Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zlatíčka,
zítra mám první termín a pan doktor mi dneska odloupl děložní obal s tím,aby mi to uspíšil…ale, že někomu to pomůže třeba hned a někomu vůbec…stalo se Vám to někdy? Popřípadě za jak dlouho jste začaly rodit???
A jestli Vás to bolelo…mě docela jo,když to tam šťoural ![]()
Ahoj, viděla bych to na Hamiltonův hmat – bimanuální stlačení dělohy při poporodním krvácení. Jedna ruka je zavedena do vaginy, druhá tlačí přes stěnu břišní. Mě to teda nepomohlo, ale prý to zabírá, tak nevím ![]()
Přeji rychlý a pohodový porod ![]()
Příspěvek upraven 22.06.10 v 16:17
Ahojky, jo je to ten Hamilton, mě to teda pomohlo, dopoledne uděláno a ve 21h se to rozjelo. Znám spoustu holek,kterým to nepomohlo. Nezáleží jen na tom. Přeji v rámci možností „příjemný“ a rychlý porod.
![]()
Klovaso, hmat mi MUDr. dělal při 2.-5. porodu. Při 2.-4. jsem porodila ještě týž den (hmat proveden dopoledne, odpoledne nebo večer jsem rodila) , při 5. těhu mi ho dělal v pátek, porodila jsem v neděli ![]()
Hodně štěstí a přeju ti, ať to máš co nejdřív za sebou ![]()
Takzvany Hamiltonuv hmat, ale podle lekarskyho slovniku je to uplne neco jinyho.
Proste odloupnou plodove obaly od cipku, tim by se mel zacit uvolnovat rodici hormon. Me delali dvakrat, prvni kluk byl za 2 dny na svete a druhej to samy.
Jeje…Hamiltnův hmat…no to sem nikdy neslyšela
No a bolelo vás to když vám to odlupoval
Mě řek, že kdyby mi to pomohlo,tak by to mohlo být k večeru…jinak mi to dělal asi tak v 10 a ještě nic…já určo budu ten příklad na koho to nepůsobí? A teklo potom z Vás něco nebo tak? A dělal vám to před termínem nebo až po termínu???
![]()
No to jsem na to zvědavá…
Mě Hamiltona udělal léka v úterý cca v 11:00, od 17:00 jsem začala mít bolesti, v 19:00 jsem byla v porodnici že jsem zašpinila plus bolesti a ve 3:46 se narodilo první dvojče
Hamilton mě nebolel, a nic ze mě neteklo. Jen navečer jednou zašpinění ![]()
Klovaso, bolelo a dost, není to nic příjemnýho, ale zase taková chvilková bolest. Většinou mi pak hned začaly kontrakce - než jsme dojeli domů, tak se to začalo rozjíždět… Odcházela mi hlenová zátka. U prvního mi hamt dělal přesně v den TP, u dalších 5, 4 a 4 dny po TP ![]()
Mě to dělal okolo 11h dopo, nebolelo. Už jsem nastoupila na případnou indukci, ale tohle pomohlo. Ve 20h za mnou byl chlap a nic. Ve 21h první příznaky a v 0,10h byl malý na světě. Být doma, tak nestíháme přijet. Nevěš tedy hlavu. ![]()
No mě to právě docela bolelo,jak se tam šťoural a nic ze mě neteče, což bych čekala, že by mělo téct…No uvidíme, jak to dopadne…
Jeje, já ted sleduju každé píchnutí ![]()
Mně udělal Hamiltona celkem 3×, každý týden 1×, nakonec jsem stejně rodila 41+1, ale je fakt, že mě nikdy nebolel ani ze mě nic neteklo.Ten třetí nakonec zabral a bolesti jsem cítila už když jsem odcházela z ordinace.Ale myslim si, že mimčo půjde na svět stejně až se zachce jemu…Přeji rychlý a pohodový porod