Neumyté ovoce v těhotenství

Anonymní
31.5.24 12:46

Neumyte ovoce v těhotenství

Ahoj, dneska ráno jsem snedla neumytou broskev z obchodu, nestíhala jsem a hlavně jsem nepremyslela, prostě jsem si dala broskev do pusy a snedla…byla v ty vaničce, takze ji nikdo ohmatat z krámu nemel, jenže vím, že i tak se to umývat musí. Umyvam vždycky všechno, ale jsem prostě blbá 🤦🏻‍♀️ jsem v 21.tt, stalo se vám to někdy, a může do ohrozit miminko?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2417
31.5.24 12:49

:lol:
Nehrotila bych to tolik.ano,ma se to omyt nebo oloupat, ale stane se. Ja bezne jedla ovoce neomyte (ze zahrady)a nic se nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76958
31.5.24 12:49
@Anonymní píše: Více

jakým způsobem to podle tebe ohrozí miminko? vysvětli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
31.5.24 12:52

V klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.24 12:52

@stinga pořád čtu, že z neumyteho ovoce je listerioza, toxoplazmoza, nebo salmonela, tak jsem vydesena…

• Citovat
  • Upravit
2002
31.5.24 13:03

Upřímně se divím, že některé ženské přežijou těhotenství ve zdraví a neumřou ze stresu. Jedna olízne syrové vejce, jiná sní neumyté ovoce, třetí snědla hermelín a všechny už máte černé myšlenky na mrtvé mimčo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76958
31.5.24 13:05
@Meggiska píše: Více

a ještě křen, zapomněla jsi nebo nečetla „zelý s křenem“ - to je také smrtelně nebezpečné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76958
31.5.24 13:06

tak si dej čokoládu a přestaň se děsit, je to krajně nepravděpodobné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.5.24 13:06

Já jsem teda asi čuník, ale tyhle vaničkové věci si běžně kupuju na cesty a nemyju. Žiju. I mé děti :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
31.5.24 13:09

Myslím, že dítěti víc ubližuje, když matka stresuje (jakkoli). Tobě to může maximálně způsobit, že se pos…š, protože nemusí zažívání snést postřiky, které tam jsou nebo si zaneseš bakterie mezi zuby. Ale zuby si určitě čistíš pravidelně. Tak bych nedělala drama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
31.5.24 13:09

Tak já tě uklidním. Já jsem takovej pošuk, že sice umývám tak, jak se má, ale vlastně nevím proč. Pro prach, špínu…
Nevěřím ani za mák, že se smyjou postřiky, jedy a ani natlápnutá žloutenka. Třeba.

Když jím ovozel, tak prostě musím vypnout mozek, jinak bych se toho prostě štítila. Konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.24 13:10

Jedno léto jsem byla na sběru ovoce v zahraničí. To raději nevědět, sbiraji tam různé existence, rukavice nemají, na záchod si odskakují jen tak v sadu mezi stromy. Dost mi to změnilo pohled na mytí ovoce :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10923
31.5.24 13:12
@stinga píše: Více

Listerioza. Vlastne je tam vetsi pravdepodobnost nakazy nez kdyby snedla syrovy maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
31.5.24 13:20

Jojo taky jsem byla. Ruce si tam fakt nikdo nemyl, nebyla voda. Odskakovalo se mezi stromy. Ale ta vymakaná figura pak, opálení, v životě jsem nevypadala líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6027
31.5.24 13:27

No tak listeriózu mít z ovoce můžeš, ta se přenáší přes ptáky, hlodavce a klidně i hmyz, nebo může být obsažena v hnojivu. Nicméně, teď jsem nedávno četla, že klasický rychlý opláchnutí pod studenou vodou stejně nepomůže, chce to fakt důkladně omýt rukama místo po místě a nejlépe oloupat, mražené ovoce a zeleninu důkladně tepelně opracovat, protože listerie zvládá v pohodě i mráz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí