Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, prosím Vás, jsem 37 tt a ted uz chodím k lékaři do poradny každy týden… Ten můj doktor mě neprohlízel ( nemusela jsem na kozu ) jen mi dělal ozvy… Nic víc, vrátil průkazu a řekl za týden… Ptala jsem se sestry a ta mi řekla, že doktor vyšetřuje jen do 36 tt. Pak ji zacal zvonit telefon, tak jsem nechtěla prudit… Nejde mi to do hlavy, protože známy řekl jeji doktor, že bude rodit kazdou chvilku ( ona 38 tt ) a druhej den byla holka na světe… A dělal jí vyšetření.
Koukala jsem i do průkazky a nic moc tam nemám, jen ted mi tam zapsal novej údaj a to LT 6 nebo CT6… Nedokážu to poradne vylustit…
Asi to moc prožívám ale je to divný…
aspon pro mě ![]()
@Marion84 můj dr taky ke konci nešmakal na čípek, stejně v tomhle týdnu už je to fuk, to už rodit můžeš. ![]()
@Syringa no právě… Kontrola čípku… To přece neví z monitoru? Ten monitor mám 20 min. Má ho v ordinaci, takže mě nikam neposilá ( do nemocnice )…
A nevíte co znamená ta zkratka z průkazky? Viz. Hlavní příspěvek…
@Syringa jo, to určitě, ale co vím, tak od 36tt nikde nic na zastavení púorodu nedávají ![]()
@Syringa no, tak znáš - mně ho nevyšetřoval
ale souhlasím, asi to potěší, že už se něco děje
ale mně to v prvním těhu bylo šumák
![]()
Mě tO přijde taky divný s kámoškama, jsem o tom mluvila a všechny prohlížel doktor… Tak nevím… Vcelku je to jedno., ale vlastne nevím nic… Termín porodu a nazdar bazar… ![]()
Já chodila do rizikový poradny, v 37. a 38.tt jen monitor a rutinní kontrola, ve 39+0 se teda dr. zeptal, jestli chci i vnitřní vyšetření
Tak jsem řekla proč ne, on kouknul, zkonstatoval, že to vidí tak 50/50 že se ještě za týden uvidíme, protože větší jasnovidec není, za týden jsme se viděli, zkonstatoval, že to postoupilo jen trošičku, ale to v podstatě nic neznamená, takže za dva dny nástup na oxytocinový test (zvažovali vyvolávání kvůli cukrovce) a pět minut před začátkem testu jsem ležela na sále, v náručí miminko a prosila jsem doktorku, zda mě můžou, prosím, z toho testu na druhým sále omluvit, že tam nedorazím, tak ať nečekají ![]()
Já si fakt myslím, že v tomhle tt toho sice může doktor vykoukat dost, ale neznám moc lidí ve svým okolí, kterým by dr. řekl, že to vypadá na porod, a ony fakt rodily. Spíš mám pocit, že je to přesně naopak, znám hromadu přenášejících, kterým doktor několik týdnů tvrdí, že je to na spadnutí, no a opakované případy „na porod to opravdu nevypadá“, které rodily do dvou dnů. Takže odhad mého dr. 50/50 mi přišel naopak velice odborný a profesionální
Když byly ozvy OK a nikde se nerýsoval žádnej problém, tak stav čípku ve 37.tt už je fakt dost nepodstatný.
Na tom nic divného není. Spousta doktorů ke konci vaginální vyšetření neprovádí. Ono ke konci je to stejně už poněkud jedno, max. se něco dozvíš ty, ale stejně to nic o ničem nevypovídá, protože můžeš být zavřená sto západů a zítra rodit nebo být podle vyšetření připravená na porod a zevlit tady ještě po termínu. U prvního syna jsem chodila do porodnice měsíc před porodem a taky mě nikdo nevyšetřoval, až na konci 38tt. a to jen proto, že byl veliký a měla jsem naplánovaný porod, jinak by si sahali dovnitř až v termínu.
@Marion84 hele ono i kdybys byla teď na 3cm otevřenák, tak rodit můžeš až na termín, takže asi tak ![]()
Holky v pohodě, já jen chtěla vědet zda je to normální postup a jako prvorodička, jsem vyplasena úplne že všeho… ![]()
Mě teda vaginální vyšetření neprováděl můj gynekolog celé těhotenství. Jediná vaginální záležitost byl ultrazvuk v 8tt. Pak do mě čučeli až v nemocnici kolem 37 tt a to zase takovým způsobem, že ze mě tekla krev. Z extrému do extrému ![]()
@Syringa píše:
Joo?
Já měla vag. vyš. VŽDY, jak u své DR, tak i v porodnici.
No jo, jsem si právě říkala, že je ani nezajímá, jak si vede můj děložní krček po konizaci a uklidňovala jsem se tím, že to asi vidí ultrazvukem. V porodnické ambulaci v nemocnici jsem zase byla zaskočená, že tam chtěla paní doktorka vlézt snad až po loket. Hlasitě jsem protestovala a hlásila, že to bolí, ale bylo jí to úplně fuk. Byla dost necitelná teda.