Neštovice, rychlé zmizení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15.10.12 12:40

neštovice rychlé zmizení

Tak se u nás objevily 4.10 neštovice, ve čtvrtek vylétlo 19 pupínků, tak jsem hned v pátek ráno letěly k doktorce a ta, nám řekla, že se hned během pár hodin osypem :lol: :lol: :lol:, ale nakonec nic, do ted není žádný pupínek navíc, volala jsem doktorce a ta, že je bude mít asi na dvě fáze, zítra zase asi zavolám, ale neměl někdo něco takového, nevíte, jak dlouho čekat, ještě s tím výsevem. Ať furt paní doktorku neotravuji :) :) :) neví chudák co dřív a byla bych klidnější, kdybych znala, někoho, kdo něco takovýho už měl, protože i když zavolám doktorce, tak to bude stejnak znamenat ještě tento týden čekání přeci jenom není to dlouho co jsem ji volala :-D, :-D. Na malé není už pomale ani jizvička :-D. :) :) :), jako by je ani neměla :-D. Třeba to někdo zná :-D a bude si pamatovat, jak dlouho na to museli čekat :-D, díky moc :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
15.10.12 12:45

Neštovice můžou proběhnout i tak, že si toho nikdo nevšimne, takže 19 pupínků je ještě dobrý :lol:. Moje starší dcera jich měla asi 30, průběh v pohodě, ale trvalo to celkem dlouho. Nemohly jsme na sluníčko, dokud úplně nezmizely, což v létě bylo asi měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.10.12 12:53
@hkac píše:
Neštovice můžou proběhnout i tak, že si toho nikdo nevšimne, takže 19 pupínků je ještě dobrý :lol:. Moje starší dcera jich měla asi 30, průběh v pohodě, ale trvalo to celkem dlouho. Nemohly jsme na sluníčko, dokud úplně nezmizely, což v létě bylo asi měsíc.

a může to být i taková husí kůže? koukala jsem, že jednu chvilku měla úplně jemné pupínky, jak husí kůže, že to ani nebylo pomale vidět ani cítit, jen když se na to člověk pořádně soustředil, ale to byl pupínek na pupínku, fakt jak husí kůže :-D :lol: :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
15.10.12 13:00

@obleckyslunicko No tak to nevím. A doktorka to viděla, že to jsou neštovice? U nás to byly klasické puchýřky jen u dvou prvních pupínků, pak už si ani doktorka nejdřív nebyla jistá, že to jsou neštovice. Ale když pak našla některé i ve vlasech, tak řekla, že jo, že to asi bude ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.10.12 13:16

No doktorka to viděla a říkala, že jo a z hlediska toho, že jsme se před půl rokem snažily své děti nakazit neštovicemi, tím, že jsmw šli schválně k jejich kamarádům na návštěvu, když ty neštovice měly, aby je dostaly obě holky, hlavně ta nejstarší, než by z toho právě přišly komplikace, ale bylo to zklamání, když jsem čekala každou chvilí pupínky a ono nic, právě toho se děsím, aby je potom nedostali ve věku, kdy už je to nebezpečné a tomu jsem chtěla předejít a ono nic, až ted po půl roce a tak jemnounce, no teda ty nevy, zavolám teda zase k doktorce :) :) :), budu asi vypadat jak blbec, že otravuji, ale jsem z toho tak nervozní :-D :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
15.10.12 13:40

@obleckyslunicko Mně přijde, že to neštovice nejsou. I kdyby to bylo jen devatenáct pupínků, tak by měly „neštovičí“ průběh. Moje děti už takovéhle „neštovice“ měly třikrát. Vždycky se nadšeně splaším, že už a nakonec se ukáže, že je něco buď poštípalo nebo tak (naposled svilušky na zahradě :cert: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
15.10.12 13:57

Jestli to byly pupínky jen jako husí kůže, tak to podle mě neštovice nebyly, syn měl také pár pupínků, šli jsme k lékaři, taky mi řekl, že to vypadá na neštovice a že se osype. Neosypal se a těch pár pupínků se ztratilo. Do karty měl zapsáno neštovice bez záruky a já jsem nevěděla, jestli je tedy mě nebo ne. A za rok ve školce měl najednou jeden velký puchýřek na břiše, druhý jsem našla doma na noze, ale vyloženě naplněný puchýřek. A do druhého dne se to rozjelo a byl postupně obsypaný puchýřkama celý. Takže tamto asi neštovice nebyly. Do týdne měl puchýřky i mladší, tehdy mu byl asi rok a půl. A co byl gól, tak za další týden se osypal muž. Ten to tedy odnesl nejhůř. Tak jsme to zvládli najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.10.12 14:01

No to by byla jedině nějaká vyrážka, už se drbala i tam, kde pupínky neměla,, ale tím, že prý takový průběh neštovic je velice prý vzácný, prý dvoufázový :-D, tak jsem z toho nervozní, máme naštěstí skvělou doktorku u které jde vidět, že se dětem hodně věnuje, tak ji v tom dost věřím, i když splést se může kdokoliv, je to lidské, jen jsem taková netrpělivá :) :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.10.12 14:01

Ahoj, my je měli nedávno. Byly jsme u dr, to byl celý puntíkatý a do druhého dne mu zůstalo jen asi 20 největších pupínků, zbytek se ztratil. švagrové holka měla 3 pupínky na bříšku a to bylo všechno.. Záleží asi dítko od dítka, někomu se jich objeví pár, do týdne jsou fuč, někdo je celý pupínkatý a nehojí se to… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
15.10.12 14:14

Ono hlavně krevníma testama se pak dá případně zjistit, zda je dítko prodělalo nebo ne, takže nemá smysl toho dělat vědu. Ale jak já bych si je přála v rozumné době a vsadím se, že přijdou ve chvíli, kdy se mi to bude nejméně hodit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.10.12 14:56
@delice píše:
Jestli to byly pupínky jen jako husí kůže, tak to podle mě neštovice nebyly, syn měl také pár pupínků, šli jsme k lékaři, taky mi řekl, že to vypadá na neštovice a že se osype. Neosypal se a těch pár pupínků se ztratilo. Do karty měl zapsáno neštovice bez záruky a já jsem nevěděla, jestli je tedy mě nebo ne. A za rok ve školce měl najednou jeden velký puchýřek na břiše, druhý jsem našla doma na noze, ale vyloženě naplněný puchýřek. A do druhého dne se to rozjelo a byl postupně obsypaný puchýřkama celý. Takže tamto asi neštovice nebyly. Do týdne měl puchýřky i mladší, tehdy mu byl asi rok a půl. A co byl gól, tak za další týden se osypal muž. Ten to tedy odnesl nejhůř. Tak jsme to zvládli najednou.

no sranda devatenáct jich bylo velikých, i se strupem, jak to prasklo, ale zbytek po týdnu, jenom husí kůže co ji svědila, ani to moc vidět nešlo, ale milimetr po milimetru, ale to se za chvilku taky ztratilo a nic, já doufám, že se to kdyžtak teda objeví do pár let, abych se nemusela bát, že z toho holky potom budou mít nějaké zdravotní problémy, že to ještě pořádně neprodělali, protože mi bylo řečeno, že u takovýho lehkého průběhu, hrozí, že to dostanou znovu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.10.12 14:59
@Amabilis77 píše:
Ono hlavně krevníma testama se pak dá případně zjistit, zda je dítko prodělalo nebo ne, takže nemá smysl toho dělat vědu. Ale jak já bych si je přála v rozumné době a vsadím se, že přijdou ve chvíli, kdy se mi to bude nejméně hodit :lol:

no právě, když to dojde ještě, když budou holky malý, tak v pohodě, ale té starší je už deset let a furt nic tak jsem z toho nervozní :-(, aby z toho poto :D :D :D m neměla problémy, když je ted neprodělá :D chi chi chi chci pořádný bacile, neštovic :-D, at se to rozjede a máme to konečně za sebou, když už s ní stejank musím být doma :-( :( :( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.10.12 15:01

No tak to uvidíme, jsem napnutá co nás čeká, chtěla jsem jít do práce, ale s takovou mi dají adie :-(,.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí