Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
jancab děkujeme ![]()
ještě mě napadla jedna věc včera manžel dělal šťávu z pomerančů a malej jí pil nemohlo by to být z toho?
sexyfraga píše:
A jak se to potom řeší u dr.,když bude plná čekárna dětí tak ,kdyby to neštovice byli tak je nakazíme,ne?
Naše paní doktorka má pro podobné věci izolaci. Zaklepu, řeknu, že jdu s podezřením na neštovice, spálu či jinou infekční záležitost, sestřička nás pustí do místnosti oddělené od ostatních - a až na nás dojde řada, paní doktorka k nám přijde, vůbec nás nebere do ordinace.
Možná u Vás bude fungovat něco podobného… zavolala bych si předem a zeptala se, kdy máme přijít a jestli do čekárny nebo zaklepat.
Osobně bych řekla, že by to neštovice být klidně mohly… nebo nějaká ta bleška, ale to spíš bývá třeba v lemu ponožek a podobně… uvidíš ráno, jak se to rozleze.
Právě,že jsem tam žádnou ordinaci něviděla kde by mě zavřela no uvidím zítra
Podle mě to klidně být můžou, dceři se „zakalily“ až další dny a ten první den vypadaly ty první 3 pupínky dost podobně. Za sebe bych se 6 pupínky k dr.nešla, pokud nebude vysoká teplota. Jen když by se to rozlezlo, tak bych zavolala dr., jak mám přijít a oni ti řeknou, dřív u nás dr. třeba k takovým případům jezdila osobně. Jinak je fakt, že kdybych si byla jistá, že to jsou neštovice, tak se k dr.asi neženu, když bych nepotřebovala OČR, protože krom Fenistilu /i když to si myslím, že malej je možná na Fenistil malej/ od ní nic užitečnýho nedostanu
Na sobě jsem odzkoušela, že na neštovice nefunguje lautr nic
Dcera teda chtěla mazat pudrem, ale to bylo spíš psychologický a teda ten Fenistil jí pomáhal, že jí to aspoň chvíli nesvědilo.
Jinak chci upozornit, že i 6 pupínků můžou být neštovice, takže bych návštěvy na toto upozornila a malého pro jistotu nechala doma, ona i ta jeho imunita by byla oslabená. Jen u takhle slabého průběhu je průšvih, že se pak dají chytit znova ![]()
Já bych to na neštovice tipla,přesně tyto pupínky jsme měly taky a potom se zalily vodou. Má je ve vlasech?
Ráno uvidíš,pokud se osype víc,je to jasný.
Naše děti měly teplotu asi až 3den od první neštovice. Dr.bych jen zavolala a poradila se,hlavně si nech napsat Fenistil v kapkách,aby ho to nesvědilo a mazat tekutým pudrem (už to tu někdo psal ten lotion herbal). U nás např.dr.říkala,ať vůbec nechodíme (dvojčata je chytla v 8měsících),jen v případě,kdyby nějaký pupínek začal hnisat,tak okamžitě,pozvala si nás na kontrolu až po neštovicích. Přeji hladký průběh,aspoň tu budete mít za sebou
.
Právě,že nikde jinde to na těle nemá ani ve vlasech dnes jsem ho znovu zkoumala a nic jen asi 5 pupínek na obličeji a 1 pupínek na ruce jinak nikdenic jiného.Já jinak jezdím jen k ségře a tam oba dva neštovice už měli jinak jsme doma kde se žádné malé dítě nevyskytuje a ani nikam nechodíme ,proto mi příjde divné kde by jsme je chytli no uvidím ráno.
A kdyby to neštovice byli tak co na ně 100% pomáhá nebo mi něco napíše dr?Nebo pak stačí jít do líkárny a nechat si od nich poradit?A to se nikam nesmí s dítětem,když má neštovice?
Jak jsem psala, mně nefungovala nic. Dítě jsem poctivě mazala pudrem, genciánou. U sebe jsem experimentovala, kus sebe mazala tím, kus tím, kus ničím a žádný rozdíl v hojení nebyl ![]()
Ještě bych taky prohlídla pusinku, jsou děti, které mají klidně jen tam.
