Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
To je drastarna, jesteze jsem o tom nemela ani paru… mne dren nedali, ani jsem netusila, ze se to dava.
(ja mela jinou chutovku, narychlo mne oholili i s kuzi, v kombinaci s potem a jizvou to byl masakr!!!)
Tiffany, ono né všude napouští ty břicha po gyn. operacích jako prevence srůstů, bud ráda, že ti to udělali
, i když sis to „odřvala“ ![]()
ted už tě bude čekat krásná odměna ![]()
Ahoj já jsem dren měla, měli ho po císaři všichni a jeho povolení a pak vytažení byl nejhorší zážitek z císaře.
No ale přežila jsem to… a po jejím vytažení přišla velká úleva.
Jinak na pokoji jsme byli 4 a ječeli všechny co jim dren vytahovali..
Tiff neboj to přežiješ, mě to možná čeká také ale nemyslím na to.
Ahoj,já měla akutního císaře(středa odpoledne) a drén mi vyndali za dva dny(v pátek v poledne).Vůbec mě to ale nebolelo,tak jsem asi měla štěstí…Tak se neboj
.Taky nám byla doporučovaná chůze,tak jsem chodila a chodila a myslím,že to hodně pomohlo(domu jsme šli už v neděli).Celkově ten císař po fyzické stránce nebyl tak hroznej…
Ahojky, já měla 2 hadičky, na každé straně jednu, ale rozhodně mi nic neodsávali ![]()
Vytažení se dalo v pohodě přežít. Doktor řekl, ať se nadechnu a v tu chvíli hadičku rychle vytáhnul.
Já měla dreny-hadičky dvě a odtékalo to samovolně ale to yvndavání-brrrrrrr to bolelo hodně ![]()
Ahoj, ja mela letos hodne akutniho cisare, v Praze-Podoli a vubec zadnou hadicku jsem nemela, ani zadna holka na pokoji nebo na patre
Vubec jsem nevedela, ze se neco takoveho dava.. ![]()
A laparoskopii jsem mela pred cca 10ti lety tady na klinice a taky jsem hadicku nemela ![]()
Tak jsem zvědavá, jdu do Motola, tak ať dají nebo ne, hlavně,že Prcek bude vpořádku. Uklidnily jste mě odpověďmi, že se nic neodsává a zbytek asi přežiju, tak budu muset
![]()
Já jsem žádný dren neměla, jizva se mi hojila dobře. V Chrudimi rozhodně preventivně dren nedávají, vždyť to může být zároveň brána pro infekci!
Na pooperačním UZ vyšetření i u mé doktorky mi to pochválila, jak mám vše krásně srostlé, po jizvě skoro ani památky, na děloze prý není vůbec patrná.Informovala bych se tedy v dotyčné porodnici, jaká je tam praxe, ale slyším to tedy prvně!
Betty, ale drén nemá s hojením op. rány nic společného, drén má funkci kontroly pooperačního krvácení
Drén jsem měla po každé operaci,také po SC a dokonce i po spontánním porodu
Sice extra příjemné to není,ale vydržet se to dalo.Jen jednou jsem si jej při své zbrklosti omylem vytáhla a musel jít zpět,tak na to bacha
.Samotné vytahování se dá také vydržet, řvala jsem jen po operaci žlučníku,ale tenkrát tam byl déle, asi se někde přichytil a také sestra byla trochu drsňák ![]()
Betty taky jsem rodila v Chrudimi a jak tak koukám,tak jsem ráda že bez hadičky ![]()