Manualne vybavena placenta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5597
8.9.10 14:36

Hodako, příště bych rodně rodila jinde :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
8.9.10 14:37

No ono v tom Hradci právě moc spěchaj,a to jsem tam kupodivu rodila sama,takže na mě měli času dost.Stalo se,vrátit to už nejde,příště budu chytřejší :wink:

• Citovat
  • Upravit
8297
8.9.10 14:41
Monjie píše:
Cappy jak to myslis? ted by sis neco napsala do porodniho planu? jako pockat dve hodiny s odchodem placenty?

Podle me se da vsechno poresit jedinou vetou. chci byt informovana pravdive o svem zdravotnim stavu a stavu sveho ditete a veskere zakroky se mnou budou konzultovany. Jenze kdyz je dr dement, tak se na porodni plan vykasle. Nemel by, predem vyslovene prani, at uz ustne nebo pisemne, je pravnicky pojem zakotveny v zakone a pokud je stav rodicky i ditete dobry, tak by se jejimi pranimi mel ridit.
a presne, kdo ma silu bojovat o to ci ono v kontrakcich, pri rozeni, ve chvili, kdy je zena nejvic zranitelna? clovek s sebou musi mit partnera, ktery je nalezite poucen a neostycha se i byt trochu drsnejsi, nebo si zaplatit PA, ktera je srozumnena s mymi pranimi a nebo zkratka tise doufat, ze natrefim na nekoho, s kym se me predstavy o porodu nebudou moc lisit.
Nicmene dokud zeny po porodu nebudou psat stiznosti a podavat zaloby, tak se nic nezmeni. a uprimne, kdo na to ma s malym pidetem silu a penize.
Nicmene pokud placenta neni prirostla, a nekdo ji vytahne nasilim a potrha ji tim, tak to je podle me zkratka uz moc. A cistit zenskou za ziva, bych prala tomu pitomci doktorovi, aby si to zazil, strcit mu neco do p.aka a rict, ze to bude chvilinka :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
8.9.10 14:43
bedru píše:
Hodako, příště bych rodně rodila jinde :cert:

Když víš co,já zas tady,protože ta péče o mimčo je tady myslím dobrá,a když by se něco posralo :nevim: myslím s mimčem,ale jak říkám příště na mě sáhnou jen na uspalou.

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
8.9.10 14:48
čičinka píše:
Monjie píše:
Cappy jak to myslis? ted by sis neco napsala do porodniho planu? jako pockat dve hodiny s odchodem placenty?
Podle me se da vsechno poresit jedinou vetou. chci byt informovana pravdive o svem zdravotnim stavu a stavu sveho ditete a veskere zakroky se mnou budou konzultovany. Jenze kdyz je dr dement, tak se na porodni plan vykasle. Nemel by, predem vyslovene prani, at uz ustne nebo pisemne, je pravnicky pojem zakotveny v zakone a pokud je stav rodicky i ditete dobry, tak by se jejimi pranimi mel ridit.
a presne, kdo ma silu bojovat o to ci ono v kontrakcich, pri rozeni, ve chvili, kdy je zena nejvic zranitelna? clovek s sebou musi mit partnera, ktery je nalezite poucen a neostycha se i byt trochu drsnejsi, nebo si zaplatit PA, ktera je srozumnena s mymi pranimi a nebo zkratka tise doufat, ze natrefim na nekoho, s kym se me predstavy o porodu nebudou moc lisit.
Nicmene dokud zeny po porodu nebudou psat stiznosti a podavat zaloby, tak se nic nezmeni. a uprimne, kdo na to ma s malym pidetem silu a penize.
Nicmene pokud placenta neni prirostla, a nekdo ji vytahne nasilim a potrha ji tim, tak to je podle me zkratka uz moc. A cistit zenskou za ziva, bych prala tomu pitomci doktorovi, aby si to zazil, strcit mu neco do p.aka a rict, ze to bude chvilinka :cert:

U mě byla chyba,že jsem šla rodit sama,takže tam nikdo nebyl kdo by to za mě řešil,byla jsem 5 hodin na monitoru na zádech s jednou velkou kontrakcí,popoháněly i porod kapačkama a injekcema,malýmu se ztrácely ozvy,už mi chtěla dr dělat císaře,a najednou to bylo.
A mám krásnýho syna :srdce:

• Citovat
  • Upravit
8297
8.9.10 14:57

Ja mela manzela u porodu, ale byl mi k prdu, celou dobu pred porodem furt nevedel, zda pujde nebo ne, tak se ani nechtel do niceho zapojit, pak tam sice byl, ale nerek ani popel :nevim: a kdyz jsem pak cetla jeho popis porodu, z jeho strany, tak v podstate vubec nevnimal, ze cokoli jsem rekla, tak mi bylo rozmluveno jako pitomost. a nebo primo ignorovano.
Pokud budu priste rodit v porodnici, tak bud podstoupi pripravu na porodniho ombudsmana, nebo si najdu nekoho, kdo to udela za nej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
8.9.10 14:59
Hodaka píše:
Tak mě ji zašly rvát 5 minut po porodu 8-o zaživa,por.asistentka mě masírovala břicho a dr trhala a ďoubala,čištění za živa.Chtěla jsem uspat protože už mi to dělaly před 11 lety u holky a vím jaký to je maso,a prý ne že to je za chvilku,chvilka trvala asi 20 minut,řvala a brečela jsem jak kráva.Jo a ta por.asistentka neměla rukavice,takže mi nehtama posekala břicho do krve.

Bohužel mám stejnou zkušenost až na to podrápané břicho :-( Takhle pěkně umí vybavovat placenty v FTN v Krči :cert: a samosebou tam něco nechali, takže následovala druhá revize za 7 dní, naštěstí už v celkové anestezii. Na přítele jsem volala, ale mudr prej „běžte si k miminku“ co bylo vedle „na zahřátí pod lampou“ takže nezasáhl, sám byl z toho dost paf, přestože chodil na kurzy se mnou. Kua, kde já porodím to druhé. Doma se rodit bojím, Hořovice jsou údajně v podpoře přiroz. porodů taky naprd, no furt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
8.9.10 15:20

Gino, co Podoli? to mi prijde jako docela prirozenym porodum vstricne… A pokud by sis s druhym troufla, tak Neratky, Pribram… Ja jsem jak pes u boudy, i do Podoli by mohlo byt moc daleko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
8.9.10 15:39

ja rodila taky v Podoli,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
8.9.10 15:40

Nečetla jsem příspěvky, ale i mně manuálně vyndavali placentu, v celkové narkóze asi 50 minut po porodu. PA chodila co 10 minut a jemně popotahovala pupečník z dělohy a pořád nic. Takže pak sál. A zároveň zašili nástřih, takže jsem necítila nic :-)
Prcka mi na požádání přiložili pár minut po porodu a hned se přisál. Kvůli narkóze mi ho pak dali až za 12 hodin nebo kolik, to už přesně nevím, a on se přisával pěkně, ale nic mu neteklo :-( Mně mlíko přišlo až někdy 7. den po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
8.9.10 15:53

Ahoj, tak já při prvním porodu stejnou zkušenost jako Hodaka. Vytažení placenty a následné čištění bez anestezie - nepopsatelná hrůza, horší než samotný porod. Samozřejmě také v HK. Takže buď ráda alespoň za to uspání. Při druhém porodu, sice placenta neodcházela rychle, ale břicho mi masírovali voňavým olejíčkem a povedlo se. Stejná porodnice, ale jiná sestava lékařů a sester. Takže je to v lidech a ne obecně v porodnici.
Jinak k dotazu ohledně přisátí miminka, určitě to vliv mělo. Po prvním porodu jsem byla na JIP a přisátí se moc nedařilo, ale nakonec se povedlo a kojila jsem do 16 měsíců, kdy už odmítl kluk sám. Takže radím vydržet a nevzdávat to. Při druhém porodu se holka nádherně přisála hned na sále, tak uvidím, jak ji to dloho vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
8.9.10 15:59
čičinka píše:
Gino, co Podoli? to mi prijde jako docela prirozenym porodum vstricne… A pokud by sis s druhym troufla, tak Neratky, Pribram… Ja jsem jak pes u boudy, i do Podoli by mohlo byt moc daleko :lol:

Do Podolí se mi nechce, už kvůli registraci. A asi taky záleží na koho tam člověk narazí - když jsem tady četla ty porodní deníčky - píchnutí vody při 3 cm, nepostupující porod, císař. A navíc i zakladatelka … No nevim :think:
Pojedu to očíhnout do těch Hořovic osobně a uvidíme. O Neratovicích taky uvažuju, ale přítulovi se tam nechce. Příbram? Myslíš, že tam jsou vstřícní k přirozeným porodům? Zatím jsem o nich nic neslyšela. Čiči, však ty to podruhé dáš doma i sama bez PA :wink: :lol: nebo si PA nakvartýrovat tak na 14 dnů před termínem dom :nevim: :lol:

Jo a s tím přisáním - on se přisál hned na sále, dali mi ho po té revizi, ale pořádné mlíko se mi vytvořilo až asi 3. den, takže už začínali plašit, že moc zhubnul, dávali mu i příkrm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
8.9.10 17:15

Gino tak jdi do Kladna, sice je to normální porodnice kde jim jde o to aby se dítě narodilo pokud možno už včera, ale při prvním porodu mě to taky potkalo, nicméně zákrok byl pod narkózou. Podruhé jsem tam šla znovu s tím, že aspoň vím co mě tam čeká, nicméně informovat personál, že jsem měla tento problém, stylem kafemlejnek zabralo a měla jsem oproti prvnímu, pohodový porod a placentu mám i vyfocenou :mrgreen: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
8.9.10 17:18

gino, hmm, fakt na koho narazis, to je fakt pakarna, ale zatim jsem mela pocit, ze Podoli je tak nejak, kdyz si to clovek vyplanuje a vyrve. A nekdo tam mel kontakt na PA, ktera se da zaplatit a necha cloveka rodit normalne.
Pribram jsem mela jako horkeho kandidata pred porodem, je tam nejaka vrchni PA, ktera byla na stazi snad v Holandsku, v Rakousku… A pry nedelaji problem. ale od te doby preci jen uplynulo 1,5r, any to nebylo jak s Vrchlabim, bylo proflaknute prirozenosti a pak se neco pokakalo, novy primar a slo to docela z kopce, pak bylo zavreno… Ted to pry zas docela jede.
V Neratkach pracovala bohuzel nejaka pediatra, ktera standardne odnasela deti na prvni 2h na prohrati do inkubatoru :roll: ale tusim, ze uz tam snad neni, nebo se uklidnila. a v Neratkach maji tu sluzbu zaplaceni si PA ofiko, zadne pokoutnosti.
stejnak pevne doufam, ze az to bude, tak bude vse v pohode a budu moct zustat doma. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
8.9.10 19:12

Já bych třeba do toho Vrchlabí nejela,nevím jsem srab
Za 1 ta cesta,a rodit v někde v autě s manželem?
Za 2 když se něco po…kam odvezou dítě? Do HK,a já ho uvidím bůhví kdy.
Pro mě je prioritou zdravotní péče a né mé pohodlí

A hlavně holky,my toho vydržíme víc než člověk ne? :wink:
Akorát jak tady padlo slovo žaloba,už nevím kdo to psal tak do toho nejdu,už je to dlouho,ale přemýšlím že napíšu vedení FN,i když 5 měsíců po porodu je asi blbost co?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100