Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vím, je toho tady hodně, ale.. Syn 2,5roku..chytil od dcery neštovice, ta měla slabý průběh, ale syn.. V neděli se začal osypavat.. Den předem měl teplotu.. Má pěkně vodove bolacky a ne málo.. Má je snad všude, už mu to leze i kolem očí.. Na puse, na jazyku, teď už i mezi prsty u nohou a na chodidlech.. Dnes je to den na… Od tří vzhuru, přes den toho moc nenapsal a když usnul, tak na chvíli a s brekem se budil, dávám čípky paralel, ale co dál? Nurofen se nedoporučuje a co viburcol? Dávám 3× denně fenistil kapky a když mi to dovolí i s brekem mažu ty vodnate puchyrky s pudrem, ptz jsou to opravdu dost velké.. Obličej, krk, záda a hruď vedle sebe puchyrek, nenechá mi nic udělat.. Ale jde mi hlavně o to, jak mu pomoct.. Jidlu dává hodně malinko, pití se snažím nabízet co chvíli.. Ale jak s těmi léky na teplotu? Paralen přeci nemůžu dávat co tři, čtyři hodiny.. Děkuji všem za rady a typy ❤️
A kolik ma tu teplotu? Spis bych resila, jestli mu nedeje ulevit od bolesti tech puchyrku. Teplotu prece neni potreba srazet porad. Nebo ma nejake potize? Febrilni krece?
Kolik má horečky? Paralen můžeš stridatt s nurofenem po 3-4 hodinách, ale jestli nemá přes 38,5, tak bych nesrazela. Jinak se to musí vydržet no, dcera je chytla od starších v 8 měsících, taky to měla všude, strašný. Horečky vysoké neměla, nejhorší sme pomazali tekutym pudrem, aby se to rychleji vysusilo, dali fenistil a musela to přežít no. U nad teda byla výhoda, ze se kojila, tím odpadlo zklidňování, uspavani a nuceni do jídla.
Teploty 39,3..38,5..nic moc nejí, apson nějaká sušenka 😖. Občas začne plakát a kroutí se.. Ale že by se drbal, to ne.. Chci mu mazat puchýře tým pudrrm i když mi to bylo vymluveno, tak stejně mažu.. Tak začne plakat a říká, že to bolí.. Dávám fenistil kapky.. Ani moc nespí když usne, tak se budí s pláčem.. Dpufsm, že zítra už na tom bude lépe, potřebuji jewte s dcerou na konotelu k lekarce a aby mi třeba řekla zda můžu ten hypermangan používat.. I když vidím, jak ho dávám do vany.. Takhle nic nechce 🫣.. Nurofen by se při nestovicich podávat neměl.. 🤷♀️