Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky - máte někdo zkušenosti s neštovicema u půlročního mimča? Naše malá je částečně kojená a včera jí vylezly neštovice
Dneska jich má ještě víc. Zatím naštěstí žádné teploty, ale mám čekat nějaké komplikace nebo můžu zůstat klidná? ![]()
Dcerka je měla ve dvou měsících. Kontroluj teplotu cca co dvě hodiny, jestli bude vyšší, dej čípek, jinak je pudr na neštovice a každý pupínek to chce namazat. Spíš nekoupat, koupat až budou stroupky, aby se odmočily.
K doktorce se raději objednej, abys nenakazila další.
@eMMari píše:
Dcerka je měla ve dvou měsících. Kontroluj teplotu cca co dvě hodiny, jestli bude vyšší, dej čípek, jinak je pudr na neštovice a každý pupínek to chce namazat. Spíš nekoupat, koupat až budou stroupky, aby se odmočily.
K doktorce se raději objednej, abys nenakazila další.
Jo pudr používáme a mažem co můžem, doktor nám na snížení případné teploty poradil spíš Nurofen sirup než Paralen a ještě ophtalmoframikoin, kdyby měla neštovice i v očích
(pevně doufám, že k tomu nedojde) a nekoupat - jen sprchovat. Všechno dodržujem. Jo a taky nám doporučili nechodit na sluníčko až do příštího léta ![]()
To je jasné, aby neměla na kůžičce jizvičky. Já byla s Paralenem spokojená, ale teplotu měla jen jednou, dala jsem půl čípku. Totéž při očkování. Jinak naše jich moc neměla, takže je možné, že je bude mít ještě jednou
.
Tak Dani jich má hodně - a ještě příbývají
Doufám, že už nebudou, protože kromě nožiček je má naprosto všude - na hlavičce, na krku, na zádech, na bříšku, na zadečku - prostě všude ![]()
Tak hlavně, aby si to neškrábala. Lézt jí můžou cca ještě dva, tři dny. Pak už nebude infekční, jakmile zaschnou a bude to ok. Držím pěsti, abyste to zvládly.
@eMMari píše:
Tak hlavně, aby si to neškrábala. Lézt jí můžou cca ještě dva, tři dny. Pak už nebude infekční, jakmile zaschnou a bude to ok. Držím pěsti, abyste to zvládly.
Díky - zatím si je neškrábe. Já myslela, že neštovice můžeš mít jen jednou, že pak už má na ně tělo protilátky ![]()
Prý měla protilátky ještě ode mě, proto se nemám radovat, projevily se málo, takže „šance“, že je chytne znovu, je vysoká. Tak doufám, že pokud to tak bude, bude to slabý průběh a opět v klidu.
@ivulinaM píše:
Tak Dani jich má hodně - a ještě příbývajíDoufám, že už nebudou, protože kromě nožiček je má naprosto všude - na hlavičce, na krku, na zádech, na bříšku, na zadečku - prostě všude
Zajdi si k dr a nech si napsat fenistil- kpaičky. Pokud se dr. bude zdát, že jich má hodně a mohla by mít komplikace napíše ti pro ni i jiné léky - mladší dcera dostala Zovirax v tabletách…
Moc díky všem za rady. Nakonec došlo i na teploty 38 a 39 (a samozřejmě celý víkend), ale zvládla to a teď už se jen odlupují stroupky ![]()
Tak to je bezva, stroupky se dobře odmočí, až budeš koupat, nech ji dýl ve vodě.
Ahoj,
my jsme taky prodělali neštovice je cca měsíc. Starší syn 4 roky je donesl ze školky a mladši 7 měsícu je dostal 12 dní po něm
.
Mladší měl o dost horší pruběh. Měl cca 1500 pupínku a hlavně i slité oči, ve spojivkovém vaku… Vysypával se 7 dní, teploty měl 4-7 den, prujem, zvracení
!!! Tak nic moc, ale přežili jsme
Mazala jsem tanno lotio, ale nic moc. Tak jsem mazala 2-3× denně Imazol krémpasta a to i v plenkové oblasti a hodně větrat a dělali jsme kopele v hypernamnganu a na svědění Fenistil kapky na recept a teplotu srážet normálka a chovat, chovat a chovat.
Přeji rychlé uzdravení a velice mírný prubeh.
![]()
U nás to měl mladší ve 4 měsících a byla to dost katastrofa…horečky 1O dní, dost špatný průběh a měl jich snad tisíc.
My je mame od patku a des je celej slitej a ma to i na rtu a v okoli oka! ma 6m
@ivulinaM my je dostaly v patek des celej slitej kolik jste mely pupinku a zahojily se vsecky? On si je prave o drbe pac ho nemuzu sledovat 24hodiny denne
teploty taky mame