Pupínky na těle - neštovice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5463
13.11.11 19:21

jancab děkujeme :oops:
ještě mě napadla jedna věc včera manžel dělal šťávu z pomerančů a malej jí pil nemohlo by to být z toho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
13.11.11 19:24
sexyfraga píše:
A jak se to potom řeší u dr.,když bude plná čekárna dětí tak ,kdyby to neštovice byli tak je nakazíme,ne?

Naše paní doktorka má pro podobné věci izolaci. Zaklepu, řeknu, že jdu s podezřením na neštovice, spálu či jinou infekční záležitost, sestřička nás pustí do místnosti oddělené od ostatních - a až na nás dojde řada, paní doktorka k nám přijde, vůbec nás nebere do ordinace.

Možná u Vás bude fungovat něco podobného… zavolala bych si předem a zeptala se, kdy máme přijít a jestli do čekárny nebo zaklepat.

Osobně bych řekla, že by to neštovice být klidně mohly… nebo nějaká ta bleška, ale to spíš bývá třeba v lemu ponožek a podobně… uvidíš ráno, jak se to rozleze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
13.11.11 19:44

Právě,že jsem tam žádnou ordinaci něviděla kde by mě zavřela no uvidím zítra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
13.11.11 20:59

Podle mě to klidně být můžou, dceři se „zakalily“ až další dny a ten první den vypadaly ty první 3 pupínky dost podobně. Za sebe bych se 6 pupínky k dr.nešla, pokud nebude vysoká teplota. Jen když by se to rozlezlo, tak bych zavolala dr., jak mám přijít a oni ti řeknou, dřív u nás dr. třeba k takovým případům jezdila osobně. Jinak je fakt, že kdybych si byla jistá, že to jsou neštovice, tak se k dr.asi neženu, když bych nepotřebovala OČR, protože krom Fenistilu /i když to si myslím, že malej je možná na Fenistil malej/ od ní nic užitečnýho nedostanu :nevim: Na sobě jsem odzkoušela, že na neštovice nefunguje lautr nic :nevim: Dcera teda chtěla mazat pudrem, ale to bylo spíš psychologický a teda ten Fenistil jí pomáhal, že jí to aspoň chvíli nesvědilo.

Jinak chci upozornit, že i 6 pupínků můžou být neštovice, takže bych návštěvy na toto upozornila a malého pro jistotu nechala doma, ona i ta jeho imunita by byla oslabená. Jen u takhle slabého průběhu je průšvih, že se pak dají chytit znova :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
13.11.11 21:02

Já bych to na neštovice tipla,přesně tyto pupínky jsme měly taky a potom se zalily vodou. Má je ve vlasech?
Ráno uvidíš,pokud se osype víc,je to jasný.
Naše děti měly teplotu asi až 3den od první neštovice. Dr.bych jen zavolala a poradila se,hlavně si nech napsat Fenistil v kapkách,aby ho to nesvědilo a mazat tekutým pudrem (už to tu někdo psal ten lotion herbal). U nás např.dr.říkala,ať vůbec nechodíme (dvojčata je chytla v 8měsících),jen v případě,kdyby nějaký pupínek začal hnisat,tak okamžitě,pozvala si nás na kontrolu až po neštovicích. Přeji hladký průběh,aspoň tu budete mít za sebou :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
13.11.11 21:39

Právě,že nikde jinde to na těle nemá ani ve vlasech dnes jsem ho znovu zkoumala a nic jen asi 5 pupínek na obličeji a 1 pupínek na ruce jinak nikdenic jiného.Já jinak jezdím jen k ségře a tam oba dva neštovice už měli jinak jsme doma kde se žádné malé dítě nevyskytuje a ani nikam nechodíme ,proto mi příjde divné kde by jsme je chytli no uvidím ráno.
A kdyby to neštovice byli tak co na ně 100% pomáhá nebo mi něco napíše dr?Nebo pak stačí jít do líkárny a nechat si od nich poradit?A to se nikam nesmí s dítětem,když má neštovice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
13.11.11 21:48

Jak jsem psala, mně nefungovala nic. Dítě jsem poctivě mazala pudrem, genciánou. U sebe jsem experimentovala, kus sebe mazala tím, kus tím, kus ničím a žádný rozdíl v hojení nebyl :nevim:

Ještě bych taky prohlídla pusinku, jsou děti, které mají klidně jen tam.

