Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojík.
Chceme se s chlapem snažit o druhé mimí, a už teď mám strach z porodu.. Vzhledem k tomu, že náš brouček měl skoro 4kg a 54, tak jsem měla jako prvorodička co dělat
Dlouho jsem ho tlačila, byl 6cm od konce ale sekl se tam, a nemohl ani sem, ani tam. Nakonec ho chtěl dr vzít tím „zvonem“ nevim jak se tomu říká
ale sebrala jsem všechnu sílu a za pomoci dvou asistentek které jsem měla na břiše byl venku. Jaký byl váš druhý porod? Je mi jasně, že komplikace můžou nastat vždycky, ale jestli když to šlo normálně tak jestli to bylo rychlejší.. atd. Děkuji
Od prvních bolesti-od praskutí vody jsem měla porod za 14.5hodiny.
Já první těhu přenášela,tak mi nakonec museli porod vyvolat.Podrobnosti raděj psát nebudu,každopádně konec byl strašně rychlý,nestíhali mně ani uložit na porodní lůžko,ani nastřihnout,tak jsem se při tom chaosu roztrhala a ze mně vyskočila holčička 4000 g/53 cm. Takže na úvod chápu tvůj strach. Druhá dcera pro změnu nečekala a chtěla na svět o týden dřív před tp, nedá se to srovnat,bolesti byly jak silné menzes a kdybych večer ve vaně nenašla hlenovou zátku,která mně donutila vyjet do porodnice,rodím asi doma.Po příjezdu mně napojili na monitor a než se stačilo cokoli pořádně natočit,lékařka mi oznámila,že už rodím,takže rychlý přesun na porodní sál,bez přípravy,bez klystýru,BEZ BOLESTÍ, mi porod trval necelé 3 min. Další dcera 3350 g/51 cm. Po porodu jsem byla ihned jak rybička a v šoku,jak to šlo lehce a přirozeně. Ted čekám 3 dítko a věřím,že to bude stejné. Tělo si pamatuje ![]()
Přeji lehký porod
Ahoj,
na druhý porod vzpomínám nejraději
Byl rychlý, pohodový, prostě parádní
Dopoledne mi MUDr. udělal Hamiltonův hmat, poslal mě domů, že se třeba ještě uvidíme
Porod se rozjel za chvíli a my byli za 5 hod zpět v porodnici, Davča se narodil cca za 40 min od příjmu ![]()
Neboj, když už jsi to dala jednou, zvládneš to i podruhé ![]()
Tak koukám, že to jde fakt rychleji. No mě teď právě překvapila kamarádka. Od rupnutí vody byl malý venku za 40mint
Tahle chci rodit taky, a byl to její druhý porod.
Berry a kdy to čekáte ? ![]()
Fragol taky máme Davídka ![]()
Mě se hrozně na tom libí to, že třeba ta kámoška mi volá a věta " teď jsem porodila " mě totálně dostala. A že by šla hned domu. Já po porodu sešitá, oteklá, že jsem si myslela že " jí " mám u kolen - pardon ![]()
První porod jsem měla 14 hodin a druhy 6,ale z toho jsem 3 hodiny prokecala na pokoji
Taky jsem se bála a měla prvního vytlačovanýho asistentkou skokem z topení na břicho a druhej byl úplně normálně,úžasnej porod.
Nothi přesně tak… a jak mi skákala na břícho tak jsem myslela že se asi rozthnu a žebra mám v půlce zloměný, aspon jsem si vyzkoušela jejich pružnost ![]()
Ja tyhle diskuze desne rada ctu a maluju si, jak s prvnim porodem 2,5h ten budouci druhy bude totalni brnkacka ![]()
Šemo oba dva termíny se mi spojily do 24.12. Jelikož nesmím přenášet,nejspíš mám po starostech,co letos pod stromeček ![]()
Jinak jsem na tom po druhém porodu byla úplně stejně jako tvoje kamarádka. ![]()
bery já měla taky tak termín a na vánoce mi praskla voda a 25.12. v 10:25 se narodil ![]()
čičí já taky ráda čtu aprávě se uklidnuju že ostatní to mají taky rychlejší ![]()
Příspěvek upraven 30.06.10 v 19:16
Taky se přidávám, druhý porod, ač taky vyvolávaný byl mnohem lepší než první. První 22 hodin, druhý 2hod. od prasknutí vody. Bylo to nesrovnatelné. Teď čekám třetí a doufám, že to půjde přirozeně bez vyvolávání a že to taky bude rychlé. Moc si to přeju a tajně doufám.
Jančiku tak to je docela rozdíl 22 hodin a 2 hodiny ![]()
Já se teda bojím i toho druhého těhu, asi jak vím co čeho jdu, i když jsem neměla problém v těhu, akorát malej měl v pupečníku o jednu cévu mín tak jsem musela jít na plodovku a o dva utz víc, jinak ok. A že prý může být málo vyživovaný.. hm 3975gr a 54 cm
![]()
A taky čeho se bojím… vysokého tlaku, páč jsem neuroza a jak jdu k dr,t a mám nervy, a tím pádem tlak a tep.. I když v prvním těhu ok až ke konci a to mi právě na interně dr řekla, že to mám tím že jsem ve stresu
Takže ono toho je u mě asi daleko víc než jen porod
![]()
Tak já teda rodila zatím jen jednou a bohužel za pomoci toho zvonu. Nu což, díkybohu jsme živí a zdraví.
Ale chtěla jsem napsat, že i případný budoucí porod si zase maluju jako prvorodička. Prostě to bude přirozeně, vše ok, rychlé a hlavně to zvládnu tentokrát CELÉ SAMA
. Tak doufám, že to tak bude ![]()
Můj druhý porod trval od prvních bolestí cca 4 hodiny. Syn měl 4100g/52cm. Bez nástřihu a bez potrhání, prostě paráda!!! ![]()
Jasně, chápu tě, po tom první porodu jsem taky dlouho váhala a vůbec jsem nechtěla jít do druhého, ikdyž 1.těhu jsem měla bez problémů, ale ten porod mne prostě odradil. Nakonec jsem si říkala, že chudák malý nemůže zůstat jedináček, tak jsem se strachem do toho šla, no a vyplatilo se. Jsem ráda, že to tak dopadlo, ikdyž 2. těhu zas tak bez problémů nebylo, měla jsem vcestnou placentu, hrozilo odloučení a porod císařem, nakonec se placenta zvedla a bylo vše ok. Každé těhu je jiné a to, že máš problém při prvním, neznamená, že to bude i při druhém, ale ani se to nevylučuje, že? Asi to je třeba prostě risknout. Navíc tvůj malý už je asi šikovný ne, když má 2,5 roku, tak to je lepší, než kdyby měl třeba o rok méně.