Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj Holky, docetla jsem se, ze caj z malinovniku by mel mit dobry vliv na prubeh porodu. Mate nekdo zkusenosti, muzete poradit, vite o tom vic? Diky moc.
Ahoj, já ho poctivě pila od 34.týdne. Jeden šálek denně. Jestli to mělo účinek na dobrý průběh porodu nevím, ale porod jsem měla opravdu v pohodě. Byla jsem prvorodička a za 3 hodiny byla malá venku. A to se vším všudy. Takže tak
. Ale jestli to bylo maliníkem, to fakt nemůžu tvrdit. Ale říká se to
.
Pila jsem, nejdriv 1 salek denne, po 37.tydnu jsem davky stale vic a vic navysovala, az jsem vypila minimalne litr denne.
Porod trval 2,5h, nijak extra nebolel, hned bych sla rodit znovu ![]()
Také jsem pila … a porody jsem měla z děvčat tady nejdelší, trvaly celé 4,5 a 4 hod…
![]()
Ahoj,já jsem pravej opak ![]()
Začínala jsem na jednom hrníčku denně od cca 35týdne,a ke konci třeba 3hrníčky denně,a moc mi to platný nebylo ![]()
Porod mi vyvolávaly v 41.týdnu a trval cca 40hodin a končil císařem,tím tě nechci strašit každá to máme jinak,třeba někdy u druhýho to budu mít taky v poho ![]()
Přeju rychlý a pohodový porod ![]()
Hele, ale teď vážně… říká se, že maliník uvolňuje hladké svalstvo a může urychlovat DRUHOU dobu porodní (fázi tlačení, že to jako půjde rychleji)… průběh kontrakcí (1. dobu porodní) nezkracuje, to je individuální a je náhoda, že jsme se tu s Čičinkou a Misburkou takto sešly.
Tak já také pila čaj a poctivě, porod nakonec skončil akutním císařským řezem po 16 hodinách bolestí.
Ono podle me zalezi i na tom, zda byl v porodnici nejaky zasah do porodu, jak moc se dotycna boji, ja se nebala vubec, silene jsem se na ten proces tesila a nez jsem se stihla rozkoukat, bylo po vsem
Jsem si to ani poradne neuzila ![]()
Rodily jste tak dobře holky nebo i kluky? Prý jsou ty jednodušší a rychlejší porody hlavně u holek, kluci jdou ven hůř. Sama mám 10-ti letou cácorku a byla taky venku na 2,5 hoďky no a teď čekám kluka a co jsem slyšela tak klukům se z toho bříška prostě nechce ![]()
Já jsem pila těhotenský čaj,pak od toho 35.týdne z malinovníku.Zda my pomohl nevím,jako prvorodička jsem rodila 12 hod.
Nepila jsem ho a matyášek byl venku za 4 a půl hodiny od příjmu v porodnici…
no tak já ho taky pila denně a na sále jsem si pobyla 46 hodin… ![]()
Pozor - moje kamaradka ho pila (popravde v nadmernem mnozstvi- prvni dite prenasela a dlouho a tezce rodila, takze to nechtela opakovat) a porodila do pul hodiny (od pocatku kontrakci!): to ji zpusobilo narychlo rozsirenou panev a hrozilo 5 tydnu na posteli, nakonec pitim kalcia se po tydnu mohla zvednout a dobre se vse urovnalo. V porodnici ji rekli, ze to mohlo zpusobit prehnane piti prave toho malinovniku.
Já začala pít maliník měsíc před termínem dva šálky denně. Rodila jsem týden po termínu indukcí. Porod trval devět hodin od první kontrakce do vytlačení malého. Kamarádka taky pila maliník, nakonec porodila akutním císařem, předtím dvacet hodin bolestí. Tak nevím, jaký to má vliv, každopádně aspoň dodržuješ pitný režim… ![]()
Jo, tak jak je to s maliníkem opravdu nevím. U prvního jsem vypila slovy jeden jediný, ale opravdu velký hrnek maliníkového čaje a druhý den ráno jsme jeli. Porod trval 3 hodiny od prvních kontrakcí a Matýsek byl venku na dvě zatlačení.Byl to 38tt Ale tomu maliníku bych to teda moc nepřikládala.
U druhého jsem si k maliníku ani nečuchla. Rodila jsem přesně na termín. Porod trval pouhých cca 45 minut!!! Mám dva kluky, tak ani nemůžu potvrdit, že by šly holky snáz.