Ven bych nechodila - a) ohleduplnost k ostatním, ne všechny maminky zrovna o neštovice sotjí a třeba těhotná, když chytne neštovice 10dní před porodem má 30% pravděpodobnost, že to její novorozenec nepřežije, protože ještě nemá na neštovice protilátky
b) dítě má samo oslabenou imunitu a může pak chytit každý bacil, mimochodem vyhýbání se nákupákům, kinům apod. dceři dr.doporučovala ještě měsíc po neštovicích
c) slyšela jsem o případu, když neštovice „zastydly“ a dítě je pak chytilo znovu :nevim:

Ovšem jestli se neštovice potvrdí, tak to kamarádkám vědět dej, je spousta maminek, které neštovice pro děti „shání“, je lepší si je prodělat v dětství a tak třeba rády příjdou na návštěvu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
13.11.11 22:49

Tak ke mě bohužel asi nikdo na návštěvu nepříjde kamarádky s dětmi nemam jen jednu a ta má dítě velký a neštovice už měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
13.11.11 23:07

Tak to zkus dát tady na emimino, třeba tě někdo rád navštíví :wink: :mrgreen:

Ale neštovice to ani být nemusí, když jste se s žádnými dětmi nepotkali. Ony už nejsou neštovice tak nakažlivé jako dřív, já to odzkoušela na dceři - 3× se s nimi potkala napřímo než je dostala a dostala je až po prodělané těžké viroze. Potvrdila mi to i dr., že dřív stačilo, aby maminka s nakaženým jenom stála na prahu čekárny, než jí sestra otevřela izolaci a skoro všechny děti z čekárny se jim za 10dnů začaly vracet taktéž s neštovicema a dnes prý kolikrát maminky, co to neví, sedí s ostatními dětmi v čekárně a téměř nikdo to nechytí. A i celkově je prý případů neštovic čím dál méně. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
13.11.11 23:12

No holky, jak tak koukám, tak já jsem v tomhle teďkom vyjukaná taky 8-o 8-o Moje 4- letá je taky ještě neměla. Měla je ale jeji sestra před třemi lety a ona to vůbec od ni nechytla. Potom byla nějakou chvilku v kontaktu s dětmi od sousedky, a ty jeji děti je měli všechny…jenom té moji malé se to jaksi vyhnulo… zajímavé :think: Taky bych je potřebovala pro ni dostat, ať si to prodělá jako malá, nejlépe teď v zimě. :lol: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
13.11.11 23:19

Já se toho zase bojím přece jenom mu ještě nejsou ani 2 roky a už ,aby měl neštovice jako,kdyby nestačilo,že byl v 8.měsících na operaci teď mu léčím plíseň na nehtech by mě zajímalo co nás ještě potká.Příští týden máme jít na očkování tak jsem na to zvědavá co se z toho vyklube.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
13.11.11 23:30

Sexyfrago zas to bude mít za sebou :wink: Je to nepříjemné, ale ve většině případů neohrožující onemocnění. Pořád lepší než to nechat na stáří, ty průběhy pak nebývají pěkné, i když já to tak hrozné neměla, jen ukrutné bolesti žaludku, jsem si říkala, jestli je nemám i tam :poblion: A samozřejmě to svědilo. Ale co jsem tak pročítala na netu, tak většinou to všichni dospělí měli na 3 a více týdenní neschopnost, zánět mozkových blan pak není vyjímkou :-?

Už existuje i na toto očkování, ale přiznám se, že mu moc nevěřím a třeba holce bych ho v dětství nedala, protože už jsem četla o hodně případech, kdy dítě neštovice dostalo stejně a taky zkraje tvrdili, že stačí jedno očkování pro celý život, po pár letech zjistili, že jsou potřeba očkování 2 a co když ani to do smrti nebude stačit a jen se ta nemoc přesune do stáří? Nebo holce právě do těhotenství :-x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
13.11.11 23:31

A znám 4.měsíční mimčo, které mělo neštovice a v pohodě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
13.11.11 23:35

Tak pokud je má tak by jsme očkování ani nestihli.A taky jsem slyšela,že se dají i přes očkování chytit,ale prý jen slabý průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
14.11.11 11:17

Holky tak jsem ted malého prohlídla a ani jeden pupínek navíc a ani zalité vodou a ani s čepičkou tak to asi neštovice nejsou,ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí