Neštovice u dospělých a riziko u přítele?

Anonymní
13.3.19 16:55

Nestovice u dospelych + sance u pritele

Dobry den, prosim, mam problem. Neter ze skolky prinesla nestovice a dnes to je 14 dni, co se ji „vylouply“. No a me se vcera zacali delat pupinky, ale nejak jsem to nezkoumala, protoze mam akorat po menses a vetsinou se mi delaji pupinky po. Ale rano me bylo tak zvlastne, bolesti hlavy, nechut k jidlu a najednou novy pupinky. Tak jsem volala doktorce, rikala jsem, ze jsem je v detstvi nemela, takze mam podezreni, ze jsem je chytla od netere, protoze oni je meli ve skolce nekde na zacatku unora a 19. unora byla oslava rodiny, takze jsme se vsichni sesli a byla tam i neter, a doktorka me potvrdila, ze se jedna o nestovice.
Tuhle nedeli me zacalo bolet nad mandli a vsimla jsem si, ze tam mam aft a dnes, ve stredu mam asi dalsi 3 v puse a mam pupinky na brichu, zadech, krku, prsou a jeden mam na genitaliich. Omlouvam se za tohle popsani. A nohy a zadek zatim osypany nemam. Mam tekuty pudr, takze jsem namazana a chci se zeptat, jestli ten pudr muzu pouzit i na genitalie. Jeste mam sudocrem, tak muzu pouzit ten?
A jeste druha vec, na te oslave byl i pritel a my spolu jeste nebydlime, ale stykame se.. A ze vcera na dnesek jsme se videli. Je asi velka sance, ze je dostane taky, kdyz je v detstvi nemel, ze? Slysela jsem, ze u muzu to je horsi, kvuli plodnosti.. Deti planujeme az za par let, tak se bojim. Poradite? Diky vsem

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.3.19 17:03

Dcera jich na genitaliich mela spoustu, chudak. Proto jsem to s doktorkou probirala detaine. Muze se tam pry tekuty pudr, gel virasoothe, masticka tano hermal… asi vse, kde neni vyslovne uvedeno, ze ne na sliznice. Pomahala ji sedaci koupel v hermanku nebo repiku, ale to doktorka spis nedoporucila. Lekarnice doporucovala gencianovou violet (pry perfektni na tuto oblast), ale to jsme nepouzivali. JInak nestovice jsou infekcni uz dva dny pred osypanim a maji dlouhou inkubacni dobu, tak nezbyva nez cekat…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.19 17:06
@Anonymní píše:
Dcera jich na genitaliich mela spoustu, chudak. Proto jsem to s doktorkou probirala detaine. Muze se tam pry tekuty pudr, gel virasoothe, masticka tano hermal… asi vse, kde neni vyslovne uvedeno, ze ne na sliznice. Pomahala ji sedaci koupel v hermanku nebo repiku, ale to doktorka spis nedoporucila. Lekarnice doporucovala gencianovou violet (pry perfektni na tuto oblast), ale to jsme nepouzivali. JInak nestovice jsou infekcni uz dva dny pred osypanim a maji dlouhou inkubacni dobu, tak nezbyva nez cekat…

dekuji za rychlou odpoved. Doufam, ze to na tu plodnost nebude mit vliv :,(

• Citovat
  • Upravit
3155
13.3.19 17:08

Neštovice nemají vliv na plodnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.19 17:09

@Petula306
Myslim u muzu. Jakto, ze ne ? Ja jsem nekde od znamych slysela, ze ano 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.19 17:10
@Anonymní píše:
Dobry den, prosim, mam problem. Neter ze skolky prinesla nestovice a dnes to je 14 dni, co se ji „vylouply“. No a me se vcera zacali delat pupinky, ale nejak jsem to nezkoumala, protoze mam akorat po menses a vetsinou se mi delaji pupinky po. Ale rano me bylo tak zvlastne, bolesti hlavy, nechut k jidlu a najednou novy pupinky. Tak jsem volala doktorce, rikala jsem, ze jsem je v detstvi nemela, takze mam podezreni, ze jsem je chytla od netere, protoze oni je meli ve skolce nekde na zacatku unora a 19. unora byla oslava rodiny, takze jsme se vsichni sesli a byla tam i neter, a doktorka me potvrdila, ze se jedna o nestovice.
Tuhle nedeli me zacalo bolet nad mandli a vsimla jsem si, ze tam mam aft a dnes, ve stredu mam asi dalsi 3 v puse a mam pupinky na brichu, zadech, krku, prsou a jeden mam na genitaliich. Omlouvam se za tohle popsani. A nohy a zadek zatim osypany nemam. Mam tekuty pudr, takze jsem namazana a chci se zeptat, jestli ten pudr muzu pouzit i na genitalie. Jeste mam sudocrem, tak muzu pouzit ten?
A jeste druha vec, na te oslave byl i pritel a my spolu jeste nebydlime, ale stykame se.. A ze vcera na dnesek jsme se videli. Je asi velka sance, ze je dostane taky, kdyz je v detstvi nemel, ze? Slysela jsem, ze u muzu to je horsi, kvuli plodnosti.. Deti planujeme az za par let, tak se bojim. Poradite? Diky vsem

Jeste jsem zapomnela napsat, ze me je 21 let, neteri 6 let a pritelovi bude 24.

• Citovat
  • Upravit
3155
13.3.19 17:11

Tak jste slyšela blbinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
13.3.19 17:14

Nebyly to priusnice?? Co maji u chlapu vliv na plodnost.
Jinaknestovice v dospelosti jsou chutovka.mela jsem je ve 23 letech a fakt „super“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
13.3.19 17:15

Jako vzít dítě s neštovicemi mezi lidmi, aniž by byli návštěvníci předem upozorněni je normálně úmyslné šíření nemoci! Tak doufám, že aspoň vy máte rozum a nešíříte to mezi lidi.
A ano u mužů mohou neštovice způsobit neplodnost. Nikoliv kvůli neštovicím samotným, ale kvůli častým vážným komplikacím, které neštovice prodělané v dospělosti doprovází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
13.3.19 17:15

@alvapinka ano, příušnice můžou být riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
13.3.19 17:17
@Petula306 píše:
@alvapinka ano, příušnice můžou být riziko.

Tak jsem si to zapamatovala dobre.diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.19 17:20

Diky vsem.
Nechodim mezi lidi, jsem zavrena doma, ale videla jsem se s pritelem. Tak budeme cekat

• Citovat
  • Upravit
35326
13.3.19 17:40
@Elath píše:
Jako vzít dítě s neštovicemi mezi lidmi, aniž by byli návštěvníci předem upozorněni je normálně úmyslné šíření nemoci! Tak doufám, že aspoň vy máte rozum a nešíříte to mezi lidi.
A ano u mužů mohou neštovice způsobit neplodnost. Nikoliv kvůli neštovicím samotným, ale kvůli častým vážným komplikacím, které neštovice prodělané v dospělosti doprovází.

A kterym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
13.3.19 17:50

Osobně nechápu, proč jste se nenechala dosud naočkovat, když jste je v dětství neprodělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42004
13.3.19 17:52
@Anonymní píše:
@Petula306
Myslim u muzu. Jakto, ze ne ? Ja jsem nekde od znamych slysela, ze ano 8o

To si pletete s příušnicemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit