Neštovice v puse

50
22.2.12 14:33

neštovice v puse

Jdu prosím pro radu…dcerka má neštovice a má je na jazyku a v pusince, nechce skoro jíst, prý to pálí, což chápu, nemáte někdo zkušenosti co dávat jíst???mixuju polévky, vařím puding ostatní odmítá…díky...........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12300
22.2.12 14:39

Taky je teď má dcerka. V puse jsme jich pár taky našla, ale jí skoro normálně. Možná je to těma homeopatikama, co mi odporučili na rychlejší hojení neštovic. Taky jí dávám fenistilový kapky, aby jí to nesvědilo. Možná zkusit tantum verde sprej, píšou tam že to hojí afty a trochu to znecitlivuje, tak že by jí to třeba tak neštípalo. Já si ho teď koupila na knedlík v krku, tak jsme se to tam dočetla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
22.2.12 14:40

Měla jsem to sama. Ve 12 letech. Pamatuji si to přesně. Ze všeho mě pusa bolela a štípala. Jedla jsem, jak píšeš, pudink, banán-jiné ovoce mě štípalo, vývary a vše chlazené. Jak to mělo větší kus, tak jsem to nemohla požvýkat.
Víc neporadím. Děláš to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
22.2.12 14:48

Ahoj, za sebe můžu říct, že neštovice v puse pomáhal hojit třeba borůvkový kompot (nebo borůvky čerstvé). Jako malá jsem měla dost ošklivě rozlezené neštovice a právě i v puse a na jazyku. :x

Bohužel si ale už nepamatuju, jaké jídla mi mamka dávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
22.2.12 14:50

Možná bych zkusila nějaký homeo, nebo znecitlivující gel, co je na zuby :think: ale zase aby pak zvládla jíst. A jinak hlavně jídla chladnější- ten puding tekutý a studený, polívky leda vychlazený, chladnější brkaši… jogurty. No je to těžký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
22.2.12 15:01

děkuju za rady, banán jsem zkoušela škrábat na kaši, také pálí, můžu se zeptat na ty homeopatika???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
22.2.12 15:12

Naše dcerka neměla neštovice v puse, ale měla pusu plnou aftů (plakala hlady, ale nemohla vůbec jíst), nakonec jsme dávaly tím dávkovačem od Nurofen sirupu přesnídávku - snědla tehdy dvě na posezení jak byla už chudinka hladová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
22.2.12 15:34

děláš to dobře :hug: , a buď ráda, že ti jí aspoň tohle, dost dětí skončí na infekčním oddělení na infuzích, protože nechtějí ani pít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
22.2.12 17:38

díííííííííky za nápad s přesnídávkou a nurofenovou tyčinkou, už jí máme celou snědenou:-)))))))))díkyyyyyyyyyyyyyyyyyy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
22.2.12 19:02
kmondice píše:
díííííííííky za nápad s přesnídávkou a nurofenovou tyčinkou, už jí máme celou snědenou:-)))))))))díkyyyyyyyyyyyyyyyyyy
:dance: :dance: :dance: :palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
19.1.15 17:36

Ahoj!

Tak ja trpim uz 2 dny - ne vice nez moje rocni dcera - BOHUZEL! Samozrejme u starsi ve skolce jsou nestovice a misto, aby je chytla starsi dcera, ma je ta mladsi, rocni… Na tele temer nic, v puse jich ma habakuk - hodne na jazyku. Ma je od nedele - teda v nedeli jsem nasla prvni nestovice na jazyce a jedna na rtu, dnes dopoledne ji jedna vyskocila na naze na nartu jinak se ji zatim po tele nic moc nedela. Cervene skrvnky, ktere mi prijdou, ze mizi, zase se objevi - jestli ja ji moc nepozoruju… Cim starsi jsem… Ach jo. N, kazdopadne bych se chtela zeptat jestli mate zkusenost nektera s nestovicema v puse u tak malyho ditete - kloktat fakt neumi a je opravdu masakr i otevrit pusu a maznout ji alespon ten jazyk :roll: Napadlo me - po precteni nejakyho clanku zdrav. pojistovny, kde pisou, ze bezovy kvet je fajn, aby to nesvedilo, ze bych ji udelala caj a treba by ji trochu pomohlo… Potom se tu vsude pise Fenistil kapky - jsou to ty proti alergiim, na splasknuti sliznic a ja nevim kdesi cosi? Gencianu jsem mazla vcera - vypadala chudak jako kdyby zakousla boruvkovyho kralika a nezdalo se, ze bu ji to nejak ulevilo na rozdil od gelu, co manzel dnes prinesl z lekarny - neco na afty, chladivy - jen se to smi maznout 3× denne - pro mne ne moc ucelny, kdyz 3× je proste malo… :roll:

Jinak vubec nechce jist. Od te nedele nic neji - vecer UM vyzvracela… Dnes jsem do ni dostala pulku presnidavky svestkove, behem dne si tu vytahla presnidavkovou „kapsicku“ - studene z lednice oboje - zdalo se, ze ji to hodne studeny delalo dobre :palec: Tak pak dostala jeste vychlazeny UM. Ted konecne spi. Ma ted horecku skoro 39, ale srazela jsem az ted k veceru cipkem - nejsem zrovna zastancem cpat do ni okamzite X leku, i kdyz ted bych chtela, jestli ji to ulevi… No, kdyby nejaka rada, cim „projet“ tu pusinku, aby ji to na chvili ulevilo, sem s ni!

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+