Ven bych nechodila - a) ohleduplnost k ostatním, ne všechny maminky zrovna o neštovice sotjí a třeba těhotná, když chytne neštovice 10dní před porodem má 30% pravděpodobnost, že to její novorozenec nepřežije, protože ještě nemá na neštovice protilátky
b) dítě má samo oslabenou imunitu a může pak chytit každý bacil, mimochodem vyhýbání se nákupákům, kinům apod. dceři dr.doporučovala ještě měsíc po neštovicích
c) slyšela jsem o případu, když neštovice „zastydly“ a dítě je pak chytilo znovu ![]()
Ovšem jestli se neštovice potvrdí, tak to kamarádkám vědět dej, je spousta maminek, které neštovice pro děti „shání“, je lepší si je prodělat v dětství a tak třeba rády příjdou na návštěvu ![]()
Tak ke mě bohužel asi nikdo na návštěvu nepříjde kamarádky s dětmi nemam jen jednu a ta má dítě velký a neštovice už měl.
Tak to zkus dát tady na emimino, třeba tě někdo rád navštíví
![]()
Ale neštovice to ani být nemusí, když jste se s žádnými dětmi nepotkali. Ony už nejsou neštovice tak nakažlivé jako dřív, já to odzkoušela na dceři - 3× se s nimi potkala napřímo než je dostala a dostala je až po prodělané těžké viroze. Potvrdila mi to i dr., že dřív stačilo, aby maminka s nakaženým jenom stála na prahu čekárny, než jí sestra otevřela izolaci a skoro všechny děti z čekárny se jim za 10dnů začaly vracet taktéž s neštovicema a dnes prý kolikrát maminky, co to neví, sedí s ostatními dětmi v čekárně a téměř nikdo to nechytí. A i celkově je prý případů neštovic čím dál méně. ![]()
No holky, jak tak koukám, tak já jsem v tomhle teďkom vyjukaná taky
Moje 4- letá je taky ještě neměla. Měla je ale jeji sestra před třemi lety a ona to vůbec od ni nechytla. Potom byla nějakou chvilku v kontaktu s dětmi od sousedky, a ty jeji děti je měli všechny…jenom té moji malé se to jaksi vyhnulo… zajímavé
Taky bych je potřebovala pro ni dostat, ať si to prodělá jako malá, nejlépe teď v zimě.
![]()
Já se toho zase bojím přece jenom mu ještě nejsou ani 2 roky a už ,aby měl neštovice jako,kdyby nestačilo,že byl v 8.měsících na operaci teď mu léčím plíseň na nehtech by mě zajímalo co nás ještě potká.Příští týden máme jít na očkování tak jsem na to zvědavá co se z toho vyklube.
Sexyfrago zas to bude mít za sebou
Je to nepříjemné, ale ve většině případů neohrožující onemocnění. Pořád lepší než to nechat na stáří, ty průběhy pak nebývají pěkné, i když já to tak hrozné neměla, jen ukrutné bolesti žaludku, jsem si říkala, jestli je nemám i tam
A samozřejmě to svědilo. Ale co jsem tak pročítala na netu, tak většinou to všichni dospělí měli na 3 a více týdenní neschopnost, zánět mozkových blan pak není vyjímkou ![]()
Už existuje i na toto očkování, ale přiznám se, že mu moc nevěřím a třeba holce bych ho v dětství nedala, protože už jsem četla o hodně případech, kdy dítě neštovice dostalo stejně a taky zkraje tvrdili, že stačí jedno očkování pro celý život, po pár letech zjistili, že jsou potřeba očkování 2 a co když ani to do smrti nebude stačit a jen se ta nemoc přesune do stáří? Nebo holce právě do těhotenství ![]()
Tak pokud je má tak by jsme očkování ani nestihli.A taky jsem slyšela,že se dají i přes očkování chytit,ale prý jen slabý průběh.
Holky tak jsem ted malého prohlídla a ani jeden pupínek navíc a ani zalité vodou a ani s čepičkou tak to asi neštovice nejsou,ne?