Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
taky jsem měla velký problém ricinový olej sehnat. V lékárnách ho odmítali prodat kterémukoliv členovi rodiny ať se vymlouval na co chtěl. Nakonec mi sama doktorka poradila zajít si ho koupit do krámku se Zdravou výživou. Lahvička mě stála 71Kč.
Jsem zvědavá jak dopadnu, až se vrátí manžel z práce tak ten koktejl hodlám prubnout.
Šári, tak co??? Pomohlo? ![]()
Já si ho včera chtěla koupit, ale lékárnice mi ho odmítla dát
Tak ještě počkám a zkusím někoho poslat někam jinam ![]()
Tak bohužel musím uznat že se mnou to vůbec nic neudělalo. Vzala jsem si dávku včera večer (cca v 16:30)a do rána se nedělo vůbec nic, tak jsem to prubla v 9h.ráno ještě jednou a jediné co jsem pocítila bylo že nepravidelné kontrakce kterými trpím už měsíc nabraly na intenzitě. Ale jinak ani průjem ani zácpa ani intenzivní bolesti, prostě nic. Už jsem se smířila s tím že mě ve čtvrtek ráno čeká vyvolávací pilulka.
Jahudka84 píše: Šári, tak co??? Pomohlo?Já si ho včera chtěla koupit, ale lékárnice mi ho odmítla dát
Tak ještě počkám a zkusím někoho poslat někam jinam
tak já mám tu lahvičku ještě celou doma a v lékárně v pohodě..já jej nakonec napotřebovala šla jsem císařem ![]()
Přenášejícím - resp. potermínovým maminkám můžu za sebe vřele doporučit. Zachránilo mě to před vyvoláváním. Porod byl nádherný, rychlý a bezbolestný. Měla jsem 1. termín 12.6.2014 a 2. termín 14.4.2014. Chtěli abych přijela na vyvolání a k hospitalizaci 11 den po 1. termínu. Naštěstí mi těsně předem volala kamarádka, že její známé pomohl koktejl s ricinovým olejem, tak jsem to také zkusila. Dala jsem plnou polévkovou lžíci ricinového oleje, meruňkovou marmeládu naředěnou vodou na cca 330ml a půl panáka slivovice. Vypila jsem to 23.6.2014 v 11:30h. Asi v 18:00h jsem šal na WC, ale žádné bolesti břicha, jen jsem se tak normálně vyprázdnila, žádný průjem či něco podobného. Pak nic, tak jsem si říkala, že asi smůla, že jsem odolná a nic mi nezabere a ráno budu muset na vyvolání do porodnice.Ale četla jsem v příspěvku, že to někomu zabralo až v noci, tak jsem ještě chtěla přes noc počkat. V 22:00h mi začala 1. kontrakce, začaly se vracet hned po 10timinutách, ale byly mírné, ale pravidelné. Na radu PA jsem si dala 30min. sprchu, kontrakce pozvolna sílily, ale sprcha byla moc příjemná a vždy je zmírnila, pak jsme vyjeli hned do porodnice - cca 40minut jízdy. To už byly kontrakce po cca 5timinutách, ale snesitelné a na příjmu v 0:10 h jsem byla už na 8cm otevřená, natočily mi monitor, píchli vodu a hned jsem tlačila - na 1 kontrakci se mi malej narodil - 4890kg a 56cm. Celý porod proběhl jako sen. Myslím, že to bylo tím olejem, jak tu někdo již zmínil, porod byl o hodně příjemnější. Abych upřesnila rodila jsem už po třetí a všechny děti jsem měla nad 4kg. Ale takovýhle porod bych si nedokázala představit ani ve snu. Podle mě to tělo bylo celkově nějak uvolněné, protože šlo všechno vysloveně jako po másle - tedy spíš po oleji
Rozhodně se toho nebojte a běžte do toho, nic to není a věřím, že to hodně pomůže.
Tak ja sem to zkusila vcera… Po dlouhem rozhodovani a 7 den o terminu a krom dvou prujmu nic… ![]()
Ja jsem si to dala a myslim, ze to pomohlo. Na doporuceni kamaradky, ktera taky overila. Prenasela jsem tyden a v pondeli mela jit na vyvolani. Nakonec jsem odrodila sama v sobotu rano. Podle me je hlavnim efektem prujem a ten to v brise rozpohybuje. A aspon byl v pohode klystyr. Ale pozor tehulim pry v lekarne neprodaji, poslala jsem manzela.
@Lucie142 ja sem si ho tez sama nekupovala… Nechapu, ze u vetsiny prenasejicich zabral a u me ne…krom toho prohnani. Zkusim jeste zitra, to budu mit 10 den po TP, jinak vyvolavacka:(
@shina a zázvor jsi nezkoušela? já slyšela, že je to tutovka ![]()
@belik jako caj ze zazvoru? Nezkousela… Jen vyvar ze skorice a hrebicku
Ahoj děvčata tak Já ho vyzkoušela a max mi to rozjelo silné posliky ktere trvaly asi 10 hodin a pak nic ani průjem
Takže pro me negativní zážitek ![]()
Ahojky holky.. I já chci přispět mou zkušeností s ricinovým koktejlem..byla jsem k tomu skeptická, ale vyšlo to
.. 11.3. v 7 hod večer jsem ho vypila (2 lžíce ricinového oleje, panák slivovice /jen půlka/, 2dcl meruňkového džusu)..no a čekala jsem
ve 2 rano přišly mírné bolístky, ale přirovnala bych je k menzesu..no prostě jsem si vůbec nebyla jistá, tak jsem zkusila vanu a nepřestávalo, ale pravidelný interval stahů to nebyl bych řekla, ale jelikož jsem byla prvorodička, tak jsem si nebyla ničím jistá..no v 5 ráno řekl manžel, že prostě zajedem do nemocnice a uvidíme..přijeli jsme tam a cítila jsem se až trapně, jelikož mi skoro nic nebylo
přijmuli mě a po vyšetření mi řekla doktorka, že jsem otevřená na 4 cm a jestli tedy chci rodit, tak jsem souhlasila.. řikala, že praskneme vodu a uvidíme.. v 6 hod mi dali klistýr, v 7 praskli vodu, před 9 hod jsem začla tlačit a 9:09 byl malý na světě
nevím či za to může tento koktejl, ale myslím, že to má něco do sebe.. rodila jsem před termínem 12.3. /termín byl 15.3./ a porod byl opravdu rychlý… tak přeji všem co je to čeká zdárný a rychlý porod!! ![]()
No vidíš a já měla dva rychlé pohodové porody před termínem a nic jsem nepila ![]()
Já vám sem též přidám zkušenost z ricin. olejem, konzultovala sem to ze soukromou PA a ta mi řekla, že je to hodně nebwzpečný a bez dohledu PA by se to nemělo používat, může to způsobit překotný porod, popř. miminku haprovat ozvy. a pokud to přecijen chcete zkoušet, tak správně se to má používat večer po horké koupeli, vypít a hned zalézt do postele a už se nehejbat.do tří h to začne působit,min.tak že se vyprázdníte
Milé nastávající maminky,tuhle diskuzi jsem si přečetla, když jsem se rozhodovala, jestli to vyzkoušet, no a tak se aji stalo…Přenášela jsem asi 8 dní a už mě bolel každý pohyb,nejhorší to bylo v noci, no a žáha?Prostě děs, takže jsem se rozhodla tento drink vyzkoušet…Manžel mi zašel do lékárny, kde mu bez problémů ricinový olej prodali…Někdy okolo 11:00 hodiny jsem si připravila drink a celý ho vypila, musím říct, že to byl opravdu hnus
, bleee…Něco kolem 19hodin se mi dostavily kontrakce,ale protože mi neodtekla voda, tak jsem počkala až do 4 hodin rána, jestli to nejsou poslíčci, ale když už to nešlo vydržet, tak jsme vyrazili do porodnice a ejhle šlo se rodit, v devět ráno bylo po všem…Měla jsem u porodu nějaké problémy, ale nesouviseli s koktejlem, můj maličký měl totiž krátkou pupeční šňůru, takže se těžko tlačil, nechtěl se spustit…Takže závěrem chci říci, pokud váháte, jestli to zkusit, moje odpověd zní ano…klidně to zkuste, myslím si, že jestli je tělo připravené, tak to prostě půjde, pokud ne, tak se aspoň pročistíte