Neumím vařit, vůbec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59391
29.1.25 17:27

@zavojnatka8 nejsi jen u zvyklá na tu umělou chuť? Tohle doma ani nemáme ;) Zrovna čočková se dochutí dobře, česnek jí dodá dobrou chuť :palec: Když vaříš ze základních surovin tak stačí i základní koření :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.25 17:34

Dochucuji vegetou, ale děláme si domácí, kupovanou ne:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
29.1.25 19:15

Co máte proti Vegetě? Mám natur a je do polévek super, žádné zvýrazňovače chuti, jen sušená zelenina a koření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9724
29.1.25 19:23
@Hanney7 píše: Více

Taky ji občas používám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8956
29.1.25 19:32

Než se začnete dohadovat o použití vegety.
Existuje Gurmánka bez přidané soli a glutamátu. Nám ji vozí paní do práce pravidelně. Dá se koupit i na netu.
Přidávám kromě čerstvé i tuhle sušenou do vývaru. Udělá specifickou chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80014
29.1.25 21:07
@Fett píše: Více

A víš že jo? Tuhle jsem se nechala nachytat. Kynuté ovocné knedlíky. Těsto normální, ale nenechává ho kynout a hned dělá knedle. Jako jo, daly se jíst, a bylo to rychlejší, ale proti klasice to teda nic moc. Ale jinak souhlasím, že má recepty dobře popsané. Jo, a kvasnic ce dávám do mléka trochu teplejšího, když zkouším prstem, tak abych cítila teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
29.1.25 22:15
@zavojnatka8 píše: Více

Vegetu nikam necpi, to není dobré pro dítě, zvyká si akorát na jídla typu fast food a různé nezdravé pochutiny. Vař z přírodních surovin - používej běžná koření, bylinky, česnek je fajn, ale pro děti se musí víc v jídle převařit, aby je to nepálilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12577
29.1.25 22:19
@zavojnatka8 píše: Více

Uprimne..v polevce musim mit kostku magi nebo vegetu jinak to neni dobre a ve vsem ostatnim sojovku :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
30.1.25 06:28
@inkakřivák píše: Více

Já se díky ní naučila i bramborové knedlíky, které mi nikdy nešly. Ale je pravda, že všichni máme jiné chutě. Ale vaří se podle ní dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.25 06:54
@inkakřivák píše: Více

Vidíš, já mám právě opačnou zkušenost. Její recepty mi přijdou občas naopak složitější, než by mohly být, z nějakých postupů dělá podle mě až modlu. Určitě je ta kuchařka dobrá, ale nenazvala bych ji jako první pro úplné začátečníky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
30.1.25 07:27

Jak pisou ostatní, misto dochucovadel to chce bylinky, kvalitni koreni, cibuli, česnek, tuk.
Dobrou cockovku ti udela na sadle opecena cibule, a jedna nastrouhana mrkev, cesnek, kvalitni uzenina, bobkovy list, majoranka, pepr a sul. Taky zazrak v chuti udělá zahuštění jiskou (maslo!! A hladka mouka, zapražit), pokud ti prijde mdla, pritlac na cesneku a majorance, pripadne muzes pridat drcene nové koření.
U vyvaru je zakladem opražená kořenová zelenina a kvalitni tucne maso s kostí, sul, pepr, nové koření a libeček (ten nahradi chut i vůní Maggi). Taky je to o množství, kdyz das malo a zalejes to tremi litry vody, nikdy z toho nic nevykouzlis.
Opet, je dulezite mit kvalitni koření, jinak tam muzes narvat půl pytlíku a porad to nebude ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30555
30.1.25 07:29
@Amalthea píše: Více

Na to přichycení už bych dal bacha :mrgreen:, zvláště u laika. To se dělá jen v pár receptech. Řekl bych na barvu u tvrdsich kousků, cibule stačí často jen do sklovata, česnek jen rozvonet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
30.1.25 07:38

Jeste bych dodala, ze je treba tem jidlum dat čas. Jak se rikavalo, varit s láskou, tedy dat jídlu dostatečnou péči.
Kdyz si das na čas s tim orestovanim cibule, zeleniny, masa, nechat rozvinout chut koreni a bylinek, pekne se s tim pomazlit, nez to zalejes, žádný frc prc a polivka se za pet minut vaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
30.1.25 09:39
@alisekR píše: Více

Samozřejmě, že dochucovat polévky se musí odpovídat poctivě, jinak se to nedá jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8644
30.1.25 11:23
@Lorre píše: Více

pche, taková cibule na guláš nebo na cibulačku… klidně půl až třičtvrtě hodiny je třeba dělat, pomalu, zkaramelizovat, a to množství prostě trvá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí