Hadička po císaři

4627
26.8.10 10:39

Hadička po císaři

Holky, chtěla jsem se zeptat, zakládala jsem diskuzi o císaři. Ale hlavně z jednoho důvodu. Bojim se operace, to je jasné, ale jenom jednu věc už nechci nikdy zažít a asi jí nikdy už zažít nehodlám:(.
Byla jsem před rokem na laparoskopii kvůli momděložnímu, samotná operace a rekonvalescence byly vpořádku, jen druhý den ráno přišel doktor a u té hadičky, co mi vedla z břicha, pustil odsávání, nikdy v životě jsem nic tak strašnýho nezažila. Tak hadička se mi přisávala na stěnu a tak strašně to bolelo, že jsem ječela,jak hysterka. Pak když jsem jí řekla, ať to okamžitě vypne, tak to vypla a už to nechala odtékat samovolně… To už pak nebolelo. Při císaři se to z břicha nechává odtékat nebo Vám to též odsají? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
26.8.10 10:45

Mě to nechali odtékat samovolně, takže to bylo v pohodě, nepříjemné pak bylo odstraňování drenu, myslela jsem, že ta hadička je nekonečná, ale dalo se ta taky přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
26.8.10 10:47

Tiffany, možná by stačilo, kdyby ti ji jen propláchli a tak oddělili od stěny, na kterou byla přisátá, ale to je jiná věc. po císaři ti drén nechávají samospádem hned, aby bylo vidět případné krvácení. po té laparoskopii ti nechávali břicho nějakou dobou napuštěné tekutinou, aby nedošlo ke srůstům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
26.8.10 10:49

Ahoj Tiff, mně to nechali odtékat (rodila jsem v červnu v porodce v HB), takže 8-) Ale šílený bylo vytahování… Měla jsem tu hadičku okolo celý dělohy a byla tam 2 dny 8-o Nikdo jiný jí neměl ( paní co ležela se mnou na pokoji byla taky po císaři a další 2 vedle taky ) :nevim: Ptala jsem se jestli to bude bolet a sestra jenom nééééééééééé - :zed: :zed: :zed:
Měla jsem k tomu napojenou tu nádobku, která mně úplně štvala - všude to tahat sebou :evil: Jednou jsem to zapoměla na záchodě a přibouchla to dveřma :roll: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
26.8.10 10:50
Lucyus12 píše:
Ahoj Tiff, mně to nechali odtékat (rodila jsem v červnu v porodce v HB), takže 8-) Ale šílený bylo vytahování… Měla jsem tu hadičku okolo celý dělohy a byla tam 2 dny 8-o Nikdo jiný jí neměl ( paní co ležela se mnou na pokoji byla taky po císaři a další 2 vedle taky ) :nevim: Ptala jsem se jestli to bude bolet a sestra jenom nééééééééééé - :zed: :zed: :zed:
Měla jsem k tomu napojenou tu nádobku, která mně úplně štvala - všude to tahat sebou :evil: Jednou jsem to zapoměla na záchodě a přibouchla to dveřma :roll: :oops:

Ale mluvila jsem s holčinou, co jí to vůbec nebolelo, když jí to vytahovali :nevim: Asi jsem cíťa či co :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
26.8.10 10:53

bedru: Asi ano, já se v tom moc nevyznám.. Vím, že pak to nechala samospádem a bylo to vpořádku, doktor mi pak řekl, že zbytek se vstřebá. Ale jsem ráda, že to tak je. Já jsem taková, že nerada otravuju sestry a jsem nerada v nemocnici. Pamatuju si, že sestřička před operací mi řekla, že domů půjdu podle toho,jak rychle budu chodit,tak jsem po probuzení z narkózy hned chtěla chodit. Ptala jsem se setry, jestli už můžu vstát. Ta mi samozřejmě řekla, že teda ne a že se mi faakt bude motat hlava, taky se mi motala,ale nechtěla jsem cévku,tak jsem radši za dvě hodiny vstala a šla na záchod :-D Pak už to bylo ok. Teda bolelo to,jasný, ty plyny hlavně až do hrudníku,ale dalo se to přežít a věděla jsem, že čím víc budu chodit,tak tím rychleji půjdu domů a taky jako druhej den jsem mazala, teda řekli mi, že si musím dojít na velkou,jinak, že mě nepustí,tak jsem si šla dolů koupit kafe a zapálit a to teda byla rychlost :-D :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
26.8.10 10:55

Vyndavání hadičky mi nevadilo, asi jsem to neměla tak hluboko :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597

Lucyus, záleží jak tě na to sestra připraví, říct, že to určitě bolet nebude, je napováženou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259

Já žádnou hadičku neměla 8-o
Tiffany neboj. Já se taky bála, byla to moje první operace v životě, ještě ten chaos kolem mě a úplně nejvíc mě vystrašili papíry, který jsem podepisovala, kde byli napsaný rizika spojené s SC.
Neboj není to příjemný zákrok, ale myslím, že jsou i horší. Přeju hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
26.8.10 10:59

Já při císaři taky žádnou hadičku neměla 8-o Jen cévku…
Já se ani nestihla bát, měla jsem akutní císař, po operaci to nebylo nic hrozného, cítila jsem se dobře, jen jizva bolela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marylin.monroe
26.8.10 10:59

Ahoj, já to po císaři vůbec neměla, nemusíš nutně mít dren :palec: Já zřejmě tolik nekrvácela, takže koukám na JIPce na paní vedle, co že to z ní leze, a že já to nemám, jsem si oddychla, kámoška říkala, že to bylo fakt dost nic moc.. jen jsem tě chtěla trochu potěšit, že to není nutnost.. :palec: (snaž se moc nekrvácet :wink: ).. Hlavně ať je mimi v pořádku, nakonec to nějak kvůli němu vydržíš :hug: :hug:

Edit - taky jsem měla akutní SC v celkový (jen pro pořádek :wink: ) - na papíry nebyl čas :roll: Jo a až pak budeš nadávat, jak ta jizva bolí, drž si bříško při chůzi a vůbec při námaze toho řezu, moc mi to pomohlo.. bohužel mi to poradila nějaká sestra na chodbě až asi 4. den, když jsem šla s konvicí pro čaj shrbená jak 100letá babka :roll: Hlavu vzhůru, zvládneš to!! :palec:

Příspěvek upraven 26.08.10 v 11:03

• Citovat
  • Upravit
3337
26.8.10 11:00
bedru píše:
Lucyus, záleží jak tě na to sestra připraví, říct, že to určitě bolet nebude, je napováženou :think:

Já vím, já jí chápala… Jen jsem byla šílená bolestí :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656

hadičku jsem po SC měla, neodsávali nic a když ji po dvou dnech vyndavali tak to ani moc nebolelo :nevim:

Měla jsem stejnou po operaci kolene před x lety a tam mi to přišlo horší (nechápu jak se jim podařilo v koleni narvat cca 7cm trubičky :roll: do břicha toho vedlo asi 10cm ale tam je hafo místa že? :-) )

Příspěvek upraven 26.08.10 v 11:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627

bedru: Tak vyndavání hadičky je rychlé,ne?? Já na to tedy nekoukala,ale cítila jsem nepříjemné zatahání a bylo to venku, a viděla jsem doktora,jak škubnul a to bylo všechno… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
26.8.10 11:01

Sandrik: To taky nechápu, jako kudy to vedou???? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie