Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahoj holky, chtela jsem se zeptat jestli nevite jak pomoct prckovi aby semu uz chtelo ven?? jsme moc veliky a doktorka mi dnes rekla ze jak do 14dnu neporodim tak me ceka cisar a to ja nechci
tak bych to chtela malymu aspon nak BEZPECNE zkusit pomoct
dnes jsem zacala pit cajik z maliniku ale co dal nevim
pinda neni jeste ani dole a pekne se drzi na hore, se mu asi u mamky libi
tak dekuji za tipy ![]()
Tak já jen z doslechu: prý pomáhá styk s partnerem, nebo naložit do auta podrncat po nějakých horších cestách, ale nemůžu říct, jestli to opravdu pomůže, ale slyšela jsem to od babičky, tak třeba na tom něco bude… držím palečky
Jo já piju maliník,sex,masáž bradavek a vůbec nic
A to mě jinak čeká v pátek nástup do nem.Břicho mám nahoře,zátku mám taky,zavřená jsem co víc si přát
Už první se ze mě nechtělo skončila jsem na akut.císaři po vyvolání takže ted bych nerada.Každá máme jiný tělo.Jinač držím palce,aby ti to vyšlo
![]()
ahojky,
asi před dvěma měsíci to tu řešily holky.
https://www.emimino.cz/…porod-45045/
držíme palečky aby to brzy vyšlo
Teda ty doktoři už taky nevědí co by. Velikost dítěte není důvod k vyvolání porodu a už vůbec ne k císaři. Taky jsem měla veliký dítě a rodila přirozeně, navíc ty jejich odhady se seknou až o půl kila, ale stejně valej těhulkám klíny do hlavy ![]()
No, k těm radám - vybíhat schody, trsat, vydrhnout na čtyřech podlahu, umýt okna, zasexovat, horkou vanu a dvě decky vína, případně klystýr či kořeněný nápoj nebo ricinový koktejl. Ale před termínem toho asi moc nezmůžeš, to spíš kolem nebo až po.
No, drž se…
Hele jestli mimi neni pripravene, tak at budes delat co chces, tak mylsim, ze porod stejne nevyvolas.
No me to ke konci uz take stvalo a hlavne jsem nechtela prenaset. Termin jsme mela ve ctvrtek - takze v sobotu jsem udelala totalni uklid celeho bytu, ale fakt od podlah az po okna - vecer jsem totalne padla, ale nic. No a v nedeli jsme se s manzelem milovali (bylo to kolem pulnoci) no a v pondeli v 3:00 rano me zacalo pobolivat bricho a v 5:35 se maly narodil, ale jeslti z toho neco pomohlo nebo to byla schoda nahod fakt netusim ![]()
Tak budu drzet palce, aby se mimi umoudrilo ![]()
Nemyslím si, že by to šlo ovlivnit. I když samozřejmě už jsem slyšela, že té a té pomohl pohlavní styk, té umýt okna atp. Mně třeba pomohla jízda po dlažebních kostkách na Letné
.
To že miminko není ještě sestouplé, nic neznamená. Já neměla ani při jednom porodu „břicho dole“ při příjmu v porodnici - a to jsem podruhé porodila 2h od přijetí
.
Rada prakticky neexistuje, porod určuje dítě.
Zní to tvrdě, ale je to tak - mám to ozkoušené ![]()
Nechci strašit, byl to můj případ, takže tebe se to týkat vůbec nemusí a určitě nebude.
Domi: vůbec to není pravda, já bych neporodila ani kdybych se rozkrájela. Měla jsem zánět na děloze o kterém doktoři nevěděli (samo ani já). Malý byl pořád nahoře, vyvolávačka, kontrakce po minutě, neotvírala jsem se, malý nesestupoval, akutní císař a až při něm zjistili ten zánět. Napsala jsem o svém porodu deníček, tak kdo chce může si ho přečíst. Tohle bych opravdu nikomu nepřála.
Takže držím palečky, abys rychle a hladce brzo porodila.
Jinak kamarádce pomohlo stěhování pokojíku a máma prý začala rodit když seskočila z Avie a tak jsem prý druhý den přišla na svět. Pak ten výšlap schodů - o tom jsem také jen slyšela, ale asi tomu možná pomůže jakákoli větší námaha.
Já piju maliník už od 36tt, sexujem, dávám si horkou vanu, drhnu podlahu na čtyřek a výsledek? Nic. Malej je nahoře, a já zabetonovaná. Když se miminku nechce, tak s tím nic moc nezmůžeš
Přeju hodně štěstí ![]()
kromě toho co tu bylo řečeno, tak ještě pálivý jídlo. A kamarádka říkala, že na předporodním kurzu jedna holka doporučovala nějakou bylinu. Bylo to myslím na Š, ale co to bylo už nevím.
tak jsem pohledala a byl to asi sporýš lékařský
https://www.emimino.cz/…porodu-3616/
Pila jsem maliník a po večerech svařák - svařit vodu s hřebíčkem, skořicí a zázvorem, pak přilít víno, nechat přejít varem, případně osladit a popíjet. Fyzická aktivita, stimulace bradavek, intenzivně myslet na miminko, aby sestoupilo - podívat se mu do očí a poprosit ho, aby vykouklo na svět.
ahoj holky, moc dekuji za rady. dnes se do toho pustim a neco zkusime
a nebojte od vcera malyho (velkyho
)premlouvam aby uz vylez, jak je tady krasne, jak ma krasnej pokojik atd. atd. a ne jemu se libi v brichu
no jo zejtra mame dalsi kontrolu tak treba mi rekne neco pozitivniho ![]()
LASICKA: a tahle kombinace ti pomohla? si rikam ze kdyz budu pit ten svarak tak aby to na me neprislo a pak v nemocnici ze me neudelali nakou alkoholicku