Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chcela by som sa poradit. Moja starsia prave prekonala nestovice, uz je cista, ani stroupek na nej nie je. A potrebuje vyvencit, inak sa doma vsetci zblaznime.
Lenze.
Ta mladsia ich od nej chytila. To ze nesmie na slnko by snad az tak nevadilo, slnka najnovsie niet. Lenze mala by byt v karantene. A ja nemam nikoho, kto by mohol zobrat tu starsiu vonku, jedini koho poznam maju male deti, co este nestovice neprekonali… Ja sama som si tu skusenost tiez odpustila.
Vzali by ste nestovicove mimino do kociku a vyrazili niekam s tou starsou? A kam?
Dnes o desiatej som objavila prvy pluzgierik. Starsiu som vcera uznala „zdravou“, uz su to tak tri dni co strupky odpadavaju a nove sa netvoria.
Tak u starší už to bude OK, ale u mladší bych měla strach, jde i o to, že neštovice nesmí prochladnout kvůli hojení a případným komplikacím. Sama bych nevěděla jak se zachovat. ![]()
@Bábi Zlopočasná v kočárku by to mělo být dobré, ale počasí tomu moc nenahrává, je chladno a vlhko, asi bych nešla.
Nikam kde jsou lidi.Na procházku po poli, pop. tam kde víš že nikdo nechodí. Právě mě tak rozčilujuje jedna od nás z města. Všichni - její dvě děti, i ona, prodělávájí postupně neštovice, a ona si trajdá po městě, po obchodě, není jí blbé sebou fláknout na hřiště
Ani ji netankuje, že by děcka neměli na slukno, jezdí si autobusem
![]()
Pokud máš nějakou kámošku s domkem, tak se pozvi na návštěvu, pokud už oni za sebou neštovice mají za sebou, mě doktorka říkala, že na zahradu můžem - bohužel jsme na bytě
. Já vím, je to na palici, mi jsme v izolaci 3 týden, ale mě by svědomí nedovolilo, jít mezi lidi, potkáme těhotnou, která to ještě neměla…na to fakt nemám žaludek. To raději zatnou zuby a vydržet doma.
Příspěvek upraven 25.06.13 v 14:34
No tak jak to má takhle na začátku a venku je takhle chladno tak určitě nechoď…jak to podchladíš může mít hodně těžký průběh a dlouhé léčení na to bacha
No, trošku jsem se rozvášnila. Pardon ![]()
Ale asi bych fakt nešla, zapojila bych příbuzné, známé, kamarádky, jestli by starší někam nevytáhli. Většinou se nějaká dobrá duše najde,.
@Bábi Zlopočasná v kočárku bych to zase tak neřešila…i když pozor na ten vítr. Neštovice by se neměli „zpotit ani prochladnout“. To jediné by mi dělalo starosti. Zkus zjistit, jestli se v okolí někdo nechce nakazit, že by jste jeli na návštěvu k nim
a nebo kdo už neštovice prodělal. My jsme se takhle s kamarádkou krásně navštěvovali. Její kluk je chytil první, my se jeli nakazit. Její holka to od kluka chytla o pár dní dřív, než obě moje děti (ti se naštěstí osypali najednou), ale neskutečnou výhodou bylo, že když děti prudili (její i moje), tak jsme se navštěvovali a děti měli rozptýlení.
Jinak ven ne mezi lidi, ale to je snad jasné. Ne obchody, ne hřiště, ne autobus…
Problem je v tom, ze moja mama je na Slovensku, sestra v Taliansku, tchyne v Sumperku, svagrovci v Tabore a my v Brne.
Zoznamovala som sa tu vlastne az s tehotenstvom, takze kazda vlastni dieta pred nestovicami… a kolegovia su sice roztomili, ale vo volnom case nalozeni v liehu, pripadne na marihuane… mozno preto su tak roztomili
![]()
Urcite bych nesla- zkus to vydrzet, i ta starsi pokud je ted cerstve po nestovicich by spravne jeste nemela litat po venku- telo je oslabene po nestovicich a mohla by chytnout jeste nejakou nemoc- v tomhle pocasi
@neli23 ona ta starsia uz oslabene nevyzera ani nahodou
Vynahradzuje si asi tie tri dni ked len lezala a cumela na rozpravky ![]()
Mne by inak karantena ani nevadila, sama meliem z posledneho, mensej idu 4 zuby naraz a v noci nespi.
@Bábi Zlopočasná píše:
Problem je v tom, ze moja mama je na Slovensku, sestra v Taliansku, tchyne v Sumperku, svagrovci v Tabore a my v Brne.
Zoznamovala som sa tu vlastne az s tehotenstvom, takze kazda vlastni dieta pred nestovicami… a kolegovia su sice roztomili, ale vo volnom case nalozeni v liehu, pripadne na marihuane… mozno preto su tak roztomili![]()
tak se nalož taky a bude ti krásně, žádný nervy že malá prudí ![]()
@Bábi Zlopočasná to ze uz nevypada unavene neznamena ze telo neni oslabene, uz ma vsechny stroupky vyloupane? S tou mladsi bych urcite nesla driv nez ji minimalne vsechny stroupky zaschnou, pak kdyz bude lezet v kocarku by to snad melo byt uz dobre.
Tak zviazem starsiu do kozlika a postavim pred nu misku zmrzliny, co uz ![]()