Co mám dělat, abych si někde udržela práci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2695
4.2.19 17:19
@Anonymní píše:
Studuju dalkove VS pedagogickou, ale bez titulu nemuzu v oboru pracovat. Brigady v oboru temer nejsou nebo jen narazove.

Samozřejmě si můžeš najít brigádu v oboru aspoň částečně…já při škole pracovala v soukromé školce, 5 hodin tam, pak odběhnout do školy, pak zase do školky..ale dalo se to..;) a kdybych našla neco jako místo asistenta pedagoga nebo osobniho asistenta, sla bych do toho…a kdyz nechceš v oboru, tak zkus nějakou administrativu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.19 17:20

Tak ono někteří zapomněli, že někdy začínali. Třeba u mamky v práci ze začátku v pohodě ale teď je tam mistrová, když to neumíš tak do dvou dnů tak tě vyhodí a dřív měli i dva týdny. Pak se diví, že nemají lidi. Teď si najímají Poláky.

• Citovat
  • Upravit
156
4.2.19 17:57

Chce to nenechat se odradit a pro začátek zkusit třeba sklad, tam najedeš do pracovního tempa a pak už ti to všude půjde rychleji. U nás na skladě jsem nějakou dobu zaškolovala nové a vyloženě neschopného člověka, který tam fakt nemohl pracovat, jsem potkala jednou jedinkrát a to byla katastrofa. Jinak byli tam lidi, kterým trvalo, než se pobralo, co a jak mají dělat, byli tam i ukrajinci, kteří neuměli česky ani štěknout a vysvětluj mu pak něco.
Chce to vydržet, lidi na ně nadávají, na nové, ale když se do měsíce zaběhneš, přestano ua začnou tě příjimat do kolektivu. Jestli zvládneš aspon abecedu a víš, že D je před P, tak to někde půjde 100% :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9093
4.2.19 19:52

Zkus jiné brigády. Každému všechno nesedne. Já kdysi při SŠ chodila brigádně na kasy do supermarketů. Byli se mnou sice spokojení, ale já to nenáviděla a v porovnání s jinými jsem byla pomalejší. Na baru bych byla úplně tragická, když mi práce nesedí tak prostě nepodávám takové výkony. Teď jsem spoustu let v jednom oboru a už první den jsem věděla, že to je ono, hned první den jsem se chytla a po týdnu už jsem podávala výkony jako letitý zaměstnanec a to je přitom něco úplně jiného než mám vystudováno. :mrgreen: Vystřídala jsem za ty léta tři firmy, hned jsem všude zapadla a všude jsem i postupovala výš. Věřím, že na kase bych ale byla pořád lehce podprůměrný zaměstnanec. ;) to, že ti něco nejde nevypovídá nic o ničem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
4.2.19 20:31

Najdi si nějakou stáž ve tvém oboru. Neplacenou, ale kde bude jasné, že jsi někdo, kdo se to celé učí. Získáš tím praxi a sebevědomí.

Jako přívýdělek taky hledej něco kde je spíš potřeba hlava - obsluhovat pokladnu a nebo dokonce na baru není práce pro introvetry, kterým nejspíš budeš - fakt neplatí, že každý může dělat cokoliv.

Pokud se ti studium daří, poptej se jestli někdo nepotřebuje pomocnou vědeckou sílu - za to je taky pár peněz.

Jestli ti nevadí makat rukama, tak se přihlaš třeba archeologům na brigádu - základní výkopy dělat nebudeš a jinak je to hrabání se v hlíně a čištění nálezů a jsou tam prima lidi, ale většinu práce prostě děláš sama a vlastním tempem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
4.2.19 20:35
@Anonymní píše:
Studuju dalkove VS pedagogickou, ale bez titulu nemuzu v oboru pracovat. Brigady v oboru temer nejsou nebo jen narazove.

To je ale dost mylná představa.

Můžeš dělat asistenta - někdy v březnu, dubnu začni obvolávat školy v okolí, jseslti někoho od září nebudou potřebovat. Můžeš dělat ve střediscích volného času, můžeš dělat v neziskovkách co pracují s dětmi. Můžeš začít doučovat děti, můžeš pracovat jako lektorka něčeho co umíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mista1
5.2.19 09:44

@Lalelale Ja studuju chemii, ze skoly odcházím ale to je jiný příběh :D dělala jsem chvíli v nejmenované síťové kavárně a odešla jsem po 4 dnech. Je to hodne práce, byla jsem vystresovana z toho shonu. Vedoucí to pochopila, ne každý muže delat vsechno. Naproti tomu jsem léto strávila v obchodě s kosmetikou, krásná práce, super lidi, slo mi to a bavilo me to. Určitě najdeš neco, co te bude bavit a hlavne se nestresuj!! Ja si taky připadala k ničemu, ale ono to prejde a bude lip :) :andel:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat