Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Snad nekdo poradi i v tydle ranni hodine ![]()
vubec nevim, co mam delat, cca pred 4 hod se Matej probudil s kaslem, ale takovym, ze se nemuze skoro nadechnout, ma ucpanej nos, kdyz se trosku zakucka, tak ho to nuti kaslat a asi ho to boli, protoze place ![]()
nemam asi ted nikomu volat ne? mam pockat do rana a jet k detsky dr.
je mi ho strasne lito ![]()
teplotu zatim nema, doufam, ze to nemuze byt zapal plic? ![]()
Ja bych jela na detskou pohotovost, do rana je jeste spiustu casu, aby jsi nahodou neco nezanedbala…
@Akrim84 píše:
Ja bych jela na detskou pohotovost, do rana je jeste spiustu casu, aby jsi nahodou neco nezanedbala…
hmm
premejslim ![]()
a co zavolat doktora sem? ted spinka…co je na tendle kasel? sinecod nebo mucosolvan? pomuze mu treba nurofen nebo neco? ![]()
boze, proc musej bejt maly deticky nemocny ![]()
@Mia82 píše:
Pokud je suchý kašel tak Sinecod
nj, ale ja nepoznam suchej ![]()
todle je nakej davivej, bolestivej, proste nemuze poradne zakaslat
to je suchej?
Předně bych mu odsála ten nos, aby mohl dýchat. A prostříkla Vincentkou/Sterimarem, aby se mu zvlhčila sliznice. Pak bych mu dala napít a pohledala v lékárničce Mucosolvan. (Možná i změřila teplotu, ať víš, jak na tom je.)
Pokud přestane kašlat a bude schopen usnout, tak bych vydržela do rána. Kdyby to bylo moc zlé, jela bych na pohotovost.
Tak ať je brzy lépe. ![]()
Jestli je zahleněnej, tak bych mu dala Mucosolvan, aby mu to pomohl vykašlat. Pokud je to dávivej kašel, tak to jsme měli na jaře a byla to akutní bronchitida. Pomohly inhalace (nejdřív na pohotovosti, pak jsme inhalovali týden doma).
@Wiolla píše:
Předně bych mu odsála ten nos, aby mohl dýchat. A prostříkla Vincentkou/Sterimarem, aby se mu zvlhčila sliznice. Pak bych mu dala napít a pohledala v lékárničce Mucosolvan. (Možná i změřila teplotu, ať víš, jak na tom je.)Pokud přestane kašlat a bude schopen usnout, tak bych vydržela do rána. Kdyby to bylo moc zlé, jela bych na pohotovost.
Tak ať je brzy lépe.
odsat jsem mu chtela, jenze, jak zacal brecet, tak by se snad udusil ![]()
mucosolvan jsem mu prave dala nak pred pulnoci, pak jsem ale tady cetla, ze je to na noc spatne ![]()
teplotu urcite nema, ma celkem studeny celo
Ja nevim, jak ten kasel proste popsat, je to takovy proste jako ze kaslat spis nemuze, protoze ho to urcite boli, ze to tam ma takovy zasekly a potrebuje to uvolnit…
no to je popis, no nevim proste
![]()
On se mucosolvan na noc nemá dávat, ředí to hleny a pak se dítě jako by topí v těch hlenech
Zvedni mu pod hlavičkou ![]()
@Mia82 píše:
On se mucosolvan na noc nemá dávat, ředí to hleny a pak se dítě jako by topí v těch hlenechZvedni mu pod hlavičkou
jj, to me taky napadlo, litam tady furt s polstarem, pac on je desnej cestovatel
no snad to zvladnem do rana, pak pofrcime k dr. je to tim debilnim pocasim urcite ![]()
Z polštáře ti sleze. Vezmi 2-4 tlusté knihy a vraž je pod nohy postele na straně pod hlavou.
Mucosolvan je právě na uvolnění zaseklého hlenu. Ale je pravda, že před spaním se dávat nemá, protože se ti dítko pak tím vykašláváním budí.
A každopádně bych ho odsála. Chvilku si pořve, ale pak mu odsátýmu bude mnohem, mnohem líp, protože bude moct dýchat nosem… Však to je jen chvilička, odsavačkou na vysavač je to raz dva, od minutky hotovo.
Ahoj, jak jste na tom?
Já bych poradila odsát hlen, kapnout kapičky do nosánku. Pokud u kašlání jakoby „štěká“ může to být laryngytida, takže i ten Mucosolvan je vhodný…
A hlavně dávej mu hodně tekutin, i když v tomto případě děti moc nechtějí pít…
Držím pěsti a hlavně, ať se brzy uzdraví…
Brum jak jste na tom. Honzin má taky kašel jenom v noci, protože mu ty hleny stékají z nosu do krku. Nos je ucpaný, nemůže jím dýchat a kašle, no hnus. Mucosolvan mu dávej jen do 17.00,pak Sinecod. Nebo zkus homeo. Honzik se nezbavil rýmy od Vánoc, pořád trochu chrochtá.