Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
tak já pila čaj z malinovníku od 35 týdne a docela dost minimálně litr denně a porod byl nakonec vyvolávaný a trval 21 hodin( první 3hodiny stahy co 5 min a pak dalších 18 hodin co 3 minuty) a malá ne a ne ven a nakonec to skončilo císařem, tak na mě nejspíš ten čaj vůbec nezabral ![]()
Já pila od 35tt a porod byl o tom „držte, netlačte“
, porod byl v pohodě rychlý.. ale teď pít nemůžu, mám přímo zakázáno, protože prcek sedí na prdelce
![]()
Diiiky moc vsem. Asi je to individualni, ono co neni, ale proc to nezkusit. Urcite ho pit budu.
Evča78 píše:
Rodily jste tak dobře holky nebo i kluky? Prý jsou ty jednodušší a rychlejší porody hlavně u holek, kluci jdou ven hůř. Sama mám 10-ti letou cácorku a byla taky venku na 2,5 hoďky no a teď čekám kluka a co jsem slyšela tak klukům se z toho bříška prostě nechce
Mám kluka i holku, je to úplně fuk (4,5 a 4 hod).
BohunkaP píše:Evča78 píše:Mám kluka i holku, je to úplně fuk (4,5 a 4 hod).
Rodily jste tak dobře holky nebo i kluky? Prý jsou ty jednodušší a rychlejší porody hlavně u holek, kluci jdou ven hůř. Sama mám 10-ti letou cácorku a byla taky venku na 2,5 hoďky no a teď čekám kluka a co jsem slyšela tak klukům se z toho bříška prostě nechce
Já jsem si myslela, že to bude blbost
…Děkujiiii ![]()
Pokud chceš hooodně rychlý porod, od 34tt pij 3litry maliníku a do něho si přidávej lžičku lnu na 0,5litru… Do 20minut od začátku prav. kontrakcí bude po všem…Jenom bacha porodíš nejspíš doma
![]()
Ne to byla sice „legrace“, ale …
u prvního jsme pila pravidelně dva šálky denně od 36tt rodila jsem 36hodin
u druhýho jsem to flákala a pila jsem ho když jsem si vzpoměla…19hodin (vyvolávanej)
no Liduška viz víše ![]()
Je fakt že druhá doba porodní byla u všech porodů tak max. 15min. (u třetího teda asi 3min.
)
lacenka píše:
Je fakt že druhá doba porodní byla u všech porodů tak max. 15min. (u třetího teda asi 3min.)
Laci, to je přesně ono… přesně takhle působí maliník, má urychlovat fázi tlačení - neúčinkuje na zkracování té první doby, jak si maminky mylně interpretují… ![]()
Ahojky,
taky mam dotaz k maliniku.Piju 1-2salky denne,jak si vzpomenu.Necekam zadne zazraky pri porodu,mne to spis chutna
/mam rada ruzne bylinkove caje a pod./
Ale chci se zeptat,jak jste se v tom tehotenstvi po jeho vypiti citily?Je fakt nahoda,ze po jeho vypiti se mi vzdy dostavuji poslicci?/si rikam,ze uz je to spis tim 37tt/nebo to takhle pusobi? ![]()
Po vypití jsem se cítila úplně normálně - šla jsem spát
Ale já fakt vypila jen ten jeden hrnek, tak možná tu budou zkušenější ![]()
Any, mne po vypiti maliniku se lnenym seminkem vic tvrdne bricho a mimco se tam celkove vic mele.
Holky, a existuje neco, co by tedy zkratilo i prvni dobu porodni? ![]()
Já nepila nic ![]()
A od 14ti hodin mně bylo divné, že mně pobolívá břicho a začli jsme počítat jak často se bolest zjevuje. A ejhle bylo to dost brzy po 3 minutách. Nakonec jsem manžela musela díky eminu vykopnout do prodonice
v 18 hodin jsme vyjeli v autě mně bylo jasný, že to nebude jen prohldla, že to bude asi porod ![]()
A v 19 hodin jsem už ležela na sále já ani netušila, že jsem už jako na porodním sále a v 20 30 se malá narodila.
No a celková těžká bolest trvala jen od 19 ti hodin do 20 30. Kéž bych měla zas tak snadný porod ![]()
Evelína píše:Říká se, že pohyb… při kontrakcích neležet a hodně se pohybovat… ale ponejvíc je to dané geneticky, moc se s tím nenadělá.
Holky, a existuje neco, co by tedy zkratilo i prvni dobu porodni?
no to je možná pravda, já celou dobu od 14ti hodin do 18ti hodin jsem lítala po bytě ze sem se dobalovala na vážno do porodnice
a ještě jsem šla snad aspon 800 metrů pěšky v kontrakcích už dost silných do porodnice, manžel se bál jet až přímo před porodnici
a přišla jsem na 6 cm otevřená
a vím, že jsme tlačili kolem 20ostmé
Já jsem pila malíník cca od 36. týdne, rodila jsem ve 41+1 a malej byl venku od od začátku kontrakcí a prasknutí vody za 1,5h, byla jsem prvorodička a tatínek to skoro ani nestihnul…