Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Po mém krásném, přímo tabulkovém těhotenství sem se na porod těšila, první zaváhání přišlo, když sem podle svých představ nepopodila do termínu. Nic sem ale nevzdávala a uchlácholila sem se tím, že přenáší spousta žen. O týden později mě dr. ubytovala v nemocnici a včera přišla první vyvolávací tabletka protože sem byla kompletně zabetonovaná… A tu ouha, nikdy jsem nezažila běžné gynekologické vyšetření a když dr.vzal do rukou ty obrovske, kovove, studene nastroje lapil mě strach a zatla sem… Tabletku mi nakonec zavedl, velice bolestivě a já se nedokážu uvolnit při jakekoli kontrole průchodnosti. Doktoři se předemnou varují navzájem. Dnes jsem začla cítit v podbřišku nepříjemné křeče které se stupňují a teď navečer jsou už nějakou dobu pravidelně po 10ti minutách… Propadám zoufalství a depresi, protože dole se stále nic nechystá a z lékařů a sester mám pocit že mě neberou vážně..s tím přišli pochyby že to ditě dokážu porodit..ma někdo podobné zkušenosti, nebo radu jak se uvolnit? I jakékoli povzbuzení přijde vhod…
Samozřejmě, že to dokážeš
. Zkus myslet na to, že budeš mít prcka za pár hodin u sebe ![]()
Mysli na to, že za chvilku budeš mít své malé u sebe a budeš nejštastnější na světě, zvládneš to
![]()
Proč by se mělo chystat? Já si vše odbyla na pokoji 6 nedělí a celé 2 dny sama.
jen občasný monitor a vsun tabletek. Ono až to přijde, tak nachystaní budou. Ono to asi ještě bude trvat. Já vím, že jsem tě asi nepovzbudila. Ale prošla jsme si vyvolávaným porodem a nevim čím tě povzbudit. Jen to prostě nech na nich. Dýchej, relaxuj a neřeš. Oni si to pohlídají. ![]()
Tý jo, to je úplná reality show přímo z porodního sálu ![]()
Máš týden po termínu, tak snad se to brzy rozjede, držím pěsti, ať to jde co nejrychleji a co nejlíp. Můžeš si v duchu často opakovat, že to zvládneš, bude to rychlé, miminko bude zdravé a teba tomu postupně uvěříš a dopadne to tak.
Jo, vlastni predstavy a ocekavani, ty dokazou cloveku zahrat nepekny tanecek. Ja u druheho cekala, ze porodim treba dva tri tydny pred terminem, tudiz jsem vprevecer terminu byla uz na psychicke zhrouceni, brecela jsem tu, ze nerodim. Pak jsem cekala megarychly porod, kdyz prvni trval 2,5h, haha, zas vsechno uplne jine, nez jsem cekala…
A nemenila bych, ze to bylo inak neznamenalo, ze to bylo spatne, jen zkratka na porod neni scenar.
Napotreti jsem se poucila, necekala, ze porodim pred terminem, necekala jsem vlastne vubec nic, bylo mi fuk, ze prenasim a byl tho super, zas rychly a skoro bezbolestny porod
Takze nic necekat, jit do toho s otevrenou mysli a prijimat veci, jak jsou, pak to jde psychicky mnohem lepe
Neboooj to vis ze porodis
Ja kdyz jsem sla na sal tesne pred akci tak me napadla myslenka, ze bych si nejradeji zabalila tasku a jela zpatky domu
a nakonec jsem taky porodila…a za par mesicu do toho jdu podruhe. Drzim palecky, uvidis jak budes sikovna!!! Neboj netrva to vecne ![]()
Ze sester a doktorů si vůbec nic nedělej, mysli na to, že za chvíli budeš mít drobka venku! Já přijela do porodnice ve 14 hodin, doktor na příjmu mi řekl, že můžu jít ještě rýt zahrádku a přijít tak za týden, že se nic neděje. Já ale přes bolest nemohla ani chodit a trvala jsem si na svým, že to rozhodně nejsou poslíčci. Tak mě tam nechali, každej se na mě díval jak na histerku. V 16 hodin mi praskla voda - všichni čuměli jak Jaryni. A ve 20:27 byl malej na světě… Taky jsem si připadal při příjmu a ze začátku jak blbec, zvlášť když mi jedna asistenstka řekla, že jsem „matka trpitelka“ a ať přestanu jančit, že to si mám nechat nejdřív na den porodu… Byla jsem rudá až na prdeli, ale věděla jsem, že rozhodně nejančím a že za chvíli bude venku. Drž se a kašli na vše kolem sebe, soustřeď se jen sama na sebe a na prcka. Držím pěsti. A UŽÍVEJ SI TO, JE TO TO NEJHEŽČÍ, TAK SE NENECH ZDEPTAT!!!
Zadny strach, slo to tam musi ven. Z doktoru si nic nedelej, pekne si dychej, soustred se na sebe a miminko.Ja upozornila predem personal, ze jsem hysterka, ale u me to byl ficak. Drzim pesti a preju hladky porod mamko ![]()
Dokážeš to! Tys nikdy nebyla u doktora na vyšetření? to mě trochu zarazilo. Mně pak při porodu přišlo, že se mi mezi nohy může podívat snad i uklízečka. Bylo mi to všechno jedno. A je to fakt krása, až budeš mít dítě u sebe a zapomeneš na všechno. Doktoři jsou tam od toho, aby Ti pomohli, jako porod je pro každou z nás něco nového, na to se připravit prostě nedá. Drž se a uvidíš, že to dobře dopadne! ![]()
Klid, jasne ze dokazes! Ja mela taky vyvolavany porod, porad do me nekdo bolestive sahal, zkouseli vse mozny, a kdyz se to konecne rozjelo, telo uz si prevzalo kontrolu. Bolesti teda sileny, ale byla jsem „mimo“, celou dobu ve sprse na mici a pripadala jsem si jak na mori.. Uplne jsem vypla a soustredila se jen na kontrakce.. Ono te to pak povede, uvidis. Priroda to zaridi.
Ahoj, mně vyvolávaly nějakých 36 hodin.. Pak rupla voda a do tří hodin bylo hotovo.. Ber to tak, nějak se ven prostě dostat musí, nemá cenu to řešit ani se nervovat až to přijde tak to bude..