Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky prosím o radu co to má malej za pupínky? Nejsou to neštovice? Bílé čepičky to nemá objevilo se to dnes na obličeji asi 6 pupínku a jeden na ručičce jinak nikde nic jiného.Neškrábe to chová se normálně nemá teplotu,normálně jí i zlobí.Mamka mi tvrdí,že to neštovice nejsou sestra,že by to mohli být tak nevím.Nechci malého tahat k dr. jen tak,aby něco nechytnul.Minule měl pupínky na noze a dr. říkala,že to nic není,ale tyhle jsou trošku větší.
Myslím, že by ti být nemuseli, ale uvidíš zítra, jestli se to rozleze, tak k ní raději zajdi.Kuba je měl a byl uplně v poho, žádné teploty nic…
A jak se to potom řeší u dr.,když bude plná čekárna dětí tak ,kdyby to neštovice byli tak je nakazíme,ne?
Ideálně mít doma něco pro malýho na teplotu (čípky nebo sirup) a kdyby se to rozlezlo, k doktorce jít zítra těsně před koncem ordinační doby. Stejně pokud by to byly neštovice, řekne nejspíš, ať si v lékárně koupíš Tanno-Hermal Lotio - je to lepší než obyč. pudr a ať sleduješ teplotu..
On od 1.11 dodtává 2× denně kapky na plíseň na nehtech tak mě napadlo zda to nemůže být reakce na ty kapky,ale po takové době to asi nebude ono.Teplotu nemá a ani se neškrábe.A průhledný puchýřky to nejsou.
sexyfraga píše:
On od 1.11 dodtává 2× denně kapky na plíseň na nehtech tak mě napadlo zda to nemůže být reakce na ty kapky,ale po takové době to asi nebude ono.Teplotu nemá a ani se neškrábe.A průhledný puchýřky to nejsou.
Ahoj a nemáte doma nebo někde poblíž pejska? Právě takových pár pupínků má i moje holka. Nějak řádějí blešky, tak jestli by to jenom nebylo bleší kousnutí?
Uvidíš no, jak se to rozleze víc a víc, tak budeš vědět víc. Malá má takové stejné… ![]()
sexyfraga píše:
Právě,že nemáme,žádný zvíře doma jen rybičky a želvu.
Tak to přeskočí venku z trávy jedna dvě
A dle té foto obličeje mi to tak tak přijde, ty potvůrky většinou zanechají dva štípance vedle sebe. No uvidíte zítra , či se rozleze či ne ![]()
No včera bylau mě kamarádka něco mi nesla a měla psa,ale malej si ho pokud vím ani nepohladil sice chtěl,ale nedošáhnul na něj.
sexyfraga píše:
No včera bylau mě kamarádka něco mi nesla a měla psa,ale malej si ho pokud vím ani nepohladil sice chtěl,ale nedošáhnul na něj.
Nóóó a jsme doma!
Že by? Blešky skáčou daleko na metry vysoko
Tak uvidíš zítra no:-)
Holky a právě teď je „blechová invaze“, jak je venku zima, ty mršky se stěhují na psech, koček domů do bytečků
My máme obojky na pejscích, ale i tak, oni „cestujou“…
Ahoj - neporadím, jestli jsou to neštovice, ale u naší doktorky mají druhý vchod, kterým pouští potenciálně nakažlivé děti. A maminky si předem volají, takže o nich sestřička ví předem a pak se nějak operativně domluví, kdy dorazit.
A máš moc roztomilé dítě
. Je o rok a 10 dní starší než náš Vojtíšek a má podobně kulatý obličejík a výrazné oči… Možná proto se mi tak líbí
Omlouvám se za OT poznámku.