Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tiffany, tak to jsi rychlo pacient
. po císaři to jde fakt samospádem, i když my máme takové redony, co vypadají jako harmoniky a někdy je někdo zmáčkne a je to jakoby pod tlakem, ale dá se to povolit. záleží jako redony se používají ve věší nemocnici
.po té lapči to možná chtěl dr. rychleji vypustit. ty plyny můžou být hodně nepříjemné, všechny se po operaci nedostanou ven a pak to někdy umí pěkně pozlobit, ale to tě po císaři už nečeká
Tiffany1 píše:
bedru: Tak vyndavání hadičky je rychlé,ne?? Já na to tedy nekoukala,ale cítila jsem nepříjemné zatahání a bylo to venku, a viděla jsem doktora,jak škubnul a to bylo všechno…
Já nechtěla nikoho vyděsit - jak říkám, asi jsem fakt citlivka. Já mám strašnou hrůzu z jehel a tak, takže to pro mně bylo terno, pro mnohé to je brnkačka ![]()
Taktéž, jen cévka a taktéž akutní, takže rychlovka, ale příjemné to nebylo. Měla jsem spíš strach o prcka ![]()
bedru píše:
Tiffany, tak to jsi rychlo pacient. po císaři to jde fakt samospádem, i když my máme takové redony, co vypadají jako harmoniky a někdy je někdo zmáčkne a je to jakoby pod tlakem, ale dá se to povolit. záleží jako redony se používají ve věší nemocnici
.po té lapči to možná chtěl dr. rychleji vypustit. ty plyny můžou být hodně nepříjemné, všechny se po operaci nedostanou ven a pak to někdy umí pěkně pozlobit, ale to tě po císaři už nečeká
Jo, redon!!! Já si pořád nemohla vzpomenout, jak to ti doktoři říkali
![]()
Pořád redonek, redonek - přitom to byl nechutnej kýbl ![]()
Ne že by to bylo příjemný, to teda ne. Takže když mi pokaždý sestry říkaly (2× císař), že něco „nebude bolet“, předem jsem se nervovala. Řekla bych, že ten dren je jedna z těch méně chuťových záležitostí. Půl minuty pocitu, že ti tajahí ven střeva, ale dá se to zvládnout.
Vždycky, když si myslím, že tu bolest nevydržím, vzpomenu si, jaké to bylo, když mi řezali zánět sedacího nervu. Respektive když se pokoušei to opíchat, aby to „tolik“ nebolelo. Pokousala jsem sestru, která mne držela. Brečela jsem, řvala. Pak jsem se omlouvala a hrozně styděla. Řekli mi, že tohle OPRAVDU bolí ...... takže mám pocit, že COKOLI v porovnání s tímhle je čajíček. Možná teplejší, ale čajíček .....
![]()
někdo po sícaři drén nedává
to vyndávání je rychlé, mi to netrvalo nikdy snad dýl jak 3s
, ale právě že když je někde přisátá, tak to může zabolet řádně ![]()
Bedru: Jojo, bavila jsem se o tom pak se sestrou a ona říkala,že to odpouštějí,aby to šlo rychleji. Já jsem se pak tak bála,aby to nepustili znovu, že jsem půl noci seděla tak,aby to odtékalo
A vylilo se ze mě 400ml, a říkal, že tam dali půl litru,tak ten zbytek tam nechal
Páč,když jsem si lehla, tak to neodtékalo,tak jsem radši seděla a furt čučela na tu láhev
![]()
Já vím, že císař je asi mnohem horší než nějaká laparka,ale u tý laparky jsem krvácela do břicha a věděla jsem, že žádný mimčo nebude,tak to byly další pocity k tomu, úplně na houby
,tak tady dostanu odměnu
![]()
Ahoj, tak já už mám taky za sebou dvě zkušenosti. Prní před dvěma lety po císaři. Hadičku mi nechaly samovolně téct a myslím že snad druhý den večer mi ji vyndaly. No nic příjemného, ale nebolelo to tak. Teď před třemi měsíci jsem byla na operaci žlučníku laparoskopicky. Tak jsem měla drén, který mi druhý den vyndaly a to bylo teda daleko víc nepříjemné než u toho císaře.
Tiffany1 píše: … ,tak tady dostanu odměnu![]()
Tu nejkrásnější na světě!!! Hodně štěstíčka!!!
![]()
ja mela dren 4 dny/ a asi mel byt dele, protoze teprve pak se mi udelaly hematomy a srazeniny a dalsi komplikace…/… vytahovani me ani moc nebolelo- sestra mi dala na vyber- pry jestli ho ma vytahnout rychle nebo pomalu
/… nektere holky dren ani nemely… oproti tomu co jsme meli ja a maly za sebou a pred sebou byl dren a tahani flasky a vytahovani drenu prkotiny…
ježiši, taková drastárna- odsávat. se nedivím, žes řvala. Mě po císaři nechávali odtékat a mamině co byla se mnou na pokoji taky volně odtékat.
Emi: Moje máma taky měla nějakej zánět sedacího nervu a taky jí to řezali a já tam byla s ní, teda v čekárně, jsem jí tam vezla, a když jsem jí slyšela, tak jsem říkala,že jak zjistim, že by se mi mohlo stát něco podobnýho budu už ode dveří ječet, narkóóóóózu. Chudák, vypadala strašně, když vylezla,ale zároveň říkala, že se jí strašně ulevilo. Ale já tam seděla s tím břichem a říkala jsem si,tak a tady skončim za měsíc, tak co mě tu asi může čekat ![]()
Ahoj,já jsem teda taky žádnou hadičku neměla,ani po laparoskopii ![]()
Rozmary: Já nevím, jestli se dává u každého,já měla ten vejcovod prsklý a krvácela jsem do dutiny břišní, tak nevím, zda to nebylo kvůli tomu,aby rozředili tu krev a právě tam nevznikly ty srůsty. ![]()