Vyšetření ve 37. tt

1663
22.8.13 14:26

Vyšetření ve 37 tt

Ahoj holky, prosím Vás, jsem 37 tt a ted uz chodím k lékaři do poradny každy týden… Ten můj doktor mě neprohlízel ( nemusela jsem na kozu ) jen mi dělal ozvy… Nic víc, vrátil průkazu a řekl za týden… Ptala jsem se sestry a ta mi řekla, že doktor vyšetřuje jen do 36 tt. Pak ji zacal zvonit telefon, tak jsem nechtěla prudit… Nejde mi to do hlavy, protože známy řekl jeji doktor, že bude rodit kazdou chvilku ( ona 38 tt ) a druhej den byla holka na světe… A dělal jí vyšetření.
Koukala jsem i do průkazky a nic moc tam nemám, jen ted mi tam zapsal novej údaj a to LT 6 nebo CT6… Nedokážu to poradne vylustit…

Asi to moc prožívám ale je to divný… :think: aspon pro mě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22614
22.8.13 14:34

@Marion84 můj dr taky ke konci nešmakal na čípek, stejně v tomhle týdnu už je to fuk, to už rodit můžeš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
22.8.13 14:35

@Syringa no právě… Kontrola čípku… To přece neví z monitoru? Ten monitor mám 20 min. Má ho v ordinaci, takže mě nikam neposilá ( do nemocnice )…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
22.8.13 14:37

A nevíte co znamená ta zkratka z průkazky? Viz. Hlavní příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
22.8.13 14:40

@Syringa jo, to určitě, ale co vím, tak od 36tt nikde nic na zastavení púorodu nedávají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
22.8.13 14:46

@Syringa no, tak znáš - mně ho nevyšetřoval :mrgreen: ale souhlasím, asi to potěší, že už se něco děje :mrgreen: ale mně to v prvním těhu bylo šumák :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
22.8.13 14:47

Mě tO přijde taky divný s kámoškama, jsem o tom mluvila a všechny prohlížel doktor… Tak nevím… Vcelku je to jedno., ale vlastne nevím nic… Termín porodu a nazdar bazar… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68995
22.8.13 15:05

Já chodila do rizikový poradny, v 37. a 38.tt jen monitor a rutinní kontrola, ve 39+0 se teda dr. zeptal, jestli chci i vnitřní vyšetření :lol: Tak jsem řekla proč ne, on kouknul, zkonstatoval, že to vidí tak 50/50 že se ještě za týden uvidíme, protože větší jasnovidec není, za týden jsme se viděli, zkonstatoval, že to postoupilo jen trošičku, ale to v podstatě nic neznamená, takže za dva dny nástup na oxytocinový test (zvažovali vyvolávání kvůli cukrovce) a pět minut před začátkem testu jsem ležela na sále, v náručí miminko a prosila jsem doktorku, zda mě můžou, prosím, z toho testu na druhým sále omluvit, že tam nedorazím, tak ať nečekají :mrgreen:

Já si fakt myslím, že v tomhle tt toho sice může doktor vykoukat dost, ale neznám moc lidí ve svým okolí, kterým by dr. řekl, že to vypadá na porod, a ony fakt rodily. Spíš mám pocit, že je to přesně naopak, znám hromadu přenášejících, kterým doktor několik týdnů tvrdí, že je to na spadnutí, no a opakované případy „na porod to opravdu nevypadá“, které rodily do dvou dnů. Takže odhad mého dr. 50/50 mi přišel naopak velice odborný a profesionální :mrgreen: Když byly ozvy OK a nikde se nerýsoval žádnej problém, tak stav čípku ve 37.tt už je fakt dost nepodstatný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
22.8.13 15:18

Na tom nic divného není. Spousta doktorů ke konci vaginální vyšetření neprovádí. Ono ke konci je to stejně už poněkud jedno, max. se něco dozvíš ty, ale stejně to nic o ničem nevypovídá, protože můžeš být zavřená sto západů a zítra rodit nebo být podle vyšetření připravená na porod a zevlit tady ještě po termínu. U prvního syna jsem chodila do porodnice měsíc před porodem a taky mě nikdo nevyšetřoval, až na konci 38tt. a to jen proto, že byl veliký a měla jsem naplánovaný porod, jinak by si sahali dovnitř až v termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
22.8.13 15:21

@Marion84 hele ono i kdybys byla teď na 3cm otevřenák, tak rodit můžeš až na termín, takže asi tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
22.8.13 15:26

Holky v pohodě, já jen chtěla vědet zda je to normální postup a jako prvorodička, jsem vyplasena úplne že všeho… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
22.8.13 15:26

Mě teda vaginální vyšetření neprováděl můj gynekolog celé těhotenství. Jediná vaginální záležitost byl ultrazvuk v 8tt. Pak do mě čučeli až v nemocnici kolem 37 tt a to zase takovým způsobem, že ze mě tekla krev. Z extrému do extrému :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
22.8.13 15:34
@Syringa píše:
Joo?
Já měla vag. vyš. VŽDY, jak u své DR, tak i v porodnici :).

No jo, jsem si právě říkala, že je ani nezajímá, jak si vede můj děložní krček po konizaci a uklidňovala jsem se tím, že to asi vidí ultrazvukem. V porodnické ambulaci v nemocnici jsem zase byla zaskočená, že tam chtěla paní doktorka vlézt snad až po loket. Hlasitě jsem protestovala a hlásila, že to bolí, ale bylo jí to úplně fuk. Byla dost necitelná teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí