Papíry do porodnice

40
23.6.10 09:48

Papíry do porodnice

Ahoj, mám dotaz možná blbý ale v tuhle chvíli si fakt nejsem jistá. Jsem rozvedená asi 5 let a teď budu mít mimčo a řeším jestli mám hledat papíry o rozvodu protože jsem je tak dobře doma zaarchivovala, že je nějak nemůžu najít. Vím, že podle zákona pokud se dítě narodí rok do rozvodu je automaticky zapsán exmanžel ale co po 5 letech???? I občanku mám vydanou před x lety, tak by snad mohlo být jasný, že dítě není exmanželovo.
Vdaná podruhé samozřejmě nejsem.
Díky El

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65334
23.6.10 09:54

Musíte dojít na matriku v místě bydliště a sepsat papír o otcovství…
tak se i mimi bude jmenovat po příteli,jinak bude mít tvoje příjmení…
A na matriku sebou rozsudek o rozvodu vezmi…někde ho chtějí…my ho zapoměli,ale nevadilo to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
23.6.10 09:58

Právě, že se asi po přiteli jmenovat nebude a nejsem ještě rozhodnutá, jeslti ho vůbec uvedu do RL, celkem dost mě zklamal tak nevím. Jde mi o to, že kdybych ty papíry o rozvodu fakt nenašla, že je jasný že po x letech opravdu s exmanželem dítě nemám, aby neměl ani on ani já problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
23.6.10 10:01

Koukni na http://www.upmd.cz/?… - otevři si odkaz na Dotazník na jméno dítěte a na druhé stránce (hned za dotazníkem) je sepsáno, co je potřeba za doklady do porodnice :wink: . No a kopii rozsudku o rozvodu ti znovu vystaví (určitě za nějaký menší poplatek) u soudu, kde vás rozvedli.

• Citovat
  • Upravit
40
23.6.10 10:10

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4267
23.6.10 16:08

Neboj, mi se narodila malá asi rok a půl po rozvodu, její biolog. otec mě taky docela zklamal a v rodném listě ted není zapsán žádný otec…nikdo po mě nic nechtěl a nikoho to nezajímalo, příjmení dostala automaticky po mě…
a exmanžela určitě nikdo s tím neobtěžoval, to by mi dávno dal vědět, zrovna nejlepší vztahy nemáme… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
24.6.10 08:23

Díky, jeanette, čtu, že máme podobný osud, po rozvodu a biologický otec na nic :-), no není ten život úžasný??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
25.6.10 19:17

Ahojky no tak to jsem na tom trošku stejně jako vy…Já teda vdaná ještě nebyla,ale biol.otce dítěte taky nebudu udávat hooodně mě zklamal a už od začátku těhotenství spolu nejsme on o dítě ani nestojí a nestál.Ale chtěla bych se zeptat jak jste na tom s penězma?Jestli by jste mi mohli poradit kvůli úřadům?Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí