Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj děvčata,
mám prosbu, může mi prosím někdo poradit… Prodělala jsem pár potratů a tak jsem ze všeho vystrašená. Jsem těhotná 7 + 3, poslední menstruace 30.6., včera jsem byla u doktorky, protože jsem slabě špinila a paní doktorka řekla že je vše v pořádku. Dokonce plod i o 2 mm vyrostlo, akorát netlouklo srdíčko
. Říká, že plod může bejt menší a že příští týden už tlouct musí jinak by to bylo špatné. Stalo se to prosím někomu? Jsem z toho špatná a pořád na to myslím. Tajně doufám, že to ten drobeček do příštího týdne dožene a bude vše v pořádku. Ale nevím… moc díky za odpověď, Kája ![]()
A víš kdy byla ovulace? ![]()
Měla jsem to stejně u prvního, srdíčko až déle, plod byl mladší.
No zkoušeli jsme to 13 a 15.7 a ovulace byla myslím kolem toho 15. - 17.7.
Můžu se zeptat kdy Tobě začalo tlouct srdíčko? ¨
Tajně doufám, že nám taky začne, ale v tomto období jsem už dvakrát poktatila… zamlklý potrat, tak už mám fakt strach.
Asi 7+5, ale podle ovulace, ne podle MS
Rozdíl byl týden.
Neboj, to vyjde ![]()
Ahoj, špinila jsem dlouho, vše bylo v pořádku. UT se srdíčkem mi dělali až ve skončeném 8 tt, stejnak bylo malinké, protože je o týden mladší
držím palce
Aho. nemá někdo prosím zkušenost s plodem o 2 týdny menším podle Uz. doktor nás poslal znovu do genetického centra a když se to potvrdí tak mě pošle do nemocnice.co tam semnou budou dělat?
@lyrica ahoj, pokouším se obnovit diskuzi kvůli podobnému problému, včera na kontrole jsem byla podle ms 7+4, podle utz 7+1,no a neviděl zatím srdíčko, začal strašit revizí atd.ale nevím jestli ještě není šance, že bude vše ok? Jak bych měla vypočítat týden těhotenství podle ovulace? Ta byla 31.3+1.4.(teda myslím, ovu testy jsem nedělala, replotu nemerila)…jaký týden bych teď byla? děkuju za info
Ahoj, podle ovu jsi konec 6 tydne dnes.Ja mela ovu presne tyden pred tebou 24.3. A dnes jsem podle ultrazvuku 8+3tt a podle ms to vychazi me 9+2tt a uz mame asi 2cm a nase srdicko tluče od 6+5tt ale mohla se ti opozdit ovu a nebo se dlouho uhnizdovalo a muze byt mensi. A jak je prcek velky? U me byla dlouho 1 cm dutinka bez zl vacku a pak za 8 dni 7mm plod a tlukouci srdicko, tak kazdym dnem se roztluce ![]()
@Moňulééé píše:
Ahoj, podle ovu jsi konec 6 tydne dnes.Ja mela ovu presne tyden pred tebou 24.3. A dnes jsem podle ultrazvuku 8+3tt a podle ms to vychazi me 9+2tt a uz mame asi 2cm a nase srdicko tluče od 6+5tt ale mohla se ti opozdit ovu a nebo se dlouho uhnizdovalo a muze byt mensi. A jak je prcek velky? U me byla dlouho 1 cm dutinka bez zl vacku a pak za 8 dni 7mm plod a tlukouci srdicko, tak kazdym dnem se roztluce
Ahoj, velikost si nejsem jistá, možná kolem 6mm? Jinak byl gestacni váček, žloutkovy taky, pry trochu větší, ale pořád na hranici, no ale když jsem mu říkala, že mám cyklus 30-32dnu, tak to vůbec nebral v potaz, jsem se ptala, jestli nemůže být prcek mladší a to na mě koukal jako na blázna, jak to jako myslím…no jsem z toho dost vykolejena, co ti budu povídat…
@Moňulééé můžu se zeptat, ke komu/kam chodíš? Už jsem uvažovala předtím o změně a teď jestli se nedohodnem na nějakém rozumném postupu (chci zatím ještě čekat, gyn.mi přišel jako že okamžitě nemocnice, on má přece vždycky pravdu), tak budu hledat někoho s lepším přístupem…