Sirupy a 2měsíční spotřeba - proč?

9868
13.11.11 15:12

Sirupy a 2 měsíční spotřeba - proč?

čauky, netušíte někdo, proč se musí sirupy po otevření tak rychle spořebovat? je to fakt nebo jen kec výrobců, aby jich víc prodali? obecně se píše do 6 měsíců po otevření (panadol, nurofen, mucosolvan atd), ale třeba imunoglukan má jen 2měsíce… přitom datum spotřeby je ještě za dlouho… to jako otevřením se ty léčebné látky co - znehodnocují, vyprchávají nebo co??? tušíte někdo? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1299
13.11.11 15:19

ahoj, tak to netuším :mrgreen: ale když měl náš malej zánět středního ucha, dostal kapky do uší, kde byla taky spotřeba dva měsíce, ale byly to relativně drahé kapky, tak dr. řekla, že až se vyléčí a zbyde nám, máme flaštičku zabalit do alobalu a dát do spodku ledničky, aby nebyla s jídlem a že tím se prodlouží doma. A až budeme opět potřebovat, tak rozbalit z alobalu a nechat trochu vykapat. Když bude kapat něco zelenýho, tak vyhodit, když ne, tak použít.. no envím zda jsem pomohla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
13.11.11 15:35

Protože po té době ti už nemůžou zaručit, že se nezměnily vlastnosti toho sirupu. Vem si, že je to samá chemie. Já nad tím lamentovala zrovna nedávno, mám v lékarničce Ibalgin a Nurofen, obojí otevřeno v únoru a obojí plný - odebrána jen jedna, možná dvě dávky. Takže sirupy vrátím a už kupovat nebudu, vezmu čípky a jak jen to bude možné, tak přesedláme na tablety. To samý máš s kapkama do očí - zrovna jsem musela koupit Robínkovi, měl zánět v oku, kapala jsem jeden den a zase budu vracet plný kapky. Je to škoda peněz i léku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
13.11.11 15:37

Po otevření se dovnitř dostanou bakterie,které začnou pracovat a můžou lék znehodnotit.Ale to pouhým okem nepoznáme,takže výrobci se takto jistí.
Třeba oční kapky-také se píše po otevření za měsíc spotřebovat.Ale když si je kape jen jeden člověk,budou v chladničce,tak vydrží i déle.Ale bez záruky výrobce.Pokud by se do oka dostal zánět,tak je to jen na naší odpovědnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí