Porod do vody

759
24.6.10 09:16

Porod do vody

Ahoj holky…Chtěla bych se vás optat, zda někdo máte zkušenosti s porodem do vody a nebo se jej chystáte.
Jsem teda 26tt a celé těhu si říkám, že bych to chtěla zkusit (prvního syna jsem rodila normálně na sále)
koukala jsem i na videa a jsou opravdu moc krásné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7805
24.6.10 12:00

Ahojky,já jsem taky chtěla rodit do vody,ale bohužel to v naší porodnici neumožňují :-? Takže ti neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
24.6.10 12:05

ahoj,
no já bych taky ráda rodila do vody. video jsem ale žádné neviděla, nemáš prosím odkaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
24.6.10 12:45

Já přidám jeden pohled z druhé strany – sice jsem nechtěla rodit do vody ani žádný alternativní porod, ale…
Moje první těhotenství bylo bez jediného problémíčku a nebyl důvod, proč by porod měl vypadat jinak… První doba trvala necelé 4 hodiny a když došlo na tlačení, vypadalo to taky v pohodě. Ale najednou se to zaseklo a malé přestalo tlouct srdíčko…zničehonic, bez varování, prostě to nějak nezvládla… Už byla v porodních cestách, takže se musely honem honem vzít kleště a vytáhnout ji – už nedýchala, museli ji oživovat… Kdybych byla ve vodě a museli by mne teprve dostávat na stůl (nebo rodila třeba doma), bývala by byla bez kyslíku mnohem déle a nebyla by rozhodně dnes bez následků…
Myslím, že stojí za zvážení, že ani nejkrásnější a nejpohodovější těhotenství nemusí skončit porodem bez komplikací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
25.6.10 17:01
zuzanecka81 píše:
ahoj,
no já bych taky ráda rodila do vody. video jsem ale žádné neviděla, nemáš prosím odkaz?

jasný tady je jukni se http://pregnantgirls.blog.cz/…/videa-porod

Příspěvek upraven 25.06.10 v 17:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
25.6.10 17:03

Jinak mě to moc láká…chápu to že kdyby byli nějaké komplikace trvá nějakou dobu než vylezu ven na lůžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
25.6.10 18:27
Smaikii89 píše:
Jinak mě to moc láká…chápu to že kdyby byli nějaké komplikace trvá nějakou dobu než vylezu ven na lůžko.

Ne „nějakou dobu“, ale při akutních komplikacích „příliš dlouhou dobu“… a u toho malinkého mozečku se každá vteřina bez kyslíku počítá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
16.7.10 16:41

kde rodit do vody

Dobre odpoledne,
nevite nekdo prosim nejaky prehled porodnic, kde se da rodit do vody? Potrebovala bych nejakou dosazitelnou porodnici bud od Decina nebo od Plzne, ale okud nebude zvolim jinou, jen se to tezko zjistuje. Zatim vim o Kadani, predpokladam Brno, Praha, .. Diky moc, Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
16.7.10 22:56
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7413
22.7.10 16:58

Já jsem rodit ve vaně nechtěla, ale ptala jsem se na to ze zvědavosti a bylo mi odpovězeno takto: Na porod ve vaně si u nás v ČR troufne málokdo. Je to totiž dost zrádné a rizikové. Nejenom že je potřeba, aby měl personál zkušenosti, ale prý je i zapotřebí klidnou a spolupracující a „zaškolenou“ maminku. Ono jde o to, že v určité fázi, kdy už má miminko hlavičku venku, nebo alespoň vykukuje a než maminka porodí i ramínka se nesmí miminko v žádném případě dostat nad hladinu, protože by se mohlo nadechnout a zpětným vrácením pod hladinu následně začít topit. Prostě se v té vaně při tlačení maminka nesmí nadzvednout, což se asi nstává a PA asi nikoho tlačit ke dnu nebudou…
Na kolik jsem se při porodu u tlačení nadzvedávala netuším, to jsem nevnímala a myslím, že asi většina z nás to nehlídala, takže něco na tom pravdy asi bude. :wink:
Doufám, že je to srozumitelné :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky