Uplne silena u porodu

192
20.6.10 13:56

Uplne silena u porodu

Priznam se, holky, z porodu mam desnej strach. A rikam si, ze tam asi budu hodne vyvadet, i kdyz bych chtela byt statecna. Co delaji s zenskyma, ktere se fakt boji, stahnou se a nechteji a sili???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1853
20.6.10 14:03

se můžeš stahovat jak chceš ,prostě to nějak ven musí ,tím šílením si můžeš leda ten porod prodloužit a zkomplikovat ,takže dobře ti radím bud spolupracující rodička … . A ještě čeho se vlastně bojíš ? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
20.6.10 14:04

Myslim, ze pokud narazis na dobry personal, zkusenou a vlidnou PA, tak jsou schpni ti pomoci, jak psychickou podporou, tak medikaci k tomu, aby se dite narodilo relativne v klidu.
Pokud narazis na hlupaky, muze s e stat, ze na tebe budou jecet, budou neprijemni a porod ti poradne osladi. To je bohuzel realita ceskych porodnic.
Doporucuju si v porodnici, kde se chystas rodit, najit prijemnou PA, ktere zapltis za nadstandardni sluzby, pujdes si s ni nekolikrat popovidat o porodu a pak ona prijede k tvemu porodu. Budes tam mit cloveka, ktery te zna, ktery bude znat tve potreby, strachy. A co si budem povidat, financni stranka veci dokaze i z nerudy udelat prijemneho pecujiciho cloveka,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
20.6.10 14:04

Já měla panický strach z porodu. Jsem ten typ člověka, co omdlévá u injekce :-P . Tak si dokážeš představit, jakou jsem měla hrůzu z porodu. Musím říct, že jsem čekala horší masakr :twisted: . Ale neboj. Bolí to, to jo, ale je to taková jiná bolest, taková přirozená. Možná se mi to mluví, opravdu jsem měla porod v pohodě, jak už jsem ti psala. ZVLÁDNEŠ TO, uvidíš. Mně hodně pomáhalo v těch bolestech chodit, chodit a chodit. Přeji ti rychlý porod, aspoň takový, jaký jsem měla já. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
20.6.10 14:13

Jojo, přesně jak píše Misburka - pro mě to také byla taková „krásná bolest“, přirozená a smysluplná – vždycky jsem si říkala, jaké jsou to kecy, že se na bolest zapomene, ale nejsou. Já si ji sice ještě dnes přesně vybavuju, někdy ve snu ji i cítím, ale vzpomínám na ni ráda…
„Stáhnout se a nechtít“, to klidně můžeš - stejně se mimčo narodit musí a jen to sama sobě prodloužíš. A přemýšlíš-li o tom už teď takhle… :nevim: Měla by ses na to dívat pozitivně, porod je krásná (i když bolestivá) událost, vstup do jiného světa… ne drama, o kterém už předem říkáš, jak budeš vyvádět… Budeš.. když si to už teď vsugerováváš.

Příspěvek upraven 20.06.10 v 14:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
20.6.10 14:14
pavlak5 píše:
se můžeš stahovat jak chceš ,prostě to nějak ven musí ,tím šílením si můžeš leda ten porod prodloužit a zkomplikovat ,takže dobře ti radím bud spolupracující rodička … . A ještě čeho se vlastně bojíš ? :think: :think:

souhlasím, čím víc se budeš vzpouzet, tak tím se porod akorát prodlouží a můžou nastat komplikace… chce to se na porod připravit, vědět a počítat s bolestí, hold porod bolí, ale za ten malej uzlíček to stojí, přežila každá přežiješ taky, zkus si dojít do porodnice na předporodní kurzy, aspoň budeš vědět, jak vypadají sály co můžeš čekat, nebudeš tak v neznámu, a zda mají pokud to budeš chtít epidurál k dispozici 24h denně…a co vím, tak hysterky nemá personál moc v oblibě…prostě hoď se do pohody, ven to jít musí, jednoduchý to nebude, ale důležitý je aby to proběhlo v pohodě a narodilo se ti krásný zdravý miminko, držím palec, neboj, zvládneš to!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
20.6.10 14:15

Ahojky,taky jsem se děsně bála a měla jsem strach jak to zvládnu,zda nebudu hysterčit.O porudu jsem raději nic nečetla a nechtěla vědět,ona stejně to má každá ženská jiný.Ale ten pocit,když pak máš miminko v náručí.Já vím,že se my to říká neboj se ničeho,ale zkus to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
954
20.6.10 14:18

Neboj, já myslím, že to má příroda dobře vymyšlený. Budeš mít v hlavě jen to, aby už byl konec, aby byl prcek venku a aby bylo všechno v pořádku. A jak píšou holky, porod je taková jiná bolest, my ženský jsme na to zkrátka stavěný. Není to nic co by se nedalo vydržet, zubař je horší :lol:
Kdyby bylo nejhůř, můžeš si říct o něco proti bolesti.
Jinak si ale myslím, že v porodnici jsou na křičící nebo vulgární rodičky zvyklý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
20.6.10 14:25

Jo, ted jsem cetla, ze usta jsou pri porodu jako vagina, kdyz se otviraji usta, otvira se i cipek, ze je to nejak energeticky propojene. Protoze zeny pri tech otviracich a vypuzovacich kontrakcich maji potrebu kricet a vydavat zvuky.

Me hrozne pomohla PA, nevim,zda cilene, kdyz mi pri poradne rekla, ze miminko, ktere me dole hodne otukavalo, bude sikovne pri porodu, ze bude vedet kudy, me to tak nabylo energii a pychou, ze mi i to mimino pomuze a tak jsem tomu verila, ze to snad fakt pomohlo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
20.6.10 14:27

No tak budeš vyvádět no, nebudeš první ani poslední. Já se taky bála a můžu říct, že ty strachy a černý myšlenky, představy nepředstavitelného byly hrozné jen před porodem a dle mého je to horší, než porod samotný. Když přišlo na věc, najednou na to nějak nebyl čas, určitá úzkost byla, ale ne strach, v porodnici, kde se všude rodí, Ti to přijde takové přirozené, vidíš, že v tom nejsi zdaleka sama a že je to běžná věc. Aspoň tak jsem to vnímala já. Vůbec se neboj, že se nějak ztrapníš, tam je dovolený snad vše a personál by měl být na vše připravený. Radím svěřit se asistentce hned při příjmu, třeba jen s tím, že máš strach a že asi budeš hysterčit, uvidíš, že Tě pochopí a pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
20.6.10 14:51

Když jsem svýmu doktorovi řekla, že se toho porodu bojím a že asi budu hodně vyvádět a tak. Řekl mi :,, Nebojte vevnitř mi ještě nikdy nikdo nezůstal, to co děláte vy jak křičíte,šílíte pro mě není důležité já se zajímám hlavně, aby dítě vyšlo v pořádku ven a pak na druhém místě jste vy :-),, ! no ne že by mě tím nějak uklidnil ale od něj to vyznělo opravdu skvěle .-) nebojse nebudeš první ani poslední co bude mít strašný strach a bude vyvádět a co ty víš, třeba budeš statečná a nebudeš vyvádět vůbec :-)

• Citovat
  • Upravit
618
20.6.10 15:00

Já se taky bála, jak a jestli budu vyvádět. Proto jsem šla do Podolí, kde jdeš rovnou na porodní sál, žádný hekárny. A porodní sály jsou separátní místnosti s vlastní koupelnou. Jako hotelový pokoj :-). No a tam si můžeš křičet, protestovat anebo nadávat jak chceš :-) Já dělala vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
20.6.10 15:15

Ze začátku jsem strach měla.
Pomohlo mi nevyhledávat negativní informace. Nemyslím tím jen čtení diskuzí o tom, jak „strašný“ to pro kterou bylo, ale hlavně živý rozhovory. Babička, mamka, teta, tchýně - všechny měly porody „šílený“, všechny je to bolelo a už by to nechtěly zažít. A stejně všechny měly ještě i to druhé nebo dokonce třetí :lol:
Hodně jsem naslouchala kamarádkám, které mi porod líčily jinak. Hezky. To, že to bolí, bylo vedlejší. Nezapomenu na to, když kamarádka popisovala jak poprve chovala svoje holčičky dvojčátka - „to byli takoví malí králíčci“.
Chodila jsem i do předporodního kurzu. Na začátku nás tam bylo 12 vyjukaných těhulí. Na konci 12 skoro maminek, co měly pocit, že zvlánou naprosto všechno… Všechny jsme rodily přirozeně a všechny bez epidurálu.

Jasně že to bolí šíleně, těch sprostých slov co jsem tam říkala :lol: Ale když Tě celej víkend bolí zub, je to horší. Když porodíš, je všechna bolest hned pryč a najednou je jenom radost, štěstí a to malinký miminečko a najednou nic není důležitější…

Najdi si kamarádku, která na porod vzpomíná krásně a nech si to povyprávět. Strach bude určitě menší…
A že Ti o porodu bude na požádání vykládat každá ženská, tomu věř. Někde jsem četla, že jak chlapi pořád mluví o vojně, tak ženský u porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
20.6.10 17:44

Taro2010, jestli tě to uklidní, mám naprosto stejné pocity jako ty. Já asi budu vyvádět taky. I když teď jsem v takovém divném stavu, že se zrovna nebojím, ale těším. Asi z toho, jak na to všechno pořád myslím,což taky nemusí trvat věčně :-) . Spíš se děsím toho čekání - posledních týdnů, dnů, přenášení, toho jak to vypukne a já budu ze všeho totálně vykulená. Ty bolesti prostě holt nějak musíme přežít, je to jen pár hodin, někdy skončit prostě musí a na konci je ten nejkrásnější dárek, jaký v životě dostaneme. Taky se snažím raději myslet na to, na koho bude mimi podobné, jaké bude a tak..Jsem strašně zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
20.6.10 17:55

Taro, neboj se. Ber to tak, že před Tebou už porodilo x generací a měly daleko horší podmínky. Jo, bolí to a příjemné to není, ale čím víc se budeš bát, tím horší to bude. Zkus si říkat, že to prostě chceš mít co nejrychleji za sebou. Že budeš vyvádět, to je normální, zařvi si, zakřič, seřvi koho budeš mít po rude (personál je většinou zvyklý), ale hlavně se neboj. Až Ti řeknou, že můžeš tlačit, věř, že to nejhorší máš vlastně za sebou. Držím pěsti a věřím, že to zvládneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí