Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj
mám takový nezvyklý dotaz - nevíte někdo o výskytu neštovic na Kladensku.. potřebovali by jsme je chytit
![]()
Lepší je hodit si inzerát na FB
My je tak našly hned, od známích známí měli.
Akorád to zvaž, už je dost pozdě, od nakažení je může dotat až za 21 dní, tak ať nemáte po dovolené. Navíc se pak nesmí na slukno.My jsme v izolaci už 3 týden, pořád je infekční, není slouplý, tak koncem týdne už to půjde, ale na koupák to nebude.
My uz máme po dovče a než nastoupim někam do práce tak bych to chtěla mít za sebou..
No nevím, strávit v létě dobrovolně třeba měsíc zavřená doma (jestli máš 2 děti) a pak ještě nějakou dobu nesmět na sluníčko
To se může protáhnout s inkubační dobou na celé prázdniny.
Neva, my to dáme.. Jsme zvyklý. Nedávno jsme byli zavřený doma měsíc a půl. Dovču máme za sebou..tak už mi asi nic nevadí jak jsem otupěla. Dítě mám jen jedno. Jde o to že po lete potřebuji nastoupit do práce a nechci riskovat ze dostane nestovice kdyz nekam nastoupim.. Vím ze muze omarodit i s něčim jiným, ale chci aby mela za sebou tuhle nemoc co nejdriv..
Teda ženský tohle je fakt děsný… nechat dobrovolně nakazit dítě infekční chorobou…
![]()
@Aliki já bych to svým dětem taky nikdy neudělala. Kluci už je měli (starší donesl ze školky) a měli docela těžký průběh, ale spousta lidí to fakt dělá ![]()
@Aliki @Kacka2
Zrovna neštovicemi si musí projít každé dítě, aby si vytvořilo imunitu. Chytit je v dospělosti je dosti nebezpečné, hlavně pro kluky, a ve školce je chytne 80 procent dětí. Je lepší si to prodělat dokud je člověk doma, a dítě čím menší, tím lepší průběh a lepší hojení, a né v každé práci jsou nakloněni tomu, aby byla maminka měsíc doma…Prd tomu rozumíte
Já si tím prošla s 5letou a s 3 letým, a hádejte kdo to snášel líp ![]()
@darkblack Hoď si to na ten FB ![]()
@dada1511 ale já nepopírám, že je většina dětí dostane a u většiny mají normální průběh. I když já jsem je měla až ve 21 letech a žádná hrůza. Kluci je měli když jim bylo 4 a 1/4 a 2 roky. Měli 5 dní horečky, pupínků snad stovky na všech nemožných místech (třeba v okolí konečníku) a 3 dny brečeli, protože je to strašně svědilo a nepomáhalo nic. Zkoušeli jsem Fenistil, Dithiaden, koupel v hypermanganu, homeopatika. Skoro jsem brečela s nimi, protože jsem jim nemohla pomoct. Proto říkám, že DOBROVOLNĚ bych dítě nakazit nenechala a už vůbec ne v létě.
@Aliki Tak aby se pak nezapoměl v dospělosti přeočkovat, aby z něho nebyl impotent a nemohl mít děti, bo to očkování není na celý život…To teda je lepší si tím projít…
O. K,to jsem si popletla, nicméně to nic nemění na faktu, že je lepší prodělat, a to prodělat co nedříve ![]()