Partnerova příprava k porodu?

Anonymní
14.6.10 11:44

Partnerova příprava k porodu?

Ahoj,s partnerem jsem se dohodly, že bude o porodu našeho prvorozeného. On tam moc chce jít a těší se na mimi strašně moc. Zajímalo by mě, jestli se Váš partner připravoval nějak k porodu, zjišťoval co ho tam čeká atd. Můj totiž moc nezjišťuje, tak si říkám, aby mě tam opravdu podpořil ve chvíli, kdy to budu potřebovat, aby nebyl z něčeho překvapený atd. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27264
14.6.10 11:52

Můj měl jít na partnerský předporodní kurz, ve kterým by se dozvěděl, jak má u porodu fungovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
14.6.10 11:54

Ahojky,
můj manžel chce jít také k porodu, spolu jsme byli jen na jediné přednášce o porodu, nevím, nevím kolik si toho zapamatoval - ale tam jde podle mě hlavně o psychickou podporu, sem tam něco podat, otřít čelo, držet za ruku…, určitě to zvládne. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
14.6.10 11:55

Chlap se mnou byl na předporodním kursu - zdravotní sestřička nás během jedný hodiny maximálně seznámila s porodem, pustila video, abysme jakože věděli, do čeho jdeme. Taky se mnou absovovval prohlídku místního porodního oddělení.
Pochybuju, že mu to k něčemu bylo. Prostě si to odseděl vedle mě. Tečka. Nedozvěděl se nic, co by nám mohlo u porodu pomoct. Jo a na netu ani nikde žádný informace nehledal.
Každej porod je jinej, neexistuje obecnej manuál, jak se chovat, co dělat.
Být tebou, jsem šťastná, že je tvůj chlap ochotnej jít s tebou a držet tě za ruku, to bude to nejdůležitější, co pro tebe může udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
14.6.10 11:58

Ahoj, můj partner byl také se mnou u porodu, a i když jsme byli spolu na předporodním kurzu, je to hlavně o psychické opoře :lol: . Osobně si myslím, že mu stejně sestřičky řeknou co má dělat a co ne, a tobě to bude celkem jedno, hlavně, že tě bude držet za ruku a budeš moct komu nadávat :-P . Jinak vřele doporučuji jeho účast, mně osobně to pomohlo :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21630
14.6.10 12:09

my jsme byli na půldenním předporodním kurzu. ale spíš to bylo o seznámení se s prostředím. Jinak manžel si hledal informace sám - až mě pak překvapilo, kolik toho měl nastudováno - v některých oblastech víc než já ;-) ale opravdu jde hlavně o tu psychickou podporu a u něj trošku o tom, aby věděl, na co se má psychicky připravit. a neboj, všechno zvládne i bez přípravy - sestřičky vždycky poradí co a jak podle aktuální situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
14.6.10 12:20

Ahoj, manžela jsem měla u všech porodů a nijak se na ně nepřipravoval (já jsem na předporodní kurzy taky nechodila) :wink: Mně u porodu stačila jeho přítomnost, to, že tam nejsem úplně sama, že pořídil první fotky miminka (i když jsem do něj málem musela kopnout, aby začal fotit :mrgreen: ), že si děti pak pochoval :-) Za sebe říkám, moc nepřipravovat, aby nebyl zbytečně vyděšený :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.10 12:25

Aha, takže chlap tam je spíš na tu psychickou podporu, podávání a tak…to jsem si tak nějak myslela a snad toto zvládne. I když jsem zvyklá si vše dělat sama,nejsem zvyklá někoho často žádat o pomoc, hlavně né v takových maličkostech, jako je podej mi a tak…Ale asi to začnu nacvičovat :-). A to nadávání mi už partner říkal, že počítá s tím, že ho z tama aspoň 3× vyhodím. Prý se ale nedá a vždy se vrátí, aby byl u toho :-)

• Citovat
  • Upravit
12959
14.6.10 12:30

Nepřipravoval se prve a ani teď..No poprvé by mu asi ani příprava k ničemu nebyla, celý den byl na chodbě ,kam jsem za nim chodila a na sál to málem ani nestihl,protože jsme na něj zapomněli,jak to šlo pak rychle…Takže tam byl tak na dvě poslední zatlačení,šňůru nepřestříhl,protože mu prý bylo zle a bál se…Ale pak šel fotit a přinesl mi Maťulu:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
14.6.10 12:33

Mě chlap nic nepodával, fakt jen držel za ruku, když už šlo na věc, tak mi prej držel nohu :oops: Já sama taky nevěděla, co mám dělat, v podstatě si to ani moc nepamatuju … No spíš moje tělo prostě rodilo a porodní asistentky mě i chlapa aktuálně směřovaly do správných činností.
Podle mě se připravit na porod nejde. Ani ty ani chlap. Spíš jsem přesvědčená, že čím víc se budeš připravovat, tím víc tě to bude stresovat a nakonec ve skutečnosti proběhne všechno úplně jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
14.6.10 12:49
Anonymní píše:
Aha, takže chlap tam je spíš na tu psychickou podporu, podávání a tak…to jsem si tak nějak myslela a snad toto zvládne. I když jsem zvyklá si vše dělat sama,nejsem zvyklá někoho často žádat o pomoc, hlavně né v takových maličkostech, jako je podej mi a tak…Ale asi to začnu nacvičovat :-). A to nadávání mi už partner říkal, že počítá s tím, že ho z tama aspoň 3× vyhodím. Prý se ale nedá a vždy se vrátí, aby byl u toho :-)

Ja taky o takovy ty malickosti jako podat piti atd. nebyla zvykla zadat, ale u toho porodu jsem byla chvilemi tak paralyzovana bolesti, ze mi to bylo uplne fuk a byla jsem schopna max. heknout „piti“ :wink: a taky bylo velky plus, ze kdyz jsem blila byl vedle me nekdo kdo drzel misku :wink: jinak mi pomahal ne fyzicky, ale psychicky, ten pocit ze tam nekdo je, ze mam komu brecet na rameni jak to desne boli, ze me uklidnoval, ze to za chvili skonci… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.10 13:02

No potěš, ještě zvracení..To bude teda zážitek :think: .

• Citovat
  • Upravit
5463
14.6.10 13:06

Ahoj manžel byl u porodu a nijak se nepřipravoval ani nic nečetl a nemá žádný negativní problém ohledně porodu.Co vidět nechtěl na to se nekoukal a jinak OK. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
14.6.10 13:24

Já mám za sebou dva porody. Nechodila jsem na žádný předporodní kurz (měla jsem jen doma nějaké dvd a to co jsem si přečetla…) a porodila jsem bez problému i bez nějakých kurzů. Manžel se samozřejmně taky nijak nepřipravoval. Na co? Co máš nebo nemáš dělat ti budou říkat porodní asistentky. Mě stačilo že tam manžel vůbec je a nejsem na to sama. Proto snad ti chlapy u porodu jsou, ne? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
13503
14.6.10 13:35

Muj partner se mnou chodil do predporodniho kurzu ale myslim ze i kdyby nechodil tak by vsechno zvladnul.
Nijak se nepripravoval,ja ho informovala o tom co jsem se docetla tady na emimi jak to holky popisovaly.
Zvladl to na 1*.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky