě už to slovo „cévka“ :) A pocity při spinálu? To je další věc,která se mi moc nelíbí..že se mi někdo bude hrabat v břiše a já budu při vědomí :-) 8-o Tak napište, prosím,svoje zkušenosti. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36148
24.8.10 08:08

Ahoj Tiff, a pročpak musíš na císaře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
24.8.10 08:08

Ahojky, cévkování bylo trochu nepříjemné, ale jde to vydržet. Samotná spinálka - nejdřív to místo vpichu něčím umrtvěj, takže cítíš jen malinké píchnutí a pak samotné zavedení spinálu ne. Anestezioložka mi pořád říkala, co budu cítit (lehce na mdloby, tlak v jedné noze) a že když to přijde, ať řeknu a hned udělala něco, že to přešlo. Dolů nevidíš, v úrovni hrudníku je plenta. Necítila jsem nic, jen se mi víc „uspala“ levá strana (při přicházení k sobě se mi pravá noha vzbudila hned, levá o asi dvě hodiny později), takže jsem měla pocit, že mi malýho vyndali z pravé kyčle :lol: Na co se připrav je, že první vstání po operaci hooodně bolí. Ale druhé je už o mnoho lepší :palec: Klidně se ptej, jestli tě něco zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
24.8.10 08:28

Ahoj,
tak co si pamatuju, tak cevkovani bylo malinko neprijemne, ale dalo se. O napichnuti spinalu skoro nevim, porad si se mnou nekdo povidal a i pri samotnem zakroku jsem nemela moznost premyslet nad tim, co se „dole“ deje. Nevim, jestli je to normalni nebo jsem mela stesti na fajn lidicky :-D
Ten den na luzku, kdy se fakt moc nemuzes hybat, je nic moc a prvni vstavani mazec. Kdyz uz muzes vstavat, tak hodne pomaha vlazna sprcha na tu ranu - jsme se spolubydlici byly ve sprse snad 5× denne :lol:
Kdyz jsme pak dostali mimca na pokoj, tak uz nebyl cas myslet na to, ze nekde neco boli :-D
Ale myslim, ze je to vse individualni - jak kdo snasi narkozu a bolest atd..
Drzim palec, at vse probiha co nejlip!!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
24.8.10 09:01

Ahoj Tiff, jen k tomu cévkování, mě cévkovali v 16-ti a bylo to dost nepříjemné, ale myslím, že pro mě v té době hlavně kvůli věku. Neboj určitě se to dá vydržet, mě to zřejmě taky zase čeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
24.8.10 11:22

Ahoj Tiff,ta cévka je opravdu nepříjemná,myslela jsem že mi ji špatně nasadili,protože to hrozně řezalo a unikala mi moč mimo hadičku :roll: ,ale jak to tu čtu,tak to je asi normální.O napíchnutí spinalu taky skoro nevím :nevim: .No to probuzení je fakt šoking :mrgreen: ,byla u mě žákyňka,já se pohla a tou bolestí jsem se jí zakousla do ruky,myslela jsem že se hambou propadnu :oops: ,ale opravdu jsem takovou bolest nečekala a ona byla strašně příjemná :-), začla jsem křičet ať mi píchnou nějakou injekci(normálně se bojím jehel jak čert kříže) :roll:Druhý den už to bylo relativně v pohodě,už jsem měla malou u sebe :hug: Možná že přirozený porod je ještě bolestivější :wink: Držím palečky :palec:

• Citovat
  • Upravit
24
24.8.10 12:25

Ahoj,ty pocity že se ti někdo šťourá v břiše jsou trochu nepříjemný,ale vůbec to nebolí,teda dokud to nepříjde k sobě,pak je to snad to nejhorší co jsem kdy zažila :mrgreen: ,ale taky to přejde,to mimčo za to stojí :-) Kdybych si mohla vybrat,volila bych určitě přirozený porod,všichni křičí hurá císař,to nebolí,ale opak je pravdou bolí moc a dlouho se hojí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
24.8.10 14:52

Tak Vám tedy nevím, mám za sebou laparoskopické odstranění vejcovodu, je mi jasné, že to asi bolí mnohem méně,ale ty plyny taky nebyly úplně to nejlepší,co jsem zažila, měla jsem na každé straně jenom dva stehy a dva v pupíku,takže se to asi moc srovnávat nedá:( Moje anestezioložka mi radila, ať to rozhodně nenechám rozbolet, ať si okamžitě, jak to začně přicházet k sobě nechám něco píchnout… :think: Tak nevím, nemáte někdo náhodou taky příjemnou zkušenost 8-o ,mám z toho trochu strach,jak to tu popisujete,noo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
24.8.10 15:03

Tiff, tak hrozné to zase nebude neboj, já mám jizvu od pupku až dolů, myslím 20 stehů (do dělohy teda nikdo neřezal). Neříkám, že to nebolelo, ale dalo se to vydržet, nejhorší to bylo při smíchu nebo při kašli, jinak se to dalo, no a myslím, že když bude prcek u tebe, tak na to vůbec nebudeš myslet a budeš moc šťastná :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
24.8.10 15:06

Tak jako doufám, že to bude ok… Mám kamarádku, která byla nastřižená a měla i jizvu po císaři a říkala, že to byla teprve čurina, sedět nemohla, vstávat nemohla,ale taky to vydržela:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
24.8.10 15:24

Já na plánovaného císaře vzpomínám ráda..vpich do zad mě nebolel, pocity při operaci zvláštní, ale dalo se to vydržet v pohodě..cévkování nic moc není, ale rozhodně je spousta horších věcí. Po tom ten první den to bolí, ale každý to má trochu jinak..já skuhrala dost, moje spolubydlící přemlouvala sestřičku, ať jí donesou něco k jídlu. :wink: A i když jsem skuhrala, šla bych do toho klidně znova, to miminko celou tu bolest otupí a dá jí smysl..držím palce, ať to proběhne hezky a v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
24.8.10 15:31

Fuj, vůbec nevím, co si mám pod pojmem cévka představit:( Navíc, teda pomohly Vám injekce? Nebo něco proti bolesti??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
24.8.10 15:43

Cévku ti prostě zavedou do močové trubice, trvá to chviličku a pak je nepříjemné, že máš pocit, že se ti chce čůrat a nemůžeš (ale i tenhle pocit přejde)..dá se to vydržet, není to bolest v pravém slova smyslu..vyndali mi to druhý den ráno, když jsem si byla schopná sama dojít na záchod.
Ta bolest potom je taková, že se opravdu dá vydržet.Bolí ta jizva a je potřeba se obezřetně pohybovat, nesmát se, nekašlat a tak..na bolest jsem dostávala injekce automaticky ten první den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
24.8.10 15:52

Tak snad to nebude tak strašný:)) Jsem ráda,že mi někdo může popsat,co se při tom děje,protože já prostě vůbec nechápu,jak můžu být při vědomí a necítit, že se mi někdo hrabe v břiše :mrgreen: Tak jsem ráda, že na to někdo vzppomíná rád:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
24.8.10 16:15

já mám jizvu 12 stehů pod pupkem a dvě jizvy na děloze,kolik stehů nevim,s laparoskopií se to opravdu nedá srovnat :wink: ,ale zvládneš to neboj :hug: :palec: Taky mi docela vadili injekce do břicha na stahování dělohy,ale jsou horší věci

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100