Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pokud si ty neštovice již měla, myslím si, že ten vir chytit můžeš znovu, ale projeví se ti jako pásový opar. Ale nevím to 100%
@Hilda98 píše:
Pokud si ty neštovice již měla, myslím si, že ten vir chytit můžeš znovu, ale projeví se ti jako pásový opar. Ale nevím to 100%
ano, je to tak, ale zřejmě musí být ten člověk nějak oslabený, protože jinak by měly maminky při neštovicích u dítka ten pásový opar často, ale není to úplně obvyklé
@Hilda98 píše:
Ne, takhle to nefunguje, pásový opar je reaktivace viru uloženého v nervových uzlinách.
Vzhledem k tomu, že obě neštovice měly, nestane se vůbec nic.
@Janli píše:
Ne, takhle to nefunguje, pásový opar je reaktivace viru uloženého v nervových uzlinách.
Vzhledem k tomu, že obě neštovice měly, nestane se vůbec nic.
jo, díky za objasnění
Jestli tvoje děti třeba nejdou do první třídy, tak je skoro ideální doba se nakazit. Onemocní po prázdninách, ale mimo dobu jiných infekcí, takže je menší pravděpodobnost souběhu s jinou infekcí a nebo třeba vaší dovolenou. A budeš vědět, že jsou v inkubaci, tak nebudeš navštěvovat těhotné. A budou to mít obě nejspíš stejně, takže z jedné vody načisto. Navíc když to chytají běžně, jeden od druhého, tak ten druhý mívá horší průběh kvůli vyšší infekční dávce.
Je víceméně jisté, že infekci nakonec dostanou, pokud je nebudeš očkovat, takže proč ne začátkem září?
Ahoj, ne, nenakazíte se
a tímpádem to ani na nikoho nepřenesete, je to OK
@Pudloslava právě proto, že starší jde do 1 třídy, mladší do školky a ja se vracim do práce, to ted právě nejde
@terisek21 píše:
@Pudloslava právě proto, že starší jde do 1 třídy, mladší do školky a ja se vracim do práce, to ted právě nejde
tak to je závažný argument
neboj, přes tebe se nenakazí
ale jestli to ten prvňák ještě neměl, uvažovala bych o očkování
Ahoj holky,
přijela do Čech má dlouholetá kamarádka s dětmi, každý rok se vídáme. Bohužel jedno její dítko dostalo neštovice, už je má vylouplé, ale začli u druhého. Takže jsme se schodli, že se uvidíme bez dětí, moje je ještě neměli.
A teď k otázce, když jsme je obě měli, tak nemuže mě nakazit a já to přenést na děti? jen se ptam, ale za chvilí jde nejmladší poprvé do školy, práce a tak tak se ptám dekuji