Kolik se platí za epidural?

65
8.9.10 13:29

Za epidural se platí 6000???

Ahoj,přenáším už 4 dny a psala sem si s kámoškou a prý se za epidural platí 6000,což mi vyrazilo dech :think: A prý zaleží na doktorech jestli ti to píchnou nebo ne.Takže když si já o nej požádám,tak mi to neni vůbec nic platný…Máte s tim nějakou skušenost????Díky moc za odepsání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
8.9.10 13:34

Jak kde, treba ve FTN Praha se za epidural plati, zarizuje ho soukroma firma. a opravdu je to takova nejaka castka. Ale vzdy je na lekari, aby zhodnotil, zda je to vhodne, protoze epidural neni jako si lupnout brufen a kdyz se pichne v nespravnou dobu, tak muze vyrazne zpomalit otvirani nebo pak hodne znesnadnit tlaceni. Takze ho lekari neradi pichaji, kdyz je zenska otevrena min jak na 5 prstu a vic jak na 7-8. Takze si o nej muzes rict samozrejme, ale prednejsi je prubeh porodu.
Samozrejme existuji lekari, kterym je to tak nejak putna a pichnou ho klidne driv i pozdeji, ale myslim, ze jsou v mensine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
8.9.10 13:34
Romana90 píše:
Ahoj,přenáším už 4 dny a psala sem si s kámoškou a prý se za epidural platí 6000,což mi vyrazilo dech :think: A prý zaleží na doktorech jestli ti to píchnou nebo ne.Takže když si já o nej požádám,tak mi to neni vůbec nic platný…Máte s tim nějakou skušenost????Díky moc za odepsání…

To je individualni dle porodnice. Nekde se plati, nekde ne.

• Citovat
  • Upravit
8297
8.9.10 13:35

Jeste abych nepsala jen negativa, v pripade nepostupujiciho porodu muze epidural naopak velmi dobre napomoct otvirani, ale to az ve chvili, kdy je jasne, ze porod nepostupuje, zena se neotvira a je to bud toto nebo pak uz hrozi cisar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
8.9.10 13:37

no já o placení u nás nic neslyšela (Pardubice) ale při porodu přišel sám doktor jestli ho chci, že jukne jak to probíhá a rozhodnem.Byla jsem však už na 6 cm a tak mi řekl, že by ho nedoporučil že by se to vše mohlo zpomalit. Takže jsem souhlasila a řekla, že to vydržím.Vydržela a pak už to byl fofr. :wink: :wink: A upřímně v tu chvíli by mi asi bylo jedno kolik by se za něj platilo :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
8.9.10 13:50

No tedy,já koukám jak blázen! 8-o 8-o Epidurál je placený pojišťovnou,a tak by se za něj nemělo platit!A měla by ho dostat každá,která ho chce,a její zdravotní stav to umožňuje.Do takové vydřidušské porodnice bych nešla :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
8.9.10 14:06

Budu rodit v Benešově a v pátek tam jdu na monitor,tak se hned poptám,co a jak.A musím to hlásit někde dopředu,že bych o něj měla zájem???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
8.9.10 14:10

Ja myslim, ze pokud si clovek sam rozhodne o nejakem zakroku, tak si ho ma platit, pokud to neni doporucene lekarsky, jako treba v pripade toho nepostupujiciho porodu. stejne tak, jako kdyz ja jdu na krev na hcg, tak jdu jako samoplatce :nevim: Nevidim v tom nic vydriduskeho.

hlasit je to potreba zrovna v te FTN, pripravi snad smlouvu, kdyz to delaji soukromnici. Ale to si myslim, ze ti reknou primo v porodce. Muzes to mit treba v porodopise pripsano nebo v karte, ze ho pravdepodobne budes chtit.
rozhodovala bych se ale az na miste, ja mela tak rychly porod, ze bych epidural stejne nestihla, kdyby byl treba. Ale nebyl, bolesti jsem vninala dobre, nebylo potreba je tlumit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
8.9.10 14:21

Rodila jsem letos v červnu ve FTN a tam to je tak, že za epidurál se v každém případě platí 5.700. Není třeba to hlásit napřed, protože člověk nikdy neví jak bude porod probíhat a doktor, který to dělá je kdykoliv k dispozici. Já jsem chtěla rodit bez epidurálu, ale odtekla mi ráno voda a v půl noci jsem stále byla na 4 cm, křížové bolesti hrozné a pak i kontrakce. Protože jsem se neotvírala, tak jsem si řekla o epidurál, takže mi přinesli smluvu, kterou jsem podepsala a pak dorazil doktor, píchl epidurál, takže bolesti přestali, ale zároveň i kontrakce, takže celé špatně. Nakonec jsem skončila na císaři, ale díky tomu, že jsem měla epidurál, tak jsem byla jen v částečné anestezii. Jinak doktor ti nikdy epidurál nenabídne, vždy si o něj musíš říct a proto taky platíš. Pokud by porod nepostupoval a byl by třeba císař (a ty bys neměla epidurál), tak půjdeš pod celkovou anestezii a provedou císaře. Jinak co se týká nemocnice v Benešově, tak tam jsem chtěla rodit, ale četla jsem, že zde epidurál nedávají na přání rodičky, pouze dle rozhodnutí lékaře a na to jsem neměla odvahu, takže jsem radši rodila v Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
8.9.10 14:34

V ostravských porodnicích je to tuším cca kolem 2000Kč. Pojišťovny už epidurál dávno neproplácí. Pokud se rozhodneš pro epi tak přeju ať pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
8.9.10 14:53
Ajjaa píše:
V ostravských porodnicích je to tuším cca kolem 2000Kč. Pojišťovny už epidurál dávno neproplácí. Pokud se rozhodneš pro epi tak přeju ať pomůže.

vim o spouste porodnic kde se za nej neplati…takze se asi proplaci :nevim: ..jen nektere porodnice si nauctujou jakousi prirazku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
8.9.10 15:13

A nevíte,jak to je v Benešově????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
8.9.10 15:48
mikitaa píše:
Ajjaa píše:
vim o spouste porodnic kde se za nej neplati…takze se asi proplaci :nevim: ..jen nektere porodnice si nauctujou jakousi prirazku.

co vím,tak ve FN Plzeň se za něj neplatí,a kdyby nebyl proplácen pojišťovnou,tak by nebyly tak rozdílné ceny.Možná,že je to cena za anesteziologa,který nemusí být ve všech porodnicích přítomen 24h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
8.9.10 15:49

Psala jsem to v tom mém dlouhém psaní :lol: . V Benešově epidurál dají jen na rozhodnutí lékaře a pak se neplatí (aspoň to tak bylo v době, kdy jsem se po tom pídila). Pokud řekneš, že ho chceš, tak ti ho stejně nedají. Vyčetla jsem to v recenzích na netu. Ale možná je to dneska jinak??? Koukni i na jejich stránky, třeba to tam budou mít napsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
8.9.10 16:27

Ahoj nečetla jsem všechny příspěvky,tak se omlouvám jestli se opakuji, ale epidurál hradí pojišťovna jen v případě že je indikován ze strany porodníka (nepostupjící porod), pracovala jsem na ARO, po kontrole pojišťovny musela naše nemocnice zaplatit ze svého cca 2/3 porodnických epi, tak se od té doby rozhodli tuto službu zpoplatnit, jako okresní nemocnice neměla peníze na to aby to táhla ze svého. Já u nás platila 1300.
Porodila jsem po 2dávce, po první jsem měla trošku ještě bolesti po druhé jsem usnula a vzbudila se před třeetí - to mne varovali že je poslední jinak půjdu na sekci a když mne sestra zkoukla tak se smála že malému tam hlavička jen tak visí, vyvolali kontrakce a na druhé zatlačení byl malý venku. Anesteziolog na třetí dávku dorazil už po porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí