Epidural

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13114
29.8.10 10:25

Mišelko, já byla ve Zlíně moc spokojená, ale na tom epi jsem byla domluvená s doktorkou už dopředu. Švagrová tam přijela rodit, chtěla epi a oni jí řekli, že už není čas, tak ho nedostala a pak se tam chudák trápila 12hodin. Asi to záleží i na doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
29.8.10 11:29
kecačka píše:
MišelkaX píše:
Já se taky strašně bála bolestí a tady u nás v Kroměříži jsou docela proti tomu, až pokud je to opravdu nutné… Říkala jsem to sestřičce asi třikrát že si ho přeji že to fakt bez toho nejde :lol: :lol: a ta pořád říkala své, že to krásně rozdýchávám že to určitě vydržím… Hmm a pak už bylo pozdě, měla jsem docela rychlý porod…
Holky vy co jste měly epidural, jaké to je… necítíte vůbec nic? to by mě zajímalo :wink:

Mišelko,já jsem vždycky říkala,že epidural nechci,mám fobii z jehel a aby mě píchali do páteře-to NIKDY!!!!A pak když jsem rodila a to trvalo asi od 15h tak asi kolem půl noci ty bolesti byly takový,že jsem myslela že umřu a o ten epidural jsem je prosila…kdyby to tenkrát šlo tak jsem si snad i klekla.. :mrgreen: dr.mě vyšetřil a pořád jsem byla málo otevřená,tak že ještě počkáme…pak teda to už šlo tak přišel anesteziolog…jenže mě napichoval asi na čtyřikrát,protože se nemohl trefit přesně tam kam chtěl…a mezi minutovýma kontrakcema-to bylo fakt žůžo :cert: ,nakonec se mu to nepovedlo,řekl že to moje vina není,že jsem se nehýbala tak jak mi řekli,aleže se to u těhotných stává,že ty mezi obratlové ploténky tou vahou v těhotenství jsou stršně na sobě,tudíž se mezi ně nedostal…takhle mi to vysvětlil.Tak mi daly jen proti bolesti do žíly.Po porodu jsem ale necítila palec na noze a půl ruky,napíchnul mi tam někde nějakej nerv.

tak to jsou mé zážitky s epiduralem! :mrgreen: :mrgreen:

Ahoj,jen bycch tě chtěla opravit:epidurál se do páteře nepíchá!Je to mýtus,který se traduje,ale anesteziolog mi jasně vysvětlil,že se píchá POD páteř,a kdyby tě píchnul do páteře,tak bys nemusela chodit:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
29.8.10 11:31

Sorry,blbě jsem to napsala,tak se omlouvám.Nejsem doktor. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
29.8.10 16:05
kecačka píše:
Sorry,blbě jsem to napsala,tak se omlouvám.Nejsem doktor. :lol: :lol:

To nevadí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
29.8.10 21:13
Jeva píše:
Nemá smysl se děsit předem, ikdyž je to těžký no. Ať tak, či tak - zvládneš to.Já ho teda taky neměla, a že to nebolí, to říct fakt nemůžu, mě teda nejvíc asi těsně před tlačením a tlačení. Ale teda šestinedělí taky dooost nepříjemný. Šití malý, ale ne moc „hezky“ ušitý a hojilo se to hůř. O wc ani nemluvím. A i epi má úskalí - např. tě může pár dní šíleně bolet hlava…což teda když si přičtu k hojícímu se nástřihu a péči o dítě…to bych asi nedala. Ten porod mi přišel taková přirozená bolest a na konci odměna :wink:

Souhlas :-) :-)
Mě teda šili prý dost,i jsem ztratila dost krve,což mi řekla až doktorka na odd šestinedělí. Čůrání nešlo,takže proběhlo cévkování,ale to už je člověk takovej odevzdanej,mi příjde..No a jít na velkou,to pro mě byl dlouhou strašák.Už žádný tlačení :zed: :zed:
Jinak mě bolelo jak otevírání tak i to tlačení. Nebyla jsem na monitorech,taže jsem se pokoušela i kontrakce zamlčovat..nooo marně samozřejmě :lol: :lol: Trošku šok,když se mě v průběhu tlačení zeptaly,jestli si nechci sáhnout na hlavičku,že už to za chvilku bude.To teda ne-ee-ee,ale možná při druhém dítěti už to budu brát jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
21.5.11 08:39

Ahoj holky, nevíte některá jak je to s epidurálem v kroměřížské porodnici?? Dávají ho? A je potřeba si ho nahlásit předem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
21.5.11 09:43
lucotek píše:
Ahoj holky, nevíte některá jak je to s epidurálem v kroměřížské porodnici?? Dávají ho? A je potřeba si ho nahlásit předem?

Nevím, jak je to v Kroměříži, ale u nás je potřeba měsíc před porodem zajít na prohlídku k anesteziologovi, ať už epidurál chceš či ne, neboť v průběhu porodu vždy můžeš změnit názor… Proč si tam nezavoláš a neoptáš se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
21.5.11 10:32

Máš pravdu, nejlepší bude tam zavolat, já jen jestli nemá některá maminka osobní zkušenost. Teď jsem se dověděla, že ho zřejmě dávají jen přes týden…o víkendu tam prý nemají anesteziologa…jestli to tak bude, tak při mém štěstí rodím určitě o víkendu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
21.5.11 10:35
lucotek píše:
Máš pravdu, nejlepší bude tam zavolat, já jen jestli nemá některá maminka osobní zkušenost. Teď jsem se dověděla, že ho zřejmě dávají jen přes týden…o víkendu tam prý nemají anesteziologa…jestli to tak bude, tak při mém štěstí rodím určitě o víkendu :lol:

a co v noci 8-) ? na všechno se vyptej :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky