Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli některá nevíte něco o preeklampsii.Včera jsem totiž našla propouštěcí zprávu z nemocnice tam stálo, že můj porod byl rizikový a že jsem měla jako rizika u porodu preeklampsii. ![]()
Tak ani nevím, co to vlasrně přesně je. ![]()
Jen vím, že je to něco kolem vysokého tlaku ![]()
Zkus se podívat na tento článek, je to tam napsaný celkém dobře.
Ahoj,já u porodu preklampsii měla,tak buď ráda že si to měla jen jako riziko a vše je v pořádku.
Já sem to jako riziko neměla a dopadlo to jinak.
Jsou to takové křeče z vysokého tlaku a upadala sem do bezvědomí/několikrát/,bylo to těsně před tlačením,no nakonec to dopadlo dobře a porodila sem přirozeně,něco mi dali do žíly a položily mě na bok a tak sem i na tom boku porodila.
Takže nemysli co by mohlo být,ale že bylo vše v pořádku ![]()
Díky za odpovědi.Taky mě doktorka dávala na bok a na boku jsem tlačila.Porodila jsem , ale na zádech.
Určo se jdu na to hned kouknout. ![]()
U mě se preeklampsie projevila vysokým tlakem (160/110), otokem naprosto všeho a pak byly špatný výsledky z krve… bílkovina v moči a ještě něco. Já se cítila výborně, ale když se to 39+3 zjistilo (teda vysoký tlak jsem měla od 7. měsíce), tak jsem druhý den nastupovala do porodnice a 39+5 porod vyvolávali, malá se nakonec narodila císařem, ale pro ten byla důvodem pupeční šnura kolem krku. Preeklamspie není nic příjemnýho a proto bud ráda, žes o ní nevěděla a vše dobře dopadlo
Jj, to jsem ráda. ![]()
Můj tlak byl 180/110.Už i doktoři si něco špitali a už s docela chvátalo.Jsem moc ráda, že vše nakonec proběhlo v pořádku a obě jsme zdravý. ![]()
Doufám, ale, že mě příště něco podbného nebude čekat.
Je velká pravděpodobnost, že i u druhýho porodu to bude zase?
![]()
Yvanovno, v druhýým těhu jsem měla tlak taky vyšší, ale zdaleka ne tak, jako poprvý. Chodila jsem pravidelně preventivně na internu, ale preeklampsii jsem neměla a malá se narodila přirozeně taky 39+5.
ahoj ja prodělala 26.6.2010 akutní císařský řez pro preeklampsii v 28 t.t. musela malá na svět, náhle se mi nehorázně zvýšil tlak, měla jsem 191/130, kriticky zvýšenou bílkovinu v moči a šílené otoky obličeje, rukou a nohou a už jsem byla v akutním ohrožení života takže nezbývalo nic jinýho než akutní císař, malá tedka bojuje na jipce ![]()
Ahoj holky, dnes jsem byla v poradně ve 38tt. Monitor OK, otoky drobet mám, ale nic hrozného ale sestřička mi napsala do průkazky u bílkoviny stopa. Dr. mi na to nic neřekla, všimla jsem si toho, až když jsem od ní odešla a koukala do průkazky. Tlak mám normální 130/80. Myslíte, že to může být preeklampsie? Nemůžu jí ani zavolat, abych se na to ještě zeptala, protože už tam dnes není a v pátek má dovolenou.