Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No nevim, ve středu budu 38.tt, já jen, že mě to zaskočilo, jsem s tím takhle brzo nepočítala, bych šla třeba za měsíc, to by mě bavilo víc
Dělám si čurinu,ale stejně jsem znejistila…Vím, že bych šla nejdřív ve čtvrtek,ale i to je brzy
![]()
dusicka No jo, to zní rozumně, oni asi pár dní dopředu poznají, jestli se k něčemu budu mít nebo ne a šmiknou to teda dřív. Dneska mi doktor říkal, že na to rozhodně nevypadám a že si o tom promluvíme příště, to jest za týden. Že by mi tím chtěl naznačit, že mám konečně umýt okna?! ![]()
A ten spinál je co???
A ještě něco - kdybych opravdu šla na CS, tak k tomu chlapa asi nepustí, co? A miminko by mi dali až druhý den? My si nenechali říct, co to bude, vydrželi jsme, tak jsem zvědavá určitě ještě víc než ostatní ![]()
Tak mas v podstate tydne cas jeste. Co jsem mela rikat ja, kdyz mi v utery na KO dr. rekl, ze ve stredu se mam prijit ukazat do porodnice kvuli tlaku a ze se me tam nejspis nechaji
(a nechali)
To byl fofr vsecho nachystat…ale zvladlo se to ![]()
rozmary - Se Ti to řekne, nepřipravovat se, jenže jak může člověk zůstat v klidu?! ![]()
Zejména když ho nechají doma na MD, ačkoliv mu nic není (mluvím o sobě), tak se nudí a vymýšlí blbiny ![]()
dusicka To zas chápu, já jsem bordelář, rozhodně nepředpokládám, že by u mne mohl nastat stav, kdy mám v koutě vzorně nachystanou tašku do porodnice. To já budu lítat po bytě s kapající vodou a hledat kde co je a potom z porodnice dirigovat chlapa, co mi má dovézt, neb jsem na to zapomněla. V Tvém případě bych asi nastoupila na tu kontrolu s občankou, těhotenskou průkazkou a v lepším případě s nabitým mobilem, abych mohla dirigovat viz. výše ![]()
Brunifid, spinal je ta castrecna narkoza, kdyz Ti umrtvi „jen spodek“, jinak jsi pri vedomi…
S partnerem u porodu je to porodnice od porodnice. Nekde pousti na sal, jinde muze koukat jen okynkem dovnitr.
A malou mi ukazali hned, jak ji vyndali. Pak ji odnesli umyt, zvazit a oblect. Kdyby nebyl ten den takovy fofr (delali 6cisaru), tak ji manzel mohl hned dovezt za mnou na pooperacni. Takhle mi ji donesly az kolem treti odpoledne (narodila se v 10:53) na prilozeni a pak jeste vecer a k ranu. Druhy den nas prestehovaly na normalni pokoj a to uz jsme mohly mit mimca u sebe, kdyz jsme se na to citily.
Jinak my taky nevedeli, co se v brisku schovava a i ted to bude prekvapeni ![]()
Bruni: Tak já teda nevim,ale jsem na tom úplně stejně, podle mě všechno,co si beru do porodnice,tak používám i doma, jako župan a kartáček a tak…takže vlastně mám v koutě jenom tu tašku bez náplně
![]()
Dusi: A ve středu si tě tam nechali a operovali tě kdy? ALe ty jsi šla auktní,ne?? Prominte, už se v tom ztrácim, začínám mít nerfffa,ani nevim z čeho, už ani né z toho, že by to mohlo přijít,ale že uvidím asi toho Prcka a vůbec nevim, co mu povim až ho uvidim a tak
![]()
dusicka Aha, a jaké to je, když Ti tahají něco z břicha a s Tebou to klepe? A jak dlouho to trvá?
Stejně bych radši, kdyby se to malý otočilo…
Tak já se zítra zkusím nezapomenout zeptat, jak je to s tatínkem na sále.
Fakt to taky nevíš???
Já si připadám jak marťan, všichni letí nejdýl ve čtvrtém měsíci na 3D UTZ a nutně to z doktorů musí vyrazit, znám málo lidí, co chtějí překvápko. „Co to bude“ je hned po „kdy to bude“ dneska nejčastější dotaz a když řeknu, že nevíme, tak si připadám jak retardovaná ![]()
Tiffany1 píše:
Bruni: Tak já teda nevim,ale jsem na tom úplně stejně, podle mě všechno,co si beru do porodnice,tak používám i doma, jako župan a kartáček a tak…takže vlastně mám v koutě jenom tu tašku bez náplně![]()
Taaaaaaakhle to přesně vidím taky
Navíc třeba hřeben mám jediný, ten ani dopředu sbalit nemůžu. Takže jediné, co do té tašky přijde krom běžně používaných věcí jsou plíny a nějaký ty dupačky, no a to tam PAK hodím s tím ostatním, přece to nebudu balit extra ![]()
Tiff, akutni nebyl, ale az tak planovany taky ne. Byly jsme sice KP, ale nikdo mi primo nerekl, ze bych mela jit na cisare - spis ze se to predpoklada. Kdyz me ve stredu prijimali kvuli tomu tlaku, tak mel primar jeste dovcu. A v patek pri vizite mi zastupce primare rikal, ze cisar nejdriv za tyden. V sotobu rano mi pak doktorka dala propustku s tim, ze v nedeli navrat a uz pro jistotu uz vecer nejist. A v pondeli nakracel odpocaty primar, udelal vysetreni a slo se na to.
Az mrnouska uvidis, budes stastna, ze je v poradku a ze to mas za sebou. Ja na Ericku jen vykulene civela ![]()
Brunifid, ja jsem mela nastupovat na sal v pul jedenacty, malou vytahli v tech 10:53 a neco malo po jedenacty jsem uz byla na pooperacnim a posilala SMS ![]()
Ze zakroku si toho moc nepamatuju, protoze si se mnou porad nekdo povidal. Jen mi to prislo strasne rychly a vlastne i bylo ![]()
Jj, to mi povidej, taky si pripadam jak exot. A hlavne kdyz jsem shanela soupravicku do porodnice, tak neutralni meli jen nehezkou bilou. Ale modrych a ruzovych mraky
a prodavcky na me koukaly jak blazni, ze jako jak je mozny, ze to nevim… ![]()
To musím mít nějakou soupravičku? Kolegyně z práce měla doma po svých dětech a švagrové dětech hromady oblečení a dalších věcí, tak jsme najeli dodávkou a všechno to odvezli, oblečení mám krabici velikosti 56, dvě krabice 62 a 68 atd., celkem toho bylo sedm našlapaných krabic od banánů jenom oblečení. To tam hrábnu a něco vyberu, ne? Navíc je mi buřt, jestli bude mít holčička modrý svetr nebo kluk červený kalhoty a jestli to vadí někomu jinému, tak ať si fotí na černobílý film ![]()
Ještě jsem se chtěla zeptat, jak je to po CS s laktací a zatahováním dělohy. Když předtím neproběhne porod s vyplavením hormonů atd., tak píchají oxytocin nebo jak?
A když píšete, že kojit se začne až za tři dny - tím se počítá mlezivo nebo mléko? A čím se to chuďátko malé do té doby živí??? ![]()
To si klidne z obleceni, co mas, neco sestav. Ja jsem proste chtela soupravicku ![]()
Na zavinovani delohy dostavas injekce (nejspis oxitocin) a laktace se rozjizdi jak u koho. Mne se rozjela treti den a do te doby byla mala asi o hladu. Ona se i po normos porodu laktace nerozjede hned.
Pocita se s tim, ze mimco neco z porodni vahy shodi, ale nesmi to byt moc. Pak se dokrmuje bud mlickem od jinych maminek nebo glukozou.
Kde Ty jsi rodila? Koukám, že bydlíš blízko
Já se chystám do JC.
Chuďátko o glukóze, to je stejně divný, jiní savci spouštějí mlezivo hnedka ![]()
Tiff a jak se na to chceš připravovat?
Buď v klidu,čím víc na to budeš myslet,tím víc budeš vyplašená.Já jsem to měla dobrý v 6 ráno monitor,v 9 monitor,v 10 monitor,ještě jsem ani nedošmatlala na pokoj,drapnul mě doktor a už jsem frčela na sál,tak nějak nebyl čas přemýšlet co teď
A ve středu asi ještě nepůjdeš,ještě máš dost času ne,nebo to je akutní?