Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím!
Dokážete někdo, vysvětlit, jak je to s tím otevíráním na 10? Protože 10 palců vypadá jinak než 10 cm. Může být někdo třeba na 12 než zajde branka? Přece ne všechny jsou stejné… ![]()
miobi píše:
Zdravím!Dokážete někdo, vysvětlit, jak je to s tím otevíráním na 10? Protože 10 palců vypadá jinak než 10 cm. Může být někdo třeba na 12 než zajde branka? Přece ne všechny jsou stejné…
to se nepocita nap alce,ale prsty ne??a prst je cca 1cm
Myslela jsem prsty, ale když si dám obě dlaně vedle sebe, vypadá to jinak než 10 cm. ![]()
miobi píše:
Myslela jsem prsty, ale když si dám obě dlaně vedle sebe, vypadá to jinak než 10 cm.
no to asno,ale takhle to neber
No, počítá se to tak, že nejrřív jsi uzavřená, pak na špičku prstu, na prst těsně, pak prst volně - to už někdo bere jako 2 cm, pak už se to počítá na cm, ale né jako že dáváš vedle sebe stále prsty, ale že ukazovák a prostředníček se od sebe oddaluje a opravdu jako kdyby jsi měla pravítko. Pak to jde takhle do 8mi cm, 9cm se říká lem a 10 už v podstatě není, to je zacházející branka.
Rika se 10 prstu, pac pravitkem to tezko zmerej
A deti maji hlavicky prumer 10 cm. Kdyz min nebo vic, doktor o tom vi z utz. A oni poznaj i podle hmatu, jestli je branka zasla, ne jenom podle „prstu“ ![]()
A může někomu branka zajít až při vice cm? Víte co, já si to nedovedu představit, když každá jsme jiná, jak můžeme být všechny stejně otevřený. ![]()
miobi píše:
A může někomu branka zajít až při vice cm? Víte co, já si to nedovedu představit, když každá jsme jiná, jak můžeme být všechny stejně otevřený.
to je ale odhad.ne presne na milimetry 10cm