Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je to v pořádku. Léky se vysazují, když přebírá jejich funkci placenta a to se děje automaticky.
Ano, je to tak po 12tt jsem take vysadila a vše bylo ok. Postup je správný.
@Janli @Mishule82
Děkuju za radu, holky.
Akorát mám v plánu v 13. týdnu a výš vysadit Estrofem a Amelgen tam mám stále 0-0-1, tak to se asi doptám gynekologa na názor.
Myslíte, že už by byla možnost přejít na Utrogestan? Upřímně se mi za ten Amelgen už platit nechce a nikde jsem se nedočetla, že by byl mezi nimi zásadní rozdíl.
Určitě je to správné, taky jsem vysazovala po 12tt během pár dní úplně ![]()
@Anonymní píše: Více
Záleží taky jak ti to vychází kolik budeš TT+.. mě to vyšlo ty léky těsně po 12tt takže jsem jen dobrala co mi zbylo a dál to Dr neřešil… Každopádně určitě se zeptej svého lékaře, přeci jen každý volí jinou variantu vysazování..
Já postupně vysazovala až snad do 16tt, ale mám prokázanou dost nízkou hladinu progesteronu.
Holky taky se přidám další týden je to přesně 11 týden kdy jsem těhotná a mám vysadit a mam stoho strach. Kdyz jste prášky vysadili neměli jste nějaký problém třeba krvácení nebo jiný? Uz jsem u své gynekoložky a u ivf mam ve zprávě ze mam vysadit 11-12 týdnu tak nevim
![]()
@Radus116 píše: Více
Taky jsem mela velky strach, nic se nestalo a vse bylo naprosto v poradku. ![]()
@LucieKLuc píše: Více
Tak to ráda slyším ze to bylo pořádku. Mam proste o miminko strach
Ja jsem mela taky obrovsky strach.
Nic se ale nestalo, ani spineni, nic. …jen hlava se s tim vyrovnavala hur ![]()
Jsem rada ze nejsem jediná. co myslíte stym ze hlava se stim vyrovnávala hůř?
Ze jsem se bala po celou dobu snizovani davek a pak kompletniho vysazeni ![]()
No ja nebudu snižovat ale mam to rovnou vysadit toho 11 tydna. Jak me bylo dobre tak ted co jsem v 10 týdnu tak si musím hlídat co jim jinak zvracím
Ahoj ženy,
Chci se zeptat těch, které podstoupily IVF. Byla jsem už předána z kliniky svému gynekologovi a příští týden mě čekají krevní testy a těhotenská průkazka.
Dostala jsem z kliniky rovnou papír, jak léky vysazovat: od 12. týdne léky ráno a večer, po dalších pár dnech jen večer a po dalších pár dnech nic. Je to tak v pořádku? Mám trochu strach, že jakmile začnu léky vysazovat bez posouzení aktuálního stavu, tak se něco stane. Asi jen trochu plaším a potřebuji uklidnit a hlavně mě zajímají zkušenosti ostatních.
Děkuju.