Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Při takové kašli, jak popisuješ, přijde mi to jako laryngytický typ kašle
, můžeš dávat i Priesnitzův obklad, stačí 10-15 minut
.
Tak v noci a pokud laryngitida - tak v žádném případě mukosolvan. Ale něco na zastavení kašle. Sinekod, stoptussin a podobně. Ideálně aerius. Ale ten jste určitě neměli.
Mukosolvan v noci - pokud chci zastavit kašel je prostě nesmysl.
A jak to u vás dopadlo?
Jinak na laryngitidu v noci studený vzduch - u okna, u mrazáku. A neležet. Posadit. Se suchým kašlem - pokud bych se bála laryngitidy, tak na pohotovost. Pokud by se tedy ten kašel neklidnil po lékách na zastavení kašle. A na ucpaný mos něco co zmírní otok nosní sliznice. Vincentka je většinou taky málo. Spíš nasivin a podobně. A rozhodně odsát. I přes pláč. A samozřejmě větrat a vlhký vzduch.
PS: Moje děti měli laryngitidu milionkrát. Toto zabíralo. A i na suchý kašel a ucpaný noc.
Ted jsme se vratili od dr. ano, mate holky pravdu, laryngitida ![]()
o vikendu ma bejt parak, takze nesmime ven, nebo prej taky muzem skoncit v nemocnici, to mam teda radost, tesila jsem se, jak se budem cakat v bazenku
chjo, a je to samo tim debilnim pocasim ![]()
Jo a priznic na krk nám taky moc pomáhal.
Dávala jsem ho klukům, už když šli spát.
@brumlinecka máte zvlhčovač vzduchu???jesli ano, pustit na plné koule…
jestli ne, klidně bych koupila…ona lar. se vraci–máme s tím bohaté zkušenosti
Na noc podložit tu postel, studenej vzduch asi moc nenaženeš, když bude v noci zase kašlat takhle sednout k otevřené lednici…
Máte léky???
Zakladatelko, do víkendu můžete být OK, ale je fakt že prudká změna počasí směrem k horku je pro laryngitidy požehnání… Nevím co Ti dr předepsala, ale kapky do nosu (Nasivin např), nějaké antihistaminikum (Fenistil, Zodac…) a předpokládám, že kortikoid vám asi dala v ordinaci…Pokud jste tak pěkně ustáli začátek, tak by to horší být nemělo…
Jinak Mucosolvan mám na laryngitidy vyzkoušený a super. Není třeba se ho bát a démonizovat… Dávám ho i vl. dítěti.
(jsem pediatr)
Holky, jste zlaty, vsem moc dekuju ![]()
ano, mame davat mucosolvan, ten uz davame a ted pojedem do lekarny pro kortikoidy, tak doufam, ze to pomuze a nebude to mit zadnej desnej konec, jedem na tyden mimo domov, ale 300km daleko, tak snad nebudem muset tam nic uz resit…
zvlhcovac jsem si ted taky pucila od kamosky a asi koupime, to se neztrati
jeste jednou moc vsem diky ![]()
jinak ma ten stekavej kasel, ale jako neumela jsem to vubec popsat, mame doma dva psy a k jejich stekotu bych to teda neprirovnala ![]()
Holky, mam jeste jeden dotaz, ted uz je to lepsi teda o 100%,ale chtela jsem se zeptat, dostali jsme na kasel fenistil, ale ted uz jakoby odkaslava, mam mu ho davat porad nebo nam to uz ted nepomuze a mam davat ten mucosolvan, ja u toho kasle nikdy nevim, co kdy
jsem desna ![]()
diky ![]()
Ahoj, nechci zakládat novou diskuzi, napíšu to sem…Syn má kašel, byli jsme u doktora ve středu, prý to má na průduškách, dostal antibiotika a dvoje kapky proti kašli, ale nelepší se to, spíš se to zhoršilo…Má spíše suchý, dráždivý kašel, kašle hlavně v noci, zakašle třeba i 10× za hodinu, přes den zas naopak třeba hodinu nekašle vůbec…Náš doktor tam zítra není (místo něj nějaký zástup..),bude tam az v utery…Tak nevím, jestli jet na pohotovost nebo počkat…
…co byste dělaly vy?
@spiritt zavolala bych tomu zástupu, popsala problém a uvidíš ![]()
@Mava od tý středy, ve středu večer dostal první dávku (Klacid.)..
@spiritt píše:
@Pam12 kapky má Ditustat a Fenistil…
fenistil nemá na kašel, to má na zmírnění otoků sliznice, takže ten mu s kašlem moc nepomůže.
ditustat je docela silný… kdy mu dáváš poslední dávku před spaním?