Ricinový olej

Napsat příspěvek
Velikost písma:
559
15.10.10 21:04

Ahojky, díky za odpovědi.

Janca.Zik
já tu diskuzi taky našla, ale je strašně dlouhá a co jsem tak prolítla pár stránek nikdo tam neudával konkrétní množství. Všude psali jen poměr 1:1. Nedočetla jsi se tam něco konkrétního?

Jinak asi zkusím jak píše Evelina několik lžic. Možná třeba 4 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
16.10.10 19:48

Ahoj tehulky,tak mam dneska zazitek :-P .Rano jsem se rozhodla zkusit tenhle lektvar,poslala jsem pritele do lekarny pro ricinovy olejicek,tam mu rekli,ze ho uz nemaji v prodeji,no nic,tak jsem zalarmovala jeho tatku,ze mam jako zacpu a ze mi pomaha jedine tenhle olej :-? ,jestli by mi neskocil do lekarny,samozrejme do jine,predstavte si,ze mu ho chteli prodat,ale on rekl,ze jsem tehule a tak mi vitezne donesl cipky,protoze pro tehotne se to nedoporucuje.Treti pokus byl muj svagr,kteremu jsem hned rekla,aby nerikal,ze to ma pro tehuli,ale pro sebe a musel jet az do vzdalene male lekarnicky,kde mu ho prodali.Tak,ve 13h jsem si ho udelala s rozmixovanym merunkovym kompotem a malym panakem napoleona,jiny alkohol jsem nemela.Vysledek je zatim ten,ze porad litam na zachod a vselijak se kroutim,nebo spis streva maji co delat.Asi nejsem jeste pripravena.Uvidime pres noc,ale urcite to za par dni zkusim znovu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
18.10.10 13:00

Ahojky většina holek tam dávala 0,25 olejíčku (malej panák)0,25 slivovice,nebo vodky a dolít meruňkovým džusem nabo mixovanýma meruňkama,aby toho byli 3dl :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
18.10.10 13:03

Luci a ty už přenášíš?
Mě strašně trápí zácpa,tak přemýšlim,že koktejl použiju místo projímadla :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
18.10.10 20:43

Janco,neprenasim,termin mam za 3 dny,ale dcera je tento tyden u babicky,tak by mi to bodlo.Vcera jsem koktejl zkousela znovu,ale krome ztvrdleho briska jsem niceho nedocilila,dokonce mam z neho misto prujmu poradnou zacpu,takze tomu moc nerozumim.Asi mi nezbyde nez to nechat osudu a vyckat.Ty uz prenasis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
18.10.10 23:01

Ahaj holky.

No mě 1malej panák přijde málo, aspoň pro mě. Já se jen tak z něčeho nepo… spíš mám furt zácpu, takže jsem se rozhodla zkusit rovnou 1dcl oleje.

LuckaK - prosím tě, kolik jsi za ten olej platila? Já ho totiž nemohla sehnat vůbec, všude jen na objednání nebo vůbec (ptala jsem se jen v lékárnách). Nakonec jsem ho nechala objednat. Paní říkala, že ho doveze jedna firma, ale min. množství 400g. Mělo to být do 150kč a dneska, když to manžel vyzvedával, platit 3stovky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
19.10.10 06:02

Luci,nene,nepřenáším,já mám termín až za 14.dní,hledala jsem spíš něco na zácpu :-)

Neli to já se vždycky po… po všem a teď v těhu můžu splácat cokoliv a nic :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
20.10.10 16:47

Ahoj Neli,ja jsem platila za 1 dcl neco pres 40Kc.V sobotu mam termim,ale zatim se nic nedeje,takze na me to nepusobilo,snad budes mit vice stesti.At Ti vsechno dobre dopadne a pohodovy porod. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
25.10.10 12:57

Tak se musím pochlubit :-P
Riciňák jsem zkusila v úterý 19. 9. večer. Ještě dopoledne jsem byla na gyndě,sebrala jsem odvahu a řekla si dr. o Hamilt. hmat, ale dr. že prý mám čípek úplně zavřený, že to provést nejde, ať ještě vydržím.
Byla jsem pěkně naštvaná, už sem se viděla jak přenáším :cert:
Večer mi to nedalo a zkusila jsem riciňák. Dala jsem si 50ml oleje, malého panáka vodky a cca 2dcl meruňkového džusu, v 18.30h.
Pak jsem čumákovala někdy do 23h na telku, nic se nědělo, tak jsem přemýšlela, jestli si nedám olej ještě, ale nakonec jsem šla spát. CCa 30min jsem nemohla usnout, pak už se mi chtělo na wc. Tak jsem šla. Hned potom co jsem se po…(ale nic hrozného), mě začlo bolet břicho, tak jsem se chvíli kroutila až jsem si všimla, že to je v intervalech. Koukala jsem na hodiny a bylo to po 3-4min. Trochu jsem se lekla, ale řekla jsem si, že to budou poslíčci, že tak rychle po sebě nemůžu mít kontrakce. No jenže za chvíli už to bylo docela silný, zkusila jsem si lehnout, jestli to nepřijde. To jsem taky vydržela chvíli a už jsem budila manžela. Chvíli trvalo než manžel všechno zbalil, já se sotva oblékla a šli jsme do auta a jeli. v autě už jsem byla docela hotová........................no abych to zkrátila, cca v 1.30h jsem přijeli do nemocnice a ve 4h už byla na světě naše holčička.
Já jsem teda přesvědčená, že to udělall ten riciŇák. A udělal to dobře :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
25.10.10 13:45

Ahoj Neli,tak to gratuluji k mimi,ricinak zkusim jeste dneska,prenasim 2 dny,tak uvidim,ale potesila jsi me.Mej se hezky a uzivej si miminka. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3031
25.10.10 15:14

Ahojky holky!
No já jsem riciňák zkusila v sobotu. Vkládala jsem do něj velké naděje. Čeká mě vyvolávání tuto středu kvůli těhu cukrovce a mám z toho dost strach. Raději bych, kdyby se malý dostal ven sám…
Udělala jsem si ho v 17:30. Asi ve 22:00 jsem se dvakrát pozvracela. Potom jsem šla spát. Průjem jsem dostala druhý den ráno. Byla jsem dvakrát na záchodě a vůbec nic jiného se nedělo. Na mě teda vůbec nezabral. A hrozba vyvolání pro mě stále trvá :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
25.10.10 18:50

Neli obrovská gratulace! Pokud by jsem měla přenášet,tak určitě vyzkouším :-)

Luci držím palečky,ať ti to dopadne jako Nelince :srdce:

Evi moc mě to mrzí,budu moc držet palečky,aby se to třeba ještě nějak hnulo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
26.10.10 10:32

Ahoj holky moc díky, z Toninky jsem úplně vedle. Nikdy bych si to o sebě nemyslela, normálně na dětičky moc nejsem :-) Ale ona je pokládek, samozřejmě si myslím, že je to nejhezčí miminko :lol:

Moc vám držím pěsti, ať všechno dobře dopadne (ať už s riciňákem nebo bez něj). Hlavně zdravé miminko a rychlý porod.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
26.10.10 10:33

Ahoj holky moc díky, z Toninky jsem úplně vedle. Nikdy bych si to o sebě nemyslela, normálně na dětičky moc nejsem :-) Ale ona je pokládek, samozřejmě si myslím, že je to nejhezčí miminko :lol:

Moc vám držím pěsti, ať všechno dobře dopadne (ať už s riciňákem nebo bez něj). Hlavně zdravé miminko a rychlý porod.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
27.10.10 17:50

Také jsem to vyzkoušela, když jsem už 3 den přenášela a musím říct, že jsem strávila skoro celou noc v ukrutných bolestech střev na záchodě..úplně jsem se nenáviděla za to, že jsem to zkusila :-? Hlavně kvůli miminku, moc jsem se tenkrát bála!

A hlavně na porod to vůbec nezapůsobilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí