Neštovice, režim po...

2299
11.6.17 00:15

Neštovice, režim po...

Zajímalo by mě, jestli je nějaký režim po neštovicích. Jak dlouho přežívá virus.Jsem laik a tak nevím jak dlouho přežívá virus planých neštovic. Mám momentálně nemocné obě děti. Zajímá mě jestli jsou nějak infekční věci, oblečení, ručníky apod. kterých se dotkly, pro někoho kdo neštovice dosud neprodělal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
11.6.17 01:43

Jsem taky laik, ale měl by být v přímém kontaktu s nemocným. Asi se děti mohly nakazit použitím stejného kartáčku nebo hrnku. Ale teď jste doma, ne? A jestli někoho nakazily, dokud se nevysela vyrážka, to se nedá nic dělat. Se synen jsme se zdržovali kontaktu do vyloupnutí poslední neštovice. Ale ten den, kdy jsem mu je našla, měl hodinu plavání, děti jsou v kontaku dost a žádné to nechytlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
11.6.17 02:04

Syn měl, všechno jsem přeprala, nijak dál neřešila. Barák jsem vytřela vodou s octem. Jinak já akorát vim, že by zbývající vyrážky neměli na přímé sluníčko a koupat až tehdy, až to zaschne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
11.6.17 08:59

S virem planých neštovic mám bohužel bohaté zkušenosti (měly je nedávno obě děti, já v těhotenství pásový opar, což je druhotná forma téhož viru :roll: ). Infekční je člověk už 2 - 3 dny před osypaním a trvá to až do zaschnutí poslední neštovičky. Virus je vysoce infekční, takže pokud je v přímém kontaktu s nakaženou osobou někdo, kdo je ještě neměl, je víc než 90% pravděpodobnost, že ho chytí. Jinak virus přežívá v místnosti pár desítek minut. Jak již píší výše, nechodit s dětmi na slunce, nekoupat a vůbec je šetřit, po neštovicích je velmi oslabená imunita, a to i když mají lehký průběh. Přeji brzké uzdravení :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
20.7.19 20:22

Ahoj holky, obnovuji tema. Potrebuji radu. Dcera ma nestovice od 4.7. Od 29. Mame dovolenou- mame v planu autokemp, koupacky, celodenni vylety. Co si o tom myslite, jet ci nejet? Na dovolenou se samozrejme tesime, ale neradi bysme ji nekam tahaly, kdyz bude oslabena po nich. Je ji 4,5. Vubec nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15439
20.7.19 20:39
@TeSudička píše:
Ahoj holky, obnovuji tema. Potrebuji radu. Dcera ma nestovice od 4.7. Od 29. Mame dovolenou- mame v planu autokemp, koupacky, celodenni vylety. Co si o tom myslite, jet ci nejet? Na dovolenou se samozrejme tesime, ale neradi bysme ji nekam tahaly, kdyz bude oslabena po nich. Je ji 4,5. Vubec nevim…

Tři týdny po vypuknutí bych klidně jela. Pokud bude unavenější, tak trochu přizpůsobíte program.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
20.7.19 20:46

To už bude v pohodě. Dceru doktor už normálně poslal do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
20.7.19 20:46

Kluk měl neštovice od 9.7., 26. jedeme k moři…beru opalovák 50, na sluníčku mu budu nechávat tílko (měl toho na trupu fakt fest a docela velké) a možná ho budu trošku krotit s namáčením…velké túry dělat nebudeme, tak snad bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
20.7.19 20:54

Taky jsme měli, obě děti. jeden od 18.6. a druha od 4.7. :roll: :lol: jediné co, tak je mažu opalovákem 50, jinak zvláštní režim nemají. Kdyby mě kvůli očr „nevyrazili“ z práce, tak by syn byl ve škole a malá na příměstském táboře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
20.7.19 21:04

Bezva, moc diky, vyrazime :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie