Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj děvčata,
mám prosbu, může mi prosím někdo poradit… Prodělala jsem pár potratů a tak jsem ze všeho vystrašená. Jsem těhotná 7 + 3, poslední menstruace 30.6., včera jsem byla u doktorky, protože jsem slabě špinila a paní doktorka řekla že je vše v pořádku. Dokonce plod i o 2 mm vyrostlo, akorát netlouklo srdíčko
. Říká, že plod může bejt menší a že příští týden už tlouct musí jinak by to bylo špatné. Stalo se to prosím někomu? Jsem z toho špatná a pořád na to myslím. Tajně doufám, že to ten drobeček do příštího týdne dožene a bude vše v pořádku. Ale nevím… moc díky za odpověď, Kája ![]()
Ahoj. Mně se to stalo. Všechno dobře dopadlo. Taky jsem špinila a taky jsem měla předchozí těhotěnství se špatným koncem. Záleží i na kvalitě ultrazvuku, příště určitě bude všechno OK
. Náš gynekolog třeba ani před 8.tt nezve, já tam tenkrát šla právě kvůli tomu špinění. Pak jsem šla za dva týdny a už bylo všechno jak má být
.
Srdíčko u nás taky začlo tlouct později, nevzpomenu si přesně kdy, ale v cca tvém týdnu taky ještě nebylo. Myslím, že je tady i spousta diskuzí, kdy bylo srdíčko později a holky píšou i přesně kdy.
@kydlo, jojo, stalo se mi to 2×. Taky už mělo tlouct a netlouklo a za týden tam bylo krásně
Nepanikař, mohlas otěhotnět o pár dní později než odpovídá tabulkově dle poslední menstruace a i to miminko může mít o proti tabulce pár dní skluz. U prvního jsem pak měla skluz o týden ve všem a všude jsem pak chodila 2× (na
ve 20.tt, na velký UZ ve 24tt, protože „to bylo malé“ a chtěli mně pro jistotu vidět ještě jednou za týden až dva..otěhotněla jsem holt o týden později než si dle menstruace spočítali.. a taky jsem pak týden přenášela.
Drž se, nic není ztraceno ![]()
Mě se to stalo taky - a to jsem naprosto přesně věděla, kdy jsem otěhotněla, měla jsem být 7+4, počítala jsem se srdíčkem, ale šla jsem právě taky kvůli špinění - takže když mi doktorka oznámila, že vše je v pořádku a vše odpovídá 6+0,tak jsem to považovala za ztracené. Za dva týdny na kontrole vše v pořádku a už to i odpovídalo mojim výpočtům, tak nevim kde se původně stala chyba ![]()