Injekce vs. epidurál

13.4.13 22:55

Injekce vs. epidurál

Chtěla bych se zeptat, zda má někdo zkušenost s porodem, kdy mu bylo analgetikum píchnuto injekcí do svalu a zda by tento způsob tišení bolesti dokázal srovnat s epidurální anestezií. Je stejně účinný?
Byla jsem na předporodním kurzu, kde nám porodní asistentka říkala, že se u nich epidurál nedává. Místo toho dávají injekce Nalbufinu. Porod se mi blíží (konec června) a já se začínám trochu bát té bolesti. Přemýšlím, zda tuto porodnici zvolit či ne…
Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24016
13.4.13 23:20

Nevím zda mi píchli toto, ale než to stihlo začít působit, porodila jsem :mrgreen: Nebo to na mně nepůsobilo, páč to bolelo pořád stejně :mrgreen: Epidural si už dr v mém stadiu porodu netroufl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102281
13.4.13 23:24

Já jsem epidurál nechtěla, bála jsem se ho… i když ono to bylo nakonec jedno, i kdybych chtěla, tak by se stejně nestihl, neměla jsem proti bolesti nic a nebylo to potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
14.4.13 00:22

Pri prvnim diteti mi pichali injekci do svalu, zadna uleva se u me nekonala.
Pri druhem porodu jsem chtela epidural, rikali, ze pockaji, rekla jsem jim, ze u dcery taky chteli porad pockat a ze nakonec uz to pak bylo pozde a ja mela posledni dve hodiny kontrakce co dve minuty. navic udajne maly mel jiz v 37tt 3.2kg (odhad) Tak mi ho dali, kdyz jsem byla na 4cm a rekli, ze mi to zpomali porod, za ty dve hodinky jsem byla 10cm a 7 minut na to byl malej venku.

Ty dve hodiny byl raj na zemi, lezela jsem, odpocivala jsem, zadne bolesti. Ke konci jsem je zacalaa trochu citit, spis brneni a pak se mi chtelo tlacit. Citila jsem pak kazdou kontrakci a vedela presne, kdy mam tlacit.

Ja davam teda epiduralu za 1.

PS: maly nakonec mel 4650g a 57 cm :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
14.4.13 01:21

@webparazit ty jo, to je obr 8o jste i velcí rodiče?

jinak u mě teda nic proti bolesti neproběhlo, i u začínajícího porodu jsem si nebyla jistá, jestli to nejsou poslíčci, protože to přece moc nebolí a já čekala hroznou bolest… takže já doporučuji hlavně se nebát :) :mrgreen: já si pořád myslela, jaká to bude bolest a u mě to bylo docela v pohodě, takže dopředu nikdy nevíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
14.4.13 01:51

Ja jsem epidural nemela, rekli ze ho mit nemuzu, nevim proc, ale nejspis proto, ze mi praskla plodova voda, kdyz jsem vecerela a porod sel moc rychle… dali mi polovicni davku nevim ceho pres kanilu (jsem omdlevaci typ, proto jen polovicni davka) a uprimne receno na nejakou hroznou bolest si nepamatuju a to mi to na konec porodu uz nezabiralo, mohla jsem dostat dalsi, ale protahlo by to porod a to jsem nechtela, rikala jsem si, ze tech 10 minut uz vydrzim… pamatuju si, ze jeste na porodnim sale po porodu jsem vsem do telefonu rikala, ze bych sla rodit znovu… muj gynekolog mi celou dobu tvrdil, ze budu rodit cisarem i pri posledni prohlidce a v porodnici na prvni prohlidce mi rekli, ze neni absolutne zadny duvod cisare, ze pujdu prirozene, dostala jsem hysterak, ze se radeji zabiju nez rodit prirozene, a to mi pravdepodobne vyvolalo predcasny porod, takze na druhy den jsem jela a doted budu dekovat tem doktorkam, ze me k tomu prirozenemu porodu premluvili, uz jsem nemela silu vzdorovat a jsem za to opravdu rada, je ale fakt, ze syn byl maly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
14.4.13 04:01

Já epidurál neměla (kontraindikace), tak mi dali na konci něco do svalu, nevím co, ale fakt je, že mě konec porodu bolel rozhodně míň než začátek, takže to snad fungovalo. Ale na druhou stranu, já měla porod vyvolávanej a u toho to tak prý může být. Srovnávat nemám s čím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
14.4.13 05:57

Ja dostala injekci, dolzin, nevedela jsem na co a jak bude ucinkovat. V tu chvili jsem neresila. Kontrakce jsem citila, ale dole jen tlak.

• Citovat
  • Upravit
3743
14.4.13 06:10

Myslím, že jsem dostala dolzin.
Pomohlo mi to na jednu kontrakci:-) Nicméně uspíšilo otevírání. Říkali, že to tak bývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
14.4.13 07:36

U me ani u jednoho porodu na epidural nedoslo, pred tydnem jsem mela druhy porod, tam mi pichli neco do svalu, ale bolest to neuisilo, PA rikala, ze to spis pomuze otevirat nez vylozene tlumit bolest, na tu pry pomaha jedine epidural.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
14.4.13 08:29

Nikdy jsem epi nevyužila, při třetím porodu mi PA píchla Dolsin na uvolnění ( měla jsem kontrakce téměř bez přestávky),to mi bohatě pomohlo ke srovnání kontrakcí a k uvolnění se, malá byla 2,5 hod na to venku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11896
14.4.13 08:33

U prvního porodu jsem taky dostala dolzin (na epidurál už bylo pozdě), u druhého jsem měla epidurál. Srovnat to ale nemůžu, první porod byl rychlý, bez problému, druhý jsem celý proležela na monitorech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
14.4.13 08:47

Nevím, epidurál jsem neměla a dostala jsem do zadku dva nějaký čípky, už ani nevím, jaký, ale byly proti bolesti. Naprosto bez efektu :D S intramuskulárkou při porodu zkušenost nemám :)

• Citovat
  • Upravit
11592
14.4.13 08:59

Já epidurál nechtěla, přečetla jsem si, že kdo má nebo míval migrény, tak může po něm migrénu mít třeba 2-3 dny, tak upřímně, to mi přišla vidina porodu s bolestma mnohem snesitelnější :) taky některé holky cítí ten vpich ještě několik měsíců po porodu. tak jsem si řekla, že pokud to budu zvládat, tak epi nebudu chtít. A to jsem prosím sra/čka a bolí mě všechno hrozně :D Nakonec musím říct, že jsem porod zvládla vcelku rychle a šlo to vydržet- jako zařvala jsem si, ale to tam řve asi každá :) Něco mi píchli do zadku a něco dali do kapačky, ale jestli to pomohlo, to fakt netuším. Měla jsem vyvolávaný porod, žádné kontrakce, jen lechtání v břiše, v 7 tabletka, v 9 otevřená 3-4cm, v 11 mi píchli vodu a hned kontrakce po 2-4 min. Ve 14.50 byl malý venku. Hned po porodu jsem si říkala, že to zvládnu ještě jednou (jsem nevěděla, co se bude dít pak, ale to je jiné téma). No, upřímně, těhotenství a šestinedělí byl mnohem větší záhul než celý porod. Ale stálo to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
651
14.4.13 09:07

Ahoj muzu to tady taky sledovat? Uvazuju o epiduralu, ale docela se bojim, aby prcek nesel klestema, kdyz nejsou bolesti. Ja nemela epidural ani u jedhoho porodu. Pri prvnim se epidural jeste nepichal a u druhyho byl na objednani, takze objednavali na prvni termin porodu s tim, ze vyvolaji porod. Bohuzel jsem to nestihala, byla jsem objednana na 1. Cervna na 7 hodin a ja porodila 6.45 takze anesteziolog tam samozrejme nebyl :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí