Co mám dělat, abych si někde udržela práci?

Anonymní
4.2.19 16:18

Neudržím si práci

Jdu se anonymně vyzpovídat. Několikrát jsem za poslední dobu změnila práci z důvodu, že jsem tu danou práci nezvládla. Nechci se vymlouvat, ale připadá mi, že se ode mě očekávalo, že hned první den budu všemu rozumět a všechno vědět. Dělala jsem ze začátku pár chyb (žádné vyloženě zásadní) nebo jsem se chodila ptát na věci, kterým jsem nerozuměla a kolegové mi právě to nechávali sežrat. Taky jsem asi méně seznamovací typ a trvá mi delší dobu, než zapadnu do kolektivu. Nejhorší na tom je, že to nebyly žádné specializované pozice, ale brigáda při studiu VŠ, třeba prodavačka nebo za barem. Pomalu se smiřuju s tím, že asi skončím na dávkách na pracáku. Co mám dělat, abych se někde udržela?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5918
4.2.19 16:21
@Anonymní píše:
Jdu se anonymně vyzpovídat. Několikrát jsem za poslední dobu změnila práci z důvodu, že jsem tu danou práci nezvládla. Nechci se vymlouvat, ale připadá mi, že se ode mě očekávalo, že hned první den budu všemu rozumět a všechno vědět. Dělala jsem ze začátku pár chyb (žádné vyloženě zásadní) nebo jsem se chodila ptát na věci, kterým jsem nerozuměla a kolegové mi právě to nechávali sežrat. Taky jsem asi méně seznamovací typ a trvá mi delší dobu, než zapadnu do kolektivu. Nejhorší na tom je, že to nebyly žádné specializované pozice, ale brigáda při studiu VŠ, třeba prodavačka nebo za barem. Pomalu se smiřuju s tím, že asi skončím na dávkách na pracáku. Co mám dělat, abych se někde udržela?

Zamakejte na sobě a ještě při VŠ si rozjeďte podnikání. Na internetu třeba. Pak nebudete muset řešit zapadnutí do kolektivu, šéfa… A lidi si k sobě časem vyberete podle své chuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.19 16:23

@Mart81 jake podnikani po internetu?

• Citovat
  • Upravit
4367
4.2.19 16:23

A odešla jsi sama nebo tě propustili? Pokud opouštíš práci sama po nějakém banálním neúspěchu, tak to samozřejmě srazí tvé sebevědomí a s dalším místem to půjde čím dál hůř. Však na brigádě zase o moc nejde si říkej. A vydrž i přes občasnou chybu či neúspěch. Uděláš jednou chybu a podruhé už ne. Protože budeš vědět. Jak jinak by ses chtěla naučit? Kolegové jsou jen na otázka. Tak nejsi společenská nebo hned nezapadá, no a? Mě také trvá déle, než se otukam a rozkoukam. Ale do práce chodím primárně kvůli výdělku a ne abych si hledala kamarády. To může být jen bonus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
4.2.19 16:24

a řekli ti přesně, proč tě nechtějí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.19 16:28
@milktea píše:
a řekli ti přesně, proč tě nechtějí?

Většinou mi hned po dvou dnech řekli, že už nemám chodit, že prý bych to nezvládla a že jsem pomalejší. Na svoji obranu dodám,že jsem si poctivě hleděla své práce, dala do toho snahu, učila se nové věci. :(

• Citovat
  • Upravit
5918
4.2.19 16:34
@Anonymní píše:
@Mart81 jake podnikani po internetu?

Nevím, co zakladatelka (nebo vy) zná, má, umí nebo je ochotná a schopná se naučit.

https://happymag.cz/…v-roce-2018/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2683
4.2.19 16:36

Tezko rict, podle tveho popisu nedokážu rict, kde je vlastně chyba…par chyb asi na zacatku clovek udelat muze, otazka je, co znamena „par chyb, které nejsou zasadni“..na me treba působí špatně lidi, kteri vypadají jako vyplaseny zviratka a prehnane se boji nejakyho selhani, myslim, ze hodne lidi to vnima jako rudej satek pred ocima…mozna bys mela vystupovat vic sebevedome, verit si? A proc hned sociální davky?? Vzdyt nestudujes VS s oborem „obsluha v obchode ci za barem“..jaky je obor tvého studia? A nesla by najit vic odpovidajici brigada? Proste treba jen na tyhle prace nejsi…neni to pro kazdeho..ani pro me to nikdy nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
4.2.19 16:38
@Anonymní píše:

Co máš za VŠ? Upřímně, jako prodavačka nebo za barem bych byla mizerná taky, mám talent na jiné věci a tyto pozice mi nic neříkají a dělat bych je nechtěla. Možná špatný výběr i pro tebe?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.2.19 16:44

Studuju dalkove VS pedagogickou, ale bez titulu nemuzu v oboru pracovat. Brigady v oboru temer nejsou nebo jen narazove.

• Citovat
  • Upravit
Yorkmut
4.2.19 16:47
@Anonymní píše:
Studuju dalkove VS pedagogickou, ale bez titulu nemuzu v oboru pracovat. Brigady v oboru temer nejsou nebo jen narazove.

V oboru bez titulu pracovat muzes, kdyz studujes.

• Citovat
  • Upravit
26574
4.2.19 16:47

A co budeš dělat, až dostuduješ?
Tak dělej asistenta pedagoga, tvůj obor, uděláš si jen nějaké školení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
4.2.19 16:48

Zakladatelko, buď v klidu :) Asi si jen hledáš brigádu ve špatném oboru, co ti nevyhovuje. Najdi si práci, která tě bude bavit a tím pádem se nejspíš obklopíš lidmi, se kterými si budeš rozumět. Ideálně v oboru, co studuješ. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
4.2.19 17:03

tak jsi třeba pomalejší, to se na kasu nehodí, ale můžeš třeba dělat překladz nebo něco, kde budeš mít svoje tempo a ničemu to vadit nebude. Nejsi asi na manuální práce, tak to nech jiným, ty se svým vzděláním můžeš dělat, co oni nemohou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Roach
4.2.19 17:13

Tak až budeš mít titul, tak to bude OK ne?

Tohle je takové přechodné období.